Príspevok bol zlúčený do existujúcej témy: Jozef Ráž ml. minister dopravy od 25.10.2023
fotky pri Liskovej
Prejazd križovatka Hubová 09.11.25
Video z prejazdu po diaľnici
Keď som pred časom čítal príspevky podaktorých z vás, nechcelo sa mi veriť, že by to aj tak nestihli, keby nebolo zosuvu. Keď som si pozrel aktuálne video z prejazdu, už to vidím inak.
Možno by to bolo inak, keby nenastal zosuv a makalo by tam viac ľudí.
Slušne mákli👏🏽.
ved to je prakticky vsetko hotove, vsetko visi len na tom moste ako je MUK orava uz kde nastal ten zosuv.. este cosi dokoncievali za ZP tunela ale to uz len finalizacie vsade osadzuju aj tam zabradlia a pritihlukove + im tam chybaju za tunelom smerom Hubova este znacenia ale to uz formalita ,napajanie Ivachnovu uz tiez aktualne realizuju ,tunel vyzera byt davno hotovy max 2-3/2026 a snad to uz otvoria ako fakt.. teda ak bude pocasie priat lebo teraz nastupuje dost sibirsky drastak..
tam ten aktuálny zosuv je to tam dosť rozkopané vidno to aj z cesty smer DK
a ešte dokončiť križovatku hubová ale to keby si mákli tak by sa dalo aj skôr ale tiež tam spomalili ako náhle sa odložil termín
inak pred tunelom Západný portál sú úž aj tie svetelne značky na nad cestou
V križovatke Likavka sú aj zvislé značky “Pozor ste v protismere” a iné
ale ešte chýba značná časť protihlukových stien hlavne na západ od tunela nie je ešte nič.
Ivachnová-Likavka by do konca roku mohla byť na 100%. Pred portálmi to nevyzerá na mesiac roboty.
nemoze byt na 100 ked je tam ten zosuv
No Garip písal že na moste robia 430 injektážntch vrtov, a má to trvať do Vianoc. Ale potom sa to určite musí ešte nejaký čas sledovať čiže do konca roka určite nie
Jedine, keď vypustis z úseku zosuvnu časť okolo mosta SO 210 v križovatke Likavka, inak ten úsek nebude hotový ani do 04/2026. Na tom zosuve je ešte roboty ako na kostole, momentálne sú práce na niekoľko dní pozastavené. Všetko sa robí za pochodu, ešte sa doprojektovavaju niektoré časti zabezpečenia toho zosuvu. A už tu prosím ťa nepíš tie nezmysli, že do konca roka bude všetko hotové.
garip inak Ráž v rozhovre pre HN vravel niečo v zmysle že svah sa každý rok hýbe o 17cm zažartoval aj že kto tam býva v dome tak vlastne býva v karavane ale tie piliere mosta sú navrhnuté tak aby že sa nich nič neposúva a ostáva na tom istom mieste. To je pravda? Ešte v kontexte toho, že tam ten zosuv na moste aj tak nastal.
Nevidel som ten rozhovor, tak neviem odpovedať. Ale zrejme mal na mysli estakádu v Liskovej, tam sú tie piliere chránené. Tu v Likavke piliere chránené nie sú. Čo sa týka tých domov, tak tie sú postavené na rovine nie vo svahu, takže tie so zosuvom nemajú nič spoločné, takže zas vypustil do éteru sprostosť. Zajtra si to video pozriem, potom sa môžem ku nemu vyjadriť
https://youtu.be/kimtxk5aIPs?si=1EYZ1lX1QfLRLCKn čas cca 30:20
Tu je aj nejaky prepis:
To má od Machalu, či konečne ukázal čo má v hlave? Murovaný dom je napojený predlžovačkou a práčkovou hadicou? Za tých 50-60 rokov by domu nesedala ani ulica, nie že by bol na susedovej parcele ![]()
Veď to, kravina na druhú