Čo je na tom nezmysel. Podľa videa je to zrejmé. Ten zosuv samozrejme do Likavka-Ivachnová nerátam. Oveľa viac dokončovačiek vyzerá z druhej strany a to by nestihli do konca roku ani keby nebol ten zosuv. Ja som to tu písal pred polrokom, keď ma volali na otvorenie a vyzeralo, že sa to stihne, ale situácia sa priebežne mení.
Ako by si chcel obísť ten zosuv a zísť v Likavke?
Kto chodí na fórum vie ako sa to vyvíja. Boli tu rôzne úvahy čiastočného sprejazdnenia, keď nebol tunel. Úsek, keby sa aj spustil skôr tak je to enormná záťaž na Likavku. Od počiatku boli úvahy s obchvatom Likavky tzn od privádzača Likavka po centrum Ružomberka. Mala to byť “preložka 1/59” pod Čebraťom. Potom sa tento projekt zabudol, lebo prišiel variant R1. Ten s križovatkou Martinček a s tunelom Mních vytváral nový privádzač pri Mondi. Mondi však zalobovalo a presunulo tento privázdač až do Ivachnovej lebo úsek R1- išiel popri fabrike. NDS ke ušla niť a keď sa niečo stane v tuneli alebo na úseku Likavka Ivachnová budú musieť “vypnúť celý úsek” inač to roztlači domy v Likavke, lebo prípadných 30 tisíc aut by to asi neznieslo. Všetko alebo nič.
Tie úvahy o čiastočnom sprejazdení boli vtedy úplne irelevantné…
Bude sa čakať kým dajú ten zosuv dokopy. Asfaltovať v zime nebudú. Takže preto najskôr jar 2026. Zhotoviteľ sa nemá dôvod kam náhliť.
Vyvijalo sa to akurat tu na fore roznym i nasimi predstavami nikde nic oficialne nebolo
Ziadne novve znacky v ivachnovej niesu tak ked bude tunel zavrety tak bude zavrety v krizovatke likavka
V krizovatke Hubova uz bola natahana lankodraha… ale teraz je pod snehom
Vyjadroval sa aj minister, že musia otvoriť celý úsek naraz. Urobilo by to viac dopravných problémov ako pozitív, ale úvahy o dokončení pol úseku sa rozplynuli keď sa ukázali ďalšie zosuvy a tunel už bol sekundárny problém.
tá medzera na štvrtej fotke to tak má byť?
to je dilatačná špára, to tak má byť ![]()
Bože nad portálmi tunela to zábradlie úplne zbytočne vyhodené peniaze
To bude nová turistická atrakcia - výhliadka
k čomu slúži tá stena na moste medzi pruhmi??. nevie niekto náhodou?.
Samozrejme, je tam dilatacia mosta, teda mostný záver. Ešte tam zboku chýba krycí plech, potom to bude kompletne
Dodatocna požiadavka mestskej časti Hrboltová - protihluková stena sa doprojektovala aj na ľavom (vzdialenejsom) moste od domov. Takto bude PHS na obidvoch mostoch.
a má ta stena, neaké reálne účinky na zníženie hlučnosťi??, z pohľadu lajka, je to také “smiešne”.
Má. Zvuk sa šíri všetkými smermi. Za tou stenou je štrbina medzi mostami, kadiaľ sa ten zvuk šíri a smeruje dole do doliny, kde je dedina. Samozrejme je otázne, či práve tento zvuk bude mať vplyv na konečnú hlučnosť.
no veď to sa mi zdalo, že tam niečo chýba
diky
Dnes na obed asfaltovali v krizovatke Hubova snad predposlednu vrstvu na tych pripajacich pruhoch
Rano som to tiež videl, bolo -2. To už máme také zmesy, že sa to nerozpadne za dva roky?