D1 Hubová - Ivachnová | tunel Čebrať

V ČR sa pri známom zosuve na D8 pred Ústím nad Labem jazdilo dlhú dobu len jedným jazdným pruhom s obmedzenou rýchlosťou a druhý sa monitoroval

4 lajkov

vahostav, vahostav, ach ..skoda slov.. kde pridu tam su len same problemy a to im este po tom vsetkom co sme s nimi na cebrati za nekonecne sagy zazili daju rovno hned 2 useky vramci D3 ,ved samozrejme ze ten zosuv pouziju ako zastieraci manever na dalsie vyhovorky idealne im to prislo vhod, ved preco este na zaver nespravit zlatu bodku uz ku koncu vystavby akoby uz toho nebolo malo na tomto doslova prekliatom useku ..a pritom tomuto vsetkemu sa dalo krasne predist a usetrit kopu casu aj penazi ak by sa dal spravit hlbkovy geologicky prieskum celej trasy este pred samotnou vystavbou.. dnes by sa uz davno jazdilo

5 lajky

v krizovatke Hubova frezuju obchazdku (docasnu cestu) ktoru musia teraz zburat … akurat im tam asi horela freza boli tam hasici a vsetci postavaju okolo

4 lajkov

to je aspoň stará diaľnica. mne sa stačí denne premávať medzi PP a Sp. Štvrtkom. a tiež tam teraz celé leto bol jeden alebo druhý smer uzavretý, tiež to mohli aspoň vrchnou vrstvou prejsť.

Hubova_znacenie.pdf (183,5 KB)
Viacerí ste sa v minulosti pýtali, že ako bude riešená prednosť v jazde pri schádzaní z diaľnice v križovatke Hubová. Tak autá z diaľnice budú na hlavnej ceste a autá idúce po I/18 od RK sa plynulo pomocou pripájacieho pruhu zaradia na hlavnú cestu (viď príloha).
Ďalšie postrehy z dopravného značenia:

• zjazd v križovatke Likavke sa bude volať Ružomberok - Sever
  • zjazd v križovatke Ivachnová sa zas bude volať Ružomberok - Východ.

Od pondelka sa začne so striekaním VDZ od mosta SO 211-00 pod hradom Likava smerom na Ivachnovú, zatiaľ len pravý jazdný pás.

Čo sa týka prác na tryskovej injektáži pri moste SO 210-00 v križovatke Likavka, tak tie by mali byť dokončené do konca roka, resp. do Vianoc. Ide celkovo o 430 ks injektážnych vrtov.

17 lajky

430 kusov?!? To je brutus!

Ako dlho po dokončení to bude nutné ešte sledovať? (Tvoj odhad)

To ktoreho exota napadlo dat zo smeru ZA → RK Hlavna cesta aj ked treba davat prednost? Tam by kludne mohla byt stopka aspon prvych par mesiacov. Lebo toto bude nova krizovatka smrti

8 lajky

Takže nie som jediný, ktorému tá značka evokuje hroziaci problém. Za mňa by tam mala byť značka Daj prednosť vjazde. Určite nie značka hlavnej cesty, aj keď pod ňou je značka tvaru hlavnej cesty.

Neviem, to musí určiť niekto kompetentný. Ale zrejme sa to bude monitorovať aj po otvorení úseku do prevádzky, resp. celé toto územie bude musieť mať vypracovaný projekt merania deformácií (podobný má aj každý jeden tunel na SVK).

1 lajk

Jasné, mňa len zaujímalo, či je/bude stanovená lehota, dokým sa povolí dokončenie samotnej diaľnice. Alebo sa to berie tak, že je dané riešenie postačujúce a preto sa ihneď po dokončení injektáži pristúpi k osadeniu mostných záverov a pustí sa doprava?

Môže byť tá istá cesta vstupujúca do križovatky z jedného smeru hlavná a z druhého vedľajšia?

To musí byť omyl, však to vôbec nezodpovedá realite. Myslím na tú značku hlavnej cesty.

Zaujímavá otázka. Ale to predsa nie je prípad tejto križovatky. Veď vedľajšia je i zo smeru RK.

v nedele po obede sa do Ruzomberka zo smeru Mt clovek dostane len cez Likavku

v Žiline je dokonca STOPka

2 lajkov

Viem, že zopár takýchto križovatiek spred éry TP 117 existuje, ale neviem, či je možné použiť takúto kombináciu značenia aj v súčasnosti

Za mna stop/ daj prednost v jazde bez dodatkovej tabule je okej. Davas prednost z prava

keď dobre chápem, tak z D1 sa nebude dať odbočiť na ružomberok?. Ináč, chvalim, ten pripájací pruh od Rk na MT. Ináč ta hlavná cesta od mt do Rk, je dosť ošementná a pri dnešnej výbave vodičov, to bude problém. Ono ja by som ta osobne dal aspoň blikajúce oranžové svetlo, s tabuľou “prednosť z prava”, len neviem či taká kombinácie je možná.

v buducnsti sa isto bude dat odbočiť aj na Rk… bude tam plnohodnotná križovatka

… tak snáď aj teraz po otvoreni useku

Akoze pojdes z Vychodu, obides RK a potom sa donho vratis zo zapadu tymto zjazdom? Na to, ze to ma byt docasne riesenie, tak mi to pride ako zbytocny luxus a vyhadzovanie penazi.

Inak ta znacka hlavnej cesty od ZA je uply fail. To bude havaria za havariou. Sice mozno je to technicky spravne, ale znacenie ma byt jednoznacne aby nemusel voedic pocas jazdy riesit taketo logicke hadanky. Naco mi je dobre vediet, ze som na hlavnej, ked aj tak musim davat prednost?

4 lajkov