D1 Hubová - Ivachnová | tunel Čebrať

tiez by som to v smere ZA-RK ukoncil znackou koniec hlavnej cesty + stopka a za krizovatkou znova hlavna cesta… stava sa, ze v tej rychlosti prehliadnu / nestihnu precitat doplnkovu znacku s tvarom krizovatky, hlavne je nelogicka, kedze doprava je protismer a teda od ZA tam ani neodbocite…

2 lajkov

V prvom rade ta doplnková značka navádza autá aby vyšli na diaľnicu do protismeru a to bez ohľadu na to, že je nad ňou príkazová priamo. Niektorých vodičov to proste môže zmiasť.

Ale tá križovatka vo mne vzbudila hrôzu aj predtým ako som si všimol značky. Predstavme si situáciu: V prvých dňoch po otvorení kamionista idúci po pamäti v smere ZA-RK prehliadne výjazd na diaľnicu a pokračuje v smere priamo po starej ceste ako je naučený. Aj keby tam bola stopka, nočný vodič idúci po pamäti rovno naberie rodinku, ktorá schádza z diaľnice. Veľmi rizikové miesto. A to sa bavíme križovate, ktorá bude v takomto provzóriu pekných pár rokov.

6 lajky

Ale ano, TP kladu prioritny doraz na jednoznacnost, jasnu pochopitelnost a bezpecnost znacenia, nie na formalizmus. Cize nie je podstatne, aby na krizovatke zo vsetkych stran boli rovnake znacky, ale aby sa prednosti zo vsetkych stran nebili navzajom a vodici sa podla nich vedeli lahko orientovat. Takze urcite by tam mala byt daj prednost (bez dodatkovky) a prikazany smer. No ale hlavne - vyjazd z dialnice nema co byt hlavna cesta, to je zaklad problemu.

3 lajkov

Prečo by zjazd z dialnice nemal byť hlavná cesta? Obzvlášť ak bude mať väčšie intenzity ako cesta s ktorou sa spája?

1 lajk

to si sa musel asi pomylit, vyjazd z dialnice musi byt hlavna cesta. Vies si predstavit co by nastalo, keby to nebola hlavna cesta? Auta by stali az v tuneli, hlavne v nedelu poobede…

1 lajk

Dočasný most cez Váh popri moste SO 216-00 je už odstránený, brehy sú upravené. Pohľad na Ivachnovský breh, kde je vyústenie kanalizácie do Váhu.

9 lajky

Najlepsie by bolo mat ten zjazd ako je napr Chminianska. Dialnica - hlavna cesta priamo a odbocka na staru cestu do T voci tej ceste. Tak by bolo hned jasne kto ma prednost. Popripade aj kruhac by bol fajn. Nie tato haluz.

Bavime sa o tom, ako keby to bolo riesenie na par mesiacov a potom sa postavi dalsi usek. Tato krizovatka bude v taktomto stave 10+ rokov. Ak ked by zajtra zakopli stroje do Korbelky, tak to tak skoro nebude

1 lajk

dnes som siel cez krizovatku hubova… a uz tam do tuha demoluju (odbagrovaju nasypy) tu docasnu cestu

3 lajkov

Áno, bypas sa už bagruje a materiál sa vozí do Ivachnovej na budúce odpočívadlo.

6 lajky

Skor som to myslel tak, ze vo vseobecnosti vyjazd z dialnice nema byt hlavna cesta. A ak uz je, tak stavebne to ma vyzerat inak ako toto, aby to bolo bezpecne zo vsetkych stran krizovatky. Pretoze toto je naprojektovane tak ako keby mal byt vyjazd z dialnice vedlajsia a len znackami to nakoniec zmenili.

1 lajk

treba si uvedomiť, že toto, je dočasné riešenie, keď sa dobuduje d1, tak tam zrejme spravia vedľajšiu. Nám neostáva nič iné, len veriť, že to “dočasne” nebude ako v ivachnovej tuším 50rokov :grinning_face:

4 lajkov

keby to bolo aj 2 roky… ak dokázali na pár mesiacov spraviť kompletne novú cestu so zvodidlami a všetkým, čo k tomu patrí, tak tu mohli v kľude dať kruháč, ktorý by to obslúžil na X rokov alebo mimoúrovňový prepoj ako pri Hybiach https://www.google.sk/maps/@49.0561674,19.854825,3a,75y,67.49h,75.75t/data=!3m7!1e1!3m5!1sSiI5tkPyv3VUJQwUaJ_MrQ!2e0!6shttps:%2F%2Fstreetviewpixels-pa.googleapis.com%2Fv1%2Fthumbnail%3Fcb_client%3Dmaps_sv.tactile%26w%3D900%26h%3D600%26pitch%3D14.252256969182994%26panoid%3DSiI5tkPyv3VUJQwUaJ_MrQ%26yaw%3D67.48784750666772!7i16384!8i8192?entry=ttu&g_ep=EgoyMDI1MTAwMS4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D

Po prvej smrtelnej havarii tam vyasfaltuju taku malu odstavnu plochu a budu tam zeleni odparkovani 24/7 a sa stavim, ze obcas sa budu pokusat tu krizovatku aj riadit

ale hej, je tam x lepších riešení, ako je to teraz, ale to by musel niekto kompetentný z nds, trocha porozmyšlať a zadať to dodávateľovy, Ten nemôže len tak svojvolne meniť projekt. najjednoduchšie, by bolo tam umiestniť tabuľu daj prednosť, čo by určite prospelo. ALe najprv sa tam musí stať niekoľko havárii, a potom niekto z nds príde s “geniaálnou myšlienkou” umiestnit tam tabuľu “vedlajšia cesta. “

Môj osobný názor je že to skončí so semaforom, ako je na SVK zvykom riešiť problém.

4 lajkov

prejazd krizovatka hubova

6 lajky

https://www.skyscrapercity.com/posts/195077171/

12 lajky

15 lajky

no podla fotiek aj keby mali porieseny ,posun mosta, , tak toto do konca roka by nedali…esteze sa stale najde nejaka udalost ktoru im pomaha…

6 lajky