išiel som tadiaľ cez víkend. buď som bol v inom časopriestore alebo som zle videl. to nemá šancu na otvorenie ani o mesiac
Dnes sa kládla obrusna vrstva asfaltu od galérie smerom na RK, teraz už len stačí namaľovať dočasne vodorovné značenie, osadiť ZDZ, nabiť niekoľko sto metrov zvodidiel a môžeme presmerovať dopravu
neviem, či to bude až také jednoduché. Zatiaľ nie je prepojenie z I/18 na D1 od RK. Chýba tam zopár metrov, a do toho sa pustili až teraz. Odhadujem najskôr november-december. Bol by som rád, keby som sa mýlil.
To je neotvoriteľné v priebehu mesiaca aj keď sa kladie obrus… už pozeráš na to Rážovými očami ![]()
Keď je iba final asfalt, to ešte málo
Práveže prkotiny trvajú najviac. Zvodidlá tiež kým sa nabijú plus osadia. Značky a čiary polbiedy
Kto vie, čo všetko, tak je ešte v projekte (rôzne drobnosti).
Nasleduje papierový proces, rôzne kontroly, policajti z DI si vždy niečo domyslia.
Smutné, že tieto práce mohli byť už dávno hotové, vyše 10 rokov, celé leto sa mohli zvodidlá robiť, z cesty I/18 bolo vidno aktivitu pri Ivachnovej - iba galéria a inač nič …
Stredové betónové zvodidlá sa už ukladajú, dnes sa začínajú nabíjať zvodidlá po pravej strane (denne by mali zvládnuť 500 m, čiže do konca týždňa je hotovo), dnes sa frézuje napojenie/odbočenie z I/18 na ten pripájací pruh SO 113-00. Takže urobte si obraz sami, kedy sa to otvorí.
Aj to bude.
Pri východnom portáli kladú CB kryt.
skyscrapercity.com/cdn-cgi/ … g.8035387/
[album]49591[/album]
No ak je toto aktuálne foto, tak skôr ako budúci rok v lete sa to neotvorí… veď technológia sa ani nezačala
Na technologickom vybavení tunela sa pracuje.
Práce je tam však ešte dosť.
Dakedy vieme aj rýchlo robiť, na jednom moste ráno dávali asfalt, večer čiary a ráno už autá chodili. Takže sa to dá spojazdniť do konca mesiaca - všetko je to o koľko ľudí a strojov tam robí (peniaze).
hej, a dakedy im 2 km trva pol roka a po spustení nechajú auta jazdiť bez čiar, lebo šak asfalt musí dozrieť a čiary dávajú za plnej premávky týždeň neskôr…
(konkrétne keď prerábali dukliansku v SN)…)
Má niekto relevantnú info, že kedy, a ako bude ten prepoj fungovať. facebook.com/groups/888057391382934 Podľa tohto, rk-lm pôjde po novom, a lm-rk. sa bude schádzať na križovatke ivachnová, a celá doprava v smere na rk pojde cez obec ivachnová, čiže, fakticky úsek 50-tak. Tak nech sa ivachnovčania "tešia. Logika by dal, aj kôly rekonštrukcii mostíka na D1, kde je všetká doprava zvedená do pravého pruh, tak to nechať a smer lm-rk pustiť ďalej v pravom pruhu až po križovatku napojenie naD1 - I/18. Leže tam by sa to zasa skomplikovalo práve napojením I/18, na I/18. ?? Myslím si že, NDS, si nebude “trápiť hlavu” a jednoducho pustia smer lm-rk cez ivachnovu, proste pre vodičov a obyvateľov najhoršie riešeni, ale pre nds najjednoduchšie
, veĎ keď sme mohli čakať na pokračovanie D1 50 rokov, tak 1 1/2 ešte ovčania vydržia.
Ešte pridávam podotázku. Dokedy bude možný zjazd z diaľnice do Ružomberka len cez Ivachnovú? Čiže kedy majú začať stavať a následne dať do prevádzky zjazd z nadjazdu/preložky I/18 v smere do Ružomberka.
keď dobre rozumiem, tak sa ti jedná o smer z D1 resp I/18, z LM do ružomberka?. Tak ten bude stále len cez Ivachnovú, tam sa nič neplánuje. Jedine, po dobudovaní D1, ubudne doprava, ktorá bude pokračovať po D1 do Likavky -hubová /PL alebo ZA/. Čiže po dobudovaní D1 celý tranzit, ktorý pôjde na RK a do BB, pôjde cez ivachnovú. Ak sa mýlim, tak ma opravte.
Tak ja neviem… V tomto vlákne sa o tom diskutovalo, že si to Ivachnová vydupala.
bodaj by si mal pravdu.
mal si na mysli toto? facebook.com/photo?fbid=195 … 6132288711, ináč riadna divočina, to mohli tam dať rovno kruháč.
A čo konkrétne by bolo zlé na tom, ak by NDS dočasne preložila jeden smer na súbežnú cestu I. triedy? Veď od toho tam tá cesta I. triedy je? Či?
Lebo Ivachnovčania si zvykli, že by to podľa nich mala byť len miestna komunikácia a plánovali tam nechať deti hrať futbal na ceste?
Dnes som išiel okolo, spravil som zopar fotiek za jazdy. Vcelku slušne sa pracuje. Prekvapilo ma, ze aj v galerii sú oddelovacie betony typuNJ, čo by mohlo byť dobré znamenie, žeby by sa pravý pruh mohol pustiť obojsmerne ??. Taktiež som si všimol, že za dočasným zjazdom ako keby fakt robili zjazd na i18 zo smeru LM-do RK. Nemôžem to potvrdiť, lebo tam boli len náznaky, a môže byť to aj dočasná stavenisková cesta.