Som prekvapeny, ze ten 1/8 feeder, este rozsiruju a preasfaltuvaju. I ked sa mi to tam zdalo dost uzke som myslel ze je to hotove. Tak vyzera, ze to coskoro spriepustnia.
Áno
youtube.com/shorts/pk2phe9a-jo? … eHnZb_AI9K
Rodinka na vylete dali videjko z pred zapadneho portalu. Niekoľko mesiacov sme nevideli zaber na ten zarez. no moc sa to nepohlo.
pohlo/nepohlo ? to video je ake asi stare? Stiha sa to v 2025 niekto z fachu, neviete sa k tomu vyjadrit?
Vobec to nemusi byt take strasne. Pamatam si ze ked stavali D pri Levoci, tak dialnicu mali takmer hotovu, len taky obrovsky zarez nebol takmer vobec dokonceny. Akoby na nom ani nezakopli. Niekde pri Klcove. Zhotovitel (Doprastav) sa vtedy vyjadril, ze ten zarez nebude mat vplyv na oneskorenie. Podokoncuju ine Stavebne Objekty a potom ze vsetku techniku presunu k tomu zarezu. A tak aj bolo Za par tyzdnov ten obrovsky zarez bol hotovy…
Spominalo sa tuvo vlakne ohlado toho zarezu/svahu prez Zapadnym portalom, ze sa caka na nejake stavebne povolenie aby na tom mohli pracovat. A ze sa bude musiet ten svah sanovat a potom sa to bude moct odtazit a upravit…
presne tak ViliKE, tu je ten spominany zarez: foto z 23.8.2015 gallery/image_page.php?album_id=158&image_id=29556
a tu je foto tesne pred otvorenim o nejake 3 mesiace neskor: gallery/image_page.php?album_id=158&image_id=31486
takze nechapem to neustale nariekanie Lorenca a grandina, do konca roka 2025 je casu az az.
ja som nenariekal. len som cakal vacsi progres za posledne styri mesiace. ty si spominal, ze tam bola jaskyna. Bol som tam osobne a dialnica ma asfalt prave pred ten most a zarez. aspon som tam videl techniku. poliaci mali tiez taketo lokalne nedorobky dokonca mosty a potom to rozsekli a otvorili za tri mesiace a este aj v predstihu skoro dva mesiace. -rdzawka targ. dost zabrali na vela castiach. co pise grandino to tak nieje lebo progres je evidentny. keby este kopli do vrtule tak to otvoria ovela skor ako koniec 2025.
Na YouTube pribudlo dnes o 08:00 nove video od Roinka na vylete:
youtube.com/watch?v=KVXBo8Lbfuc
Nové ako nové, už má mesiac, keďže tam je uvedené 9/2024, ale aj to je dobre vidieť čo bolo v septembri. Niektoré veci sú už ďalej. Mohla by dať popradská okružná video.
Hlavne sú vybetonované obe rúry robí sa technológia. Prvá vrstva asfaltu je bez 2,5 km všade. Sú postavané všetky mosty, riešia sa PHS idú spustiť ten krátky úsek. Zatrávňujú sa svahy. Vidieť tam tlak na dokončenie evidentne. A dá sa odčítať s videi za posledný rok.
Mimochodom, tak isto sa mi z toho videa nezdá, že by tie 2 zárezy z oboch strán tunela mali byť problémom, ktorý zamedzí dokončeniu v budúcom roku.
podľa fb d1 hubová-ivachnová, by mali prepoj RK-LM, otvoriť 1.11. či sa tak stane neviem.
Uvidíme, ja mam iné info, 1.11. sa to určite nestihne, bude to o niečo neskôr
Na privadzaci hubova dokoncuju pripajacie pruhy k I/18.
facebook.com/groups/8880573 … 793353578/
Na FB skupine Hu Iv sú fotky zo západného portálu. Okrem toho ťažkého svahu, v okolí celkom pilne pracujú.
Medzi liskovou intenzivne navazaju nasyp a valcuju.
práce na prepoji RK-Ivachnová, zastal čas, vid galeria.
na FB vo vlakne Tunela Visnove pribudol prispevok s fotkami z Tunela Cebrat: https://www.facebook.com/photo/?fbid=596971936231307&set=pcb.1624148075123846
edit.: betonovanie prepojovacich rur
otvarat by sa podla mojich info malo 28.11.