D1 Hubová - Ivachnová | tunel Čebrať

Takže tie fotky na NDS sú staré aj mesiac. A JTR je hotová. Mohli uviesť presnejšiu info.

Od dnes doobedu spusteny kruhový objazd pred Likavkou v plnom profile

Zachytil som info, ze od cca 44.kalendarneho tyzdna by mohol byt spusteny usek Likavka- Ivachnová pre vozidla smerujuce alebo prichadzajuce od Oravy… Da sa ta info potvrdit?

Hovorilo sa len v časti od preložky 1/18 s galériou a to je necelý kilometer. L.Sliače-Ivachnová.

44 kt je prelom október-november, cize dva mesiace. Ja mám tiež info, v tom zmysle, že by to mala byť len tá prepojka I 18/D1 , nechajme sa prekvapiť.

Ako už písali predomnou, tak bude spustený len úsek od odbočenia z cesty I/18 pred mostom ponad budúcu diaľnicu až po napojenie pri pumpe Slovnaft. A malo by to byť v 41.tyzdni, teda na začiatku októbra, úsek po Likavku sa určite spúšťať nebude.

tu je aj foto:

[album]49563[/album]

a tu jedna foto zo zosuvneho uzemia nad Liskovou

[album]49562[/album]

stredny deliaci mur je uz dokonceny, teraz prebieha dosypanie prechodovych oblasti smerom ku estakade, na Estakade sa zacina s realizaciou rims a koncom septembra budu osadene na lavom moste aj mostne zavery.

https://www.youtube.com/watch?v=CZy4lQN0ulg

https://www.youtube.com/watch?v=AyOaKMnjn-8

Pokládka štrkodrviny:
youtube.com/watch?v=fxE2bWnWZdA

nové foto facebook.com/groups/888057391382934

youtube.com/watch?v=daODyOaewDg

Zaujimave. By som ocakaval, ze v galerii bude beton ako v tuneloch.

Betón asi nie, lebo je to veľmi krátky úsek, a je normálne pristupný pre hasičov/ zachranarov , ako aj únikova cesta z ľavého pruhu. Taktiež tam nehrozí zadymenie, alebo koncentrácia splodín. Nemá niekto náhodou informáciu , kedy plánujú sprevádzkovať tento úsek? kdesi bola informácia, že v októbri ?. Bol by tu určite “veľký” úspech. Tohto roku by bol odovzdaný, keď dobre rátam tretí úsek dialnice :slight_smile: (koniec ivachnová, križovatka ivachnová, napojenie D1 na privádzač ZA a teraz toto. )

gallery/image_page.php?album_id=125&image_id=49588
pohľad na priestor západne od tunela Čebrať. Budova pred ZP je z vonkajšej strany už dokončená, na moste SO 204-00 sa začínajú robiť rímsy, pokračuje sa v odkopávaní zárezu medzi mostami SO 203-00 a SO 204-00.
A v Ivachnovej pokračujú práce na presmerovaní dopravy na novú trasu diaľnice v smere z RK na LM.

A nemal tam už byť CB kryt? niekto spomínal, že už je v celom tuneli (teda mal by byť aj v predportálovej oblasti)… či je to staršia foto?

to luboslavko: foto je zo vcera, zatial tam este CB vozovku nevidis, lebo tam nie je urobena. Samozrejme, tu na zapadnej strane bude CB vozovka zacinat hned za mostnym zaverom mosta SO 204-00 a na vychodnej strane bude vozovka koncit cca 150 metrov po vyjazde z tunela. Tu mas k tomu nejaku situaciu z vychodneho portalu: gallery/image_page.php?album_id=125&image_id=49589

dík… ja len, že som zachytil, že CBK je urobený…

Rodinka na výlete má nejaké shorts, ale nevidno tam podstatné veci. Ráno zverejnia nejaké video ohľadom galérie. Faktom je, že dosť zamakali, no nie ako poliaci, ktorým pred polrokom chýbali mostovky na Rdzawka- Nowy Targ a dnes už majú otvorené vyše mesiaca.

Veľa nedorobkov a rozrobkov. Prvý asfalt na dlhšom úseku chýba už len nad Liskovou. Tam zabetonovali pätky na protihlukovú stenu, ale ešte nevyzerá žeby riešili vozovku, asi čakajú keď sa im to znova pozosúva. :slight_smile:

dnes pracovali aj na prepojke od rK smer LM. Odstraňovali zvodilá NJ. Tak hádom tú prepojku v dohľadnej dobe prepoja.

vsak v oktobri to mali. Dojde aj minister. V ruzomberskom okrese bude druhy kilometer dialnice. :slight_smile: