D1 Hubová - Ivachnová | tunel Čebrať

facebook.com/photo/?fbid=37 … cale=sk_SK nové foto z napojenia na galeriu. v diskusii, sú ďalšie zaujímavé fotky

pre istotu :slight_smile: facebook.com/photo.php?fbid … cale=sk_SK

facebook.com/photo?fbid=797 … 7252512200 vie niekto konkrétne, čo sa tam asfaltovalo?.

zaasfaltovali tie docasne panely ktore boli v ulozene v smere od RK do LM a sposobovali kolony. a taktiez aj prechod a napojenie na pravu stranu dialnice pred opravovanym mostikom
doprava je uz vedena po tomto opravenom mostiku, zacinaju opravovat druhu stranu

video galérie:
youtube.com/watch?v=ktiAp5-4jjU

Dnes prebehla posledna betonaz mostovky na estakadovom moste v Liskovej

No super. Mozu dokoncit prepojenia na most a nasyp.

tak betonovaci stroj od Skansky odstaveny tesne pred koncom JTR na vychodnom portaly. cca 3600 m spravili za 2 mesiace

Ale nie dva mesiacem, ale 6 tyzdnov. O stroji si pisal ze sa na stavbe objavil cca 2.jula. 42 dni to jest pri dlzke 3600 metrov bola priemerna pokladka 85m denne.

Už demontovali aj debnenie. Tak v podstate sú všetky mosty hotové.

aj tie kratke mosty co neboli od zapadneho portalu tunela su uz hotove?

Áno, tu som pridával foto gallery/image_page.php?album_id=125&image_id=49490

tak na tych foto to ma k dokonceniu este hodne daleko.. ved tam este len leju beton.. a z laveho dali akurat este len salung/ lesenie prave dole ,tak ale asponze makaju ..
add: prave pozeram ze tie foto co si dal su este z konca juna tak je sanca ze za cca 2 mesiace vyraznejsie pokrocili a uz tam ani lesenia nebudu, mohol by niekto nahodit uz aktualne foto som zvedavy aj na priestor za tymi kratkymi mostami ci uz to zrovnali bagrami a finisuju s vrstvami a pripravou na vozovku taktiez usek za estakadou pri Liskovej ten klucovy kde bolo donedavna len oranisko to zosuvne krizove pasmo snad aj tam vyraznejsie pokrocili uz

a co keby si si precital par prispevkov dozadu, popripade si otvoril odkazy na videa a fotky, mas tam aj dronove zabery z useku, kde su aj tebou spominane useky, ktore chces vidiet. A v Liskovej uz ziadne oranisko nieje, finisuje sa so sypanim zemnej plane, potom uz pridu na rad konstrukcne vrstvy.
tu mas nejake zabery z polovice juna: air.360pano.sk/240615_D1_ruzomberok/

garip - dikes za link. Ja som uz viackrat za posledne tyzdne pozrel to 360.airpano.sk ale vidim iba linky a zabery z Lietavska Lucka - Dubna Skala (posledne zabery z 08.06.24) ale Hubovu-Ivachnovu nevidim vobec. Az ked si poslal link, asi nesu verejne dostupne vsetky zabery…
urcite sa to na tomtuseku hybe. Ale tez ma zaujima ako je to s tym zarezom pred ZP… tam sa riesi geologia ak dobre pamatam, a preto sa caka s pracami… Mame nejake novinky ze co s tym?

facebook.com/photo/?fbid=90 … 4798249980 neake foto z tunela…

krása… ale ako vždy keď je zverejnené necenzúrované foto zo stavby - zas žiadna prilba
a to už aj minister sa naučil nosiť OOPP na stavbe (sem tam) :slight_smile:

Ale to už je STR ak to je nové, pretože JTR už je hotová.

luboslavko napísal

krása… ale ako vždy keď je zverejnené necenzúrované foto zo stavby - zas žiadna prilba
a to už aj minister sa naučil nosiť OOPP na stavbe (sem tam)

Prilby majú, ale tí čo dokončujú (hladia) betón prilbu nenosia, pretože im do čerstvého betónu nesmú spadnúť! (aspoň podľa mňa)

nie, toto su fotky z JTR, stroj je momentalne stale odstaveny na konci JTR pred vyjazdom z vychodneho portalu, pisal som to sem 12.8.2024, teraz sa caka, dokym sa dokonci podkladna vrstva v STR, stroj sa potom presunie opat na zaciatok STR na zapadny portal a bude sa betonovat smerom ku vychodnemu portalu. Ak neveris, postnem ti sem foto toho stroja, ako je odparkovany na vychodnom portali.