D1 Hričovské Podhradie - Lietavská Lúčka + privádzač LL

Pohľady z SO 214 - doľava: gallery/image_page.php?album_id=84&image_id=46161

Tempo riadne na privádzači. To som už dlho takto nevidel, stroje, ľudia, .. Idú ako pílky :slight_smile:

(Len škoda, že sa takto nerobilo pred 2 rokmi).

chcu stihnut december 2020 otvaranie a kym dojdu prve mrazy a snehy fakt skoda ze zilinu nerobila napr skanska alebo strabag/doprastav/eurovia a pod

hej hej , majú to otvárať po vianočných sviatkoch pred silvestrom.

Pripájač na poslednú chvíľu, rozšírenie pripájacieho pruhu v Hričovskom Podhradí na poslednú chvíľu. Hlavne aby vysúťažili dokončovateľa nasledujúceho úseku do Dubnej Skaly na poslednú chvíľu, lebo či HP-LL otvoria do konca roka, alebo niekedy v marci, je viac - menej úplne jedno.

Na Rajeckej je zúženie od Váhostavu až po Solinky pravdepodobne už kvôli napájaniu privádzača na Rajeckú. Foto doľava:
gallery/image_page.php?album_id=84&image_id=46165

Nie je to ešte kvôli samotnému pripájaniu. Bude sa tam budovať informačný systém diaľnice. Napojenie sa bude riešiť až o mesiac.

ano na facebooku pisali ze je to kvoli premenlivemu znaceniu

Keď má chodiť z/do rajeckej doliny viac vozidiel ako z/na D1 tak by mohli ponechať toto “dočasné” napojenie naďalej a privádač by tvoril kvázi odbočenie z cesty ako je dnes. Kompromis by zrušili keď by viac vozidiel využívalo privádzač ako rajeckú dolinu.

Keby tak postavili aj druhu cast privadzaca tak by taketo dilemy neboli, ale to asi tak skoro nebude ci vie niekto viac?

Nebude, lebo je drahý ako lacná diaľnica (1+1 va 2+2). Pokiaľ sa budú cesty projektovať tak draho, tak by sa nemali stavať :wink:

Ale ved je to len par KM (ani nie 4) za cca 50 milionov na to snad mame ci?

Toto co stavaju stoji cca rovnako sice 4 pruhy ale zas cca o polovicu kratsie.

ak som spravne pochopil tvoje myslienkove pochody, tak taky je aj plan. vyjazd na Bytcicu bude z dvoch pruhov a pokracovat na D1 bude len jeden pruh, ktory sa za mostom rozsiri na 2
v sucasnosti sa privadzac (ZA-Bytcica) z 2 pruhov zuzuje do 1, aby vzapati vznikol kratucky odbocovaci vlavo a jeden priamo+vpravo; po novom nebude toto zuzenie a 2 pruhy budu pokracovat plynulo do laveho odbocenia a priamo+vpravo

Dnes som šiel ZA-BY. Na tej križovatke D1xD3 je ešte roboty vyše hlavy. Strojov je tam dosť, makajú.
Na to, že ten úsek sa staval X rokov, ďalších X rokov bol viacmenej zakonzervovaný, teraz sa robí všetko na poslednú chvíľu.

Držím palce stavbárom, nech konečne otvoria úseky D1 a D3 až je už pokoj :slight_smile:

Kapacitne by tá križovatka vyhovovala ešte roky. Výjazd mohol byť rovnako ako v Strážove (odbočenie umožnené aj zo stredného pruhu) a pred napojením D3 by sa na D1 znížil počet pruhov na jeden. No sme pri Žiline, tak tam sa musí všetko veľkoryso…

pozor, asi sa nerozumieme :slight_smile:
ja hovorim o privadzaci Rajecka.

krizovatka D3xD1 nie je vyjazd na privadzac, ale krizovanie dvoch plnohodnotnych rychlostnych komunikacii

edit: co sa tyka D3xD1, tak nie som si isty, ci riesenie ako Strazov/Brodno je mozne na dialnici bez obmedzenia rychlosti, podobne je to riesene myslim v Budimire a uz sa to kritizuje, ze dochadza ku koliznym situaciam;
bez rozsirenia krizovatky by sme mali 2-pruhovu pokracujucu D1 a jednym pruhom vyjazd na D3, co pre najblizsie roky asi nebude postacujuce, kedze vacsina dopravy nadalej pojde na D3

A to by v tých najbližších rokoch nemohol byť jeden pruh rovno na D1 a dva vpravo na D3? Podobne v opačnom smere by sa mohla D1 pred križovatkou Žilina zúžiť na 1 pruh a z D3 by mohli pokračovať dva pruhy. Dokonca by som si vedel predstaviť, že ten 1 pruh z D1 by bol pripájací, niečo ako tu:
goo.gl/maps/JuEhmByBmzv43fS77

Po otvorení D1 LL - Dubná skala by sa to premaľovalo tak, že by sa na D3 odbočovalo a v opačnom smere z D3 pripájalo v jednom pruhu, vtedy by to už mohlo stačiť.

Jasne, ze mohlo. Este lepsi priklad je tu:
google.sk/maps/@48.7488473, … 312!8i6656

A je takáto možnosť podľa normy prípustná? Lebo pripájať sa do ľavého pruhu alebo odpajat sa z ľavého pruhu na diaľnici, keď ľavý slúži pre predbiehanie a je to kvázi “rýchly” pruh, mi príde ako nebezpečné.
Iná vec je cesta 1.triedy v obci (ako Mirov link) a R, taktiež v obci (Jonathan).