Privádzač do Žiliny z novej diaľnice otvoria nedokončený
Sorry, ale toto sa mi nechce veriť. Aby preložka VTL plynovodu nebola riešená v dokumentácii? Mohli si vymyslieť lepšiu výhovorku. Skôr si myslím, že to organizačne nezvládli a nestihli ju urobiť, nakoľko preložky VTL plynovodov sa môžu robiť iba mimo zimnej (vykurovacej) sezóny. Takže smola. Najskôr apríl/maj.
Ten bypass (aspon podla clanku) si vymyslelo mesto, takze v dokumentacii sa s nim urcite neretalo. Tym padom ani s prekladkou plynovodu…
no bude to tam vesele ked to otvoria. dufam ze sa zvysia tlaky na dokoncenie obchvatu porubky
Ten bypass ničomu nepomôže… je to zbytočná stavba.
Podľa foto z FB skupiny LL-DS, na privádzači včera asfaltovali:
facebook.com/groups/1744892 … 363678866/
sorry, ale to je za sucasnych okolnosti tvrdenie, s ktorym si dovolim nesuhlasit, a sice pre nasledovne:
intenzity od rajeckej doliny su pocas pracovnych dni 13000 SV/den, udaj z jari 2019, novsi aktualne nemam.
tieto intenzity dnes prechadzaju po hlavnej ceste, priamo a v dynamickom riadeni s vyraznou preferenciou hlavneho smeru v krizovatke (najma rano); to znamena, ze vozidla na vstupe do ZA su zdrziavane v minimalnej miere;
privadzac sa k 12/2020 otvori spolu s D1 od HP, avsak vsetci vieme, ako bude vyzerat kriozvatka LL;
tento privadzac nestiahne na seba ani jedno, ciselne 0, slovom NULA vozidiel, prichadzajucich z doliny do Ziliny.
vysledkom toho vsetkeho bez vybudovania bypassu na OK Metro bude sposobene, ze intenzity v priamom hlavnom smere zmeni situacia na intenzity vo vedlajsom smere, kde sa vozidla budu tocit v podstate v +/- 360 stupnovom uhle, z toho raz na pravy uhol (krizovatka Metro), druhy krat dokonca ostry uhol (okruzna krizovatka); nemusim asi ani hovorit, ze jazda priamo a jazda po takychto zatacacich krivkach asi nebude to iste, nehovoriac o tom, ze akekolvek vozidlo iduce zo sidliska do obchodneho centra, ma na okruznej krizovatke prednost; to este len bude zabava a myslim, ze si tam dopravaci kazde rano postoja…
bypass na okruznej krizovatke by samozrejme za normalnych okolnosti (a s tym suhlasim) potrebny nebol, pretoze hotovy privadzac (komplet, aj s castou k Porubke a vsetkymi vetvami na LL) by stiahol drvivu vacsinu dopravy - ale zijeme v krajine, ktorej skor prislusi medzinarodne oznacenie KV ako SK, takze sa tu musia narychlo robit ciastkove riesenia ako kompenzacie stavu, ked nova stavba vseobecne pohorsi ako polepsi;
ked sa vybuduje bypass, upravi sa aj cast komunikacie pod mostom tak, aby prichadzajuce vozidla od rajeckej doliny odbocovali na krizovatke vpravo bezkolizne, odtial budu pokracovat 2 jazdne pruhy az ku kruhacu a z praveho sa odboci na bypass; cize vyrazna pomoc, aj ked sa to s jazdou v priamom smere neda porovnat a komplikacie budu aj tak;
Na moste pri Metre už stoja piliere protihlukovej steny a v križovatke LL dnes Doprastav kladie asfaltový koberec od estakády…
Máme nejaký náčrt toho, ako by to malo vyzerať s tým bypassom? Dík.
embe, do galerie som dal moju predstavu o tom bypase, netvrdím, že to tak bude, ale z napísaneho si ho takto predstavujem.
Mňa by skôr zaujímal názor , či predpokladaných 15 000 aut po otvorení je podľa Vas reálny. ?? (kôly množstvu aut odložili otvorenie až medzi sviatky ) podľa mńa vôbec. Jednak pokiaľ viem, tak nákladné autá budú mať tade zákaz. Reálne by to bolo, keď by bolo dokončené aj višnové.
fotiť obrazovku mobilom
keď stlačíš klávesu PRINTSCREEN a potom si otvoríš Skicár vo Windowse, alebo nejaký iný grafický editor a stlačíš Ctrl V , alebo dáš príkaz vložiť, tak to tam máš odfotené a môžeš to editovať
Dík.
Pridal som foto z oblasti Soliniek. Doľava:
gallery/image_page.php?album_id=84&image_id=46044
hej hej, ďakujem za radu, ja som sa dostal do PDF, co tuna nie je podporované, a nechelo sa mi s tým hrať, tak som to cvakol.
pozri do galerie
Križovatka Lietavská Lúčka - dočasné napojenie privádzača
Nehodil by niekto tento clanok do monitoringu tlace? Dakujem.
Mňa pobavilo, že žilinský primátor požiadal ministra dopravy, aby oddialil uvedenie úseku do prevádzky… na Slovensku je všetko možné.
Clanok je ok ale bez fotiek je k nicomu … gro su tam fotky
Pod mostom do Rosiny už vidno 2. vrstvu asfaltu. Prebieha príprava podkladu pod asfalt v úseku od križovatky po most 212. Pri moste 214 je zabetónovaná pätka pravdepodobne pre DZ pred križovatkou. Svahy násypu ošetrené hydroosevom sa už zelenajú.