D1 Hričovské Podhradie - Lietavská Lúčka + privádzač LL

Privádzač do Žiliny z novej diaľnice otvoria nedokončený

Sorry, ale toto sa mi nechce veriť. :smiley: Aby preložka VTL plynovodu nebola riešená v dokumentácii? Mohli si vymyslieť lepšiu výhovorku. Skôr si myslím, že to organizačne nezvládli a nestihli ju urobiť, nakoľko preložky VTL plynovodov sa môžu robiť iba mimo zimnej (vykurovacej) sezóny. Takže smola. Najskôr apríl/maj. :blush:

Ten bypass (aspon podla clanku) si vymyslelo mesto, takze v dokumentacii sa s nim urcite neretalo. Tym padom ani s prekladkou plynovodu…

no bude to tam vesele ked to otvoria. dufam ze sa zvysia tlaky na dokoncenie obchvatu porubky

Ten bypass ničomu nepomôže… je to zbytočná stavba.

Podľa foto z FB skupiny LL-DS, na privádzači včera asfaltovali:
facebook.com/groups/1744892 … 363678866/

sorry, ale to je za sucasnych okolnosti tvrdenie, s ktorym si dovolim nesuhlasit, a sice pre nasledovne:

intenzity od rajeckej doliny su pocas pracovnych dni 13000 SV/den, udaj z jari 2019, novsi aktualne nemam.
tieto intenzity dnes prechadzaju po hlavnej ceste, priamo a v dynamickom riadeni s vyraznou preferenciou hlavneho smeru v krizovatke (najma rano); to znamena, ze vozidla na vstupe do ZA su zdrziavane v minimalnej miere;
privadzac sa k 12/2020 otvori spolu s D1 od HP, avsak vsetci vieme, ako bude vyzerat kriozvatka LL;

tento privadzac nestiahne na seba ani jedno, ciselne 0, slovom NULA vozidiel, prichadzajucich z doliny do Ziliny.

vysledkom toho vsetkeho bez vybudovania bypassu na OK Metro bude sposobene, ze intenzity v priamom hlavnom smere zmeni situacia na intenzity vo vedlajsom smere, kde sa vozidla budu tocit v podstate v +/- 360 stupnovom uhle, z toho raz na pravy uhol (krizovatka Metro), druhy krat dokonca ostry uhol (okruzna krizovatka); nemusim asi ani hovorit, ze jazda priamo a jazda po takychto zatacacich krivkach asi nebude to iste, nehovoriac o tom, ze akekolvek vozidlo iduce zo sidliska do obchodneho centra, ma na okruznej krizovatke prednost; to este len bude zabava a myslim, ze si tam dopravaci kazde rano postoja…

bypass na okruznej krizovatke by samozrejme za normalnych okolnosti (a s tym suhlasim) potrebny nebol, pretoze hotovy privadzac (komplet, aj s castou k Porubke a vsetkymi vetvami na LL) by stiahol drvivu vacsinu dopravy - ale zijeme v krajine, ktorej skor prislusi medzinarodne oznacenie KV ako SK, takze sa tu musia narychlo robit ciastkove riesenia ako kompenzacie stavu, ked nova stavba vseobecne pohorsi ako polepsi;

ked sa vybuduje bypass, upravi sa aj cast komunikacie pod mostom tak, aby prichadzajuce vozidla od rajeckej doliny odbocovali na krizovatke vpravo bezkolizne, odtial budu pokracovat 2 jazdne pruhy az ku kruhacu a z praveho sa odboci na bypass; cize vyrazna pomoc, aj ked sa to s jazdou v priamom smere neda porovnat a komplikacie budu aj tak;

Na moste pri Metre už stoja piliere protihlukovej steny a v križovatke LL dnes Doprastav kladie asfaltový koberec od estakády…

Máme nejaký náčrt toho, ako by to malo vyzerať s tým bypassom? Dík.

embe, do galerie som dal moju predstavu o tom bypase, netvrdím, že to tak bude, ale z napísaneho si ho takto predstavujem.

Mňa by skôr zaujímal názor , či predpokladaných 15 000 aut po otvorení je podľa Vas reálny. ?? (kôly množstvu aut odložili otvorenie až medzi sviatky ) podľa mńa vôbec. Jednak pokiaľ viem, tak nákladné autá budú mať tade zákaz. Reálne by to bolo, keď by bolo dokončené aj višnové.

fotiť obrazovku mobilom :laughing: :laughing: :laughing:
keď stlačíš klávesu PRINTSCREEN a potom si otvoríš Skicár vo Windowse, alebo nejaký iný grafický editor a stlačíš Ctrl V , alebo dáš príkaz vložiť, tak to tam máš odfotené a môžeš to editovať

Dík.

Pridal som foto z oblasti Soliniek. Doľava:
gallery/image_page.php?album_id=84&image_id=46044

hej hej, ďakujem za radu, ja som sa dostal do PDF, co tuna nie je podporované, a nechelo sa mi s tým hrať, tak som to cvakol. :smiley:

pozri do galerie :slight_smile:

Križovatka Lietavská Lúčka - dočasné napojenie privádzača

facebook.com/photo?fbid=102 … 0676406668

Nehodil by niekto tento clanok do monitoringu tlace? Dakujem.

https://e.dennikn.sk/2079209/previezli-sme-sa-tunelmi-severnej-d1-kedy-budu-hotove-a-ako-to-tam-vyzera/?ref=side&_ga=2.18769661.536275956.1602323885-974423391.1600951579

Mňa pobavilo, že žilinský primátor požiadal ministra dopravy, aby oddialil uvedenie úseku do prevádzky… na Slovensku je všetko možné.

Clanok je ok ale bez fotiek je k nicomu … gro su tam fotky

skyscrapercity.com/threads/ … -170143284

Pod mostom do Rosiny už vidno 2. vrstvu asfaltu. Prebieha príprava podkladu pod asfalt v úseku od križovatky po most 212. Pri moste 214 je zabetónovaná pätka pravdepodobne pre DZ pred križovatkou. Svahy násypu ošetrené hydroosevom sa už zelenajú.

Doľava:
gallery/image_page.php?album_id=84&image_id=46106