Je to zo 4.augusta 2018
Preplatí EÚ vôbec túto diaľnicu, keď skončí v poli a momentálne hrozí, že ešte aj dlho bude nepoužiteľná?
Aktuálny rozsah prác, na jednotlivých úsekoch, si môžte pozrieť na družicových snimkoch družice Sentinel (iba za slnečného počasia). Posledný snímok je z 27.februara
Otvoria to tento rok podľa Vás??
Moja odpoveď: NIE
Na privádzači nie je nič urobené okrem zhrnutej ornici, veď tam treba mosty, celé cesty, protihlukové steny (neviem, či sú tam), milión drobnosti (zvodidlá, značky, čiary ..) + odovzadnie a prebratie stavby - to tiež trvá …
To sa nedá stihnúť, a už vôbec nie pri slovenskom tempe. Keby tam nabehlo 200 ľudí a mechanizmy, tak áno … ale to nehrozí.
NIE, NIE, NIE. Nalejme si čistého vína, ja som si už dal večer
Privádzač 4.3.2019
Cca 10 chlapov robí na moste SO 217 na Solinkách pri Metre (väčšinu na foto nevidno, boli za oporou mosta, na ktorej robili), prebehli terénne úpravy na záreze pod mostom SO 214 (ešte zďaleka nie do finálnej podoby), prebehol výrub brehových porastov potoka pri Bytčici (SO 332 - preložka potoka, SO 213 - most nad potokom), pracuje sa v mieste budúceho mosta SO 212 nad poľnou cestou, prebiehajú ďalšie terénne úpravy smer križovatka LL pri LL.
Foto odtiaľto doľava: gallery/image_page.php?album_id=84&image_id=41311
V Hricove, kde sa deli dialnica D1/D3 bolo dnes “rusno”, frezoval sa asfalt, po ktorom okrem stavbarov este nikto nesiel.
Dnes (12.3.) okolo 14-tej celý privádzač bez pohybu, až na SO 217 - most pri Solinkách (cca 5 chlapov).
Není sa kam ponáhľať so stavbou, keď stavajú ďalší úsek do poľa
Info o HP-LL aj privádzači LL-ZA vo videu:
Dopočul som sa, že úsek otvoria už tento rok? Aj privádzač, či len úsek?
Tento úsek je stavebne v podstate dokončený. Je to ale úsek bez MÚK. Aby mohol byť uvedený do prevádzky je nutné postaviť a dať do prevádzky súčasne ďalšie dve stavby a to MÚK Lietavská Lúčka a privádzač Lietavská Lúčka. Stavba MÚK aktuálne neprebieha a privádzač, (ktorý je bez MÚK LL taktiež na nič) sa stavia ležérnym tempom, s predpokladom ukončenia v decembri 2019.
Ak sa všetky tri objekty podarí dať do užívania v decembri 2019, bude to celkom úspech
Všade sa rozpráva, že sa na konci roka odovzdá úsek HP-LL. Ten privádzač je fiasko, tam sa nerobí nič … A MUK to pochybujem, že to odčlenia od ďalšieho úseku.
Aby to nebola len hra so slovíčkami, že ho dokončia. Dokončiť ho môžu do konca roku 2019, ale auto tade neprejde …
Však to som sa čudoval, čo som počul tak sa na privádzači vôbec nerobí.
17.3.19 privádzač:
Vybudovaná bola obchádzka cesty pri plánovanom moste SO 212 nad poľnou cestou, začalo budovanie násypov pri tomto moste, prebehla betonáž základu, zrejme, preložky potoka. Na Solinkách pri moste SO 217 som nebol.
Foto odtiaľto doľava:
gallery/image_page.php?album_id=84&image_id=41429
Našiel by sa niekde nakres krizovatky D1/D3 konkretne bod ako bude riesene pripojenie z D1 na D3 smer Čadca? Ze kolko metrov tam bude priestor na zaradenie atd
z D1 na D3 je pripojenie cez kolektor, len zrejme sa nebude dat dostat od ziliny juh na letisko. tam mi pride velmi kratka vzdialenost
[album]911[/album]
Takze toto napojenie sa len premaluje? Uz sa nebude prerabat?
Lebo sa mi zda dost mala vzdialenost na pripojenie, ked bude niekto v pravom pruhu a zrazu zisti, ze potrebuje ist do laveho ked chce ist na vychod alebo opacne
Budú tam 3 jazdné pruhy - 2 pre pokračovanie po D1 a jeden odbočovací na D3. Odbočovací pruh bude dlhý 200-250m. Nestačí?
Dufal som ze tam bude 2+2
možno to spravia ako v Strážove a Brodne, že sa bude dať odbočiť aj so stredného pruhu, aj keď počtu vozidiel tam budú podstatne menšie.