D1 Hričovské Podhradie - Lietavská Lúčka + privádzač LL

Byvali popredni predstavitelia IS KE :slight_smile:

Je inak zname, ci Hant aj Duhu vylucili zo vsetkych 5-tich dialnicnych tendrov?

nie len IS, ale ciastocne aj DPS a VHS, je tam dost zaujimava skupina ludi

Zajtra sa otvaraju obalky aj na tento usek
ndsas.sk/odbor-riadenia-proj … 622&prm2=0

Takze nakoniec sa tie tendre necakane rychlo rozuzlili a vyzera to tak, ze v priebehu najblizsich tyzdnov sa budu vo velkom podpisovat zmluvy.

Ako favoritov pre tendre D1 a D3 davam Skansku a VHS/DPS, avsak ani zdaleka si nie som tak isty, ako pri Visnovom ci R2 :slight_smile:

Veľmi optimistický scenár a najmä veľmi potešujúci, potrebný a želaný :wink: - jar 2014 a úseky D1 HP-LL, LL-DS, Hub-Iva vo výstavbe :sunglasses: . Uvidíme, čo z toho sa naozaj naplní. Na celej D1 po KE by tak zostali mimo výstavby už len dva úseky, problémový Tur-Hub (viac-menej isté, že bude ako posledný vo výstavbe) a ten cez PO.

tento usek by som doprial skanske aka banske stavby prievidza. mali by to za kopcom a by to pomohlo hornej nitre

Nejak sa mi nechce veriť, že sa naraz začne stavať od Brodna po Dubnú Skalu. Keď bude Strážov-Brodno a Višňové, tento úsek môže niekoľko rokov počkať

Bola by obrovska chyba to teraz zastavit, obzvlast ked mozeme usetrit zdroje z buduceho OPII zo stale volnych zdrojov terajsieho OPD. Co mohlo mnoho rokov pockat, je D3 Strazov-Brodno.

Inak po zacati vystavby tohto useku a D3 bude spolu vo vystavbe az 7 dialnicnych tunelov, hold, vsetky sme si nechali na poslednu chvilu…

velmi realnych je osem: Cebrat, Svrcinovec, Polana, Sibenik, Visnove, Zilina, Ovciarsko, Pov. Chlmec…

sergej, chcem velmi verit, ze medzi ne rychlo pribudne aj najdolezitejsi tunel Visnove, ale vzhladom na praktiky DPS som skepticky voci skoremu podpisu zmluvy.

Kazdopadne na dalsie tunely si nejaky ten rok pockame, Presov, Korbelka, Soroska…

ako to je? musi byt zmluva podpisana v roku 2013 (i ked mame vyjednany +1 rok na cerpanie) ked chces cerpat peniaze z programoveho obdobie 2007-2013? Alebo si tu zmluvu mozem podpisat aj v roku 2014 a cerpat stale z programoveho obdobia do 2013.

Podla toho co vsetko sa deje mi to vychadza na tu prvu variantu. A osobne si myslim, ze Doprastav toho necha a Visnove dostane Skanska a zmluva sa podpise do 15.12.2013 (expert judgement :slight_smile:)

Priznam sa, ze po poslednych zmenach vobec nepoznam odpoved na otazku, ci musi byt zmluva uzatvorena do konca r. 2013, skor by som tipoval, ze to nie je podmienka.

A aby sa zmluva na Visnove podpisala do konca roka, to by musela NDS opätovne vyhodnotit ponuky prakticky okamzite, comu akosi neverim. DPS stale nema ziadnu lukrativnu stavbu ako vrchny dodavatel, uvidime po zajtrajsom dni, ci sa to nezmeni. Patrilo by sa, keby cena za HP-LL bola nizsia ako za LL-DS.

Z toho, ako som to dnes z médií pochopil ja, mi mechanizmus čerpania vychádza nasledovne:
Fondy, naplánované na čerpanie v r.2011, je možné čerpať v r. 2011-2013 plus 2014.
Fondy, naplánované na čerpanie v r.2012, je možné čerpať v r. 2012-2014 plus 2015.
Ale fondy na stavby, ktoré boli kontrahované a tým aj naplánované na čerpanie v r.2013, je stále možné čerpať len v r. 2013-2015.
Tzn. je tam predĺžená doba na vyčerpanie plánovaných nákladov u projektov, ktoré sa z nejakých dôvodov omeškali, ale boli na základe kontraktu zapracované do finančného plánu čerpania v minulých rokoch. Netýka sa to nových projektov. Tento mechanizmus nemá nič spoločné s dĺžkou jednotlivých projektov, ide iba o záväznú dobu čerpania eurofondov podľa finančného kalendára, ktorý SR každoročne predkladá EÚ.

Aku ma tento usek vlastne planovanu dobu vystavby?

Kedy vlastne budu nejaké info ako to dopadlo vlastne s dneškom. Kto by povedal že otváranie obálok je také komplikované a zdĺhavé. Predpokladám že pritom média zrejme niesu…

zrejme len 2 ponuky a bez Skansky

viewtopic.php?f=35&t=18675

Alpine z Rakuska? Ved skrachla a nechala na pospas vela stavieb po Europe, vid Srbsko.

druhé konzorcium sú asi nejaké biele kone :slight_smile:

Vidim ze tam je aj nejaky Doprastav Export…

vsak je nonsense ze doprastav je vlastne v dvoch konzorciach … no skoda, ze tam nebude skanska .. ale je sialene, ze visnove bude LACNEJSIE ako kratsi usek, s kratsimi tunelmi ..

ale je aj vidno, ze tam nebola skanska .. ako na D3 svrcinovec - skalite, tak je cena v uplne inych vyskach

Zasa dalsi kartel. By ma zaujimalo co dali skanske aby do toho nesli