D1 Hričovské Podhradie - Lietavská Lúčka + privádzač LL

sendvo asi tak, toto je nonsens fail, nieco take som nikde nevidel.. lol snad to dlho takto neostane ,ako som vyssie pisal smiech cez slzy doslova

Prejazd úsekom - nezrýchlené video:
Smer Solinky - HP: youtube.com/watch?v=6ludat2lPvI
Smer HP - Solinky: youtube.com/watch?v=7RjD6YbQCyQ

Ďakujeme EmBe za videjká…
Ale kďže niet nad osobnú skúsenosť, tak som sa akurát previezol po úseku od BA do ZA a keďže medzičasom primrzlo a nasnežilo (stále sype), boli sme v pravom pruhu celý čas, okrem tunela Ovčiarsko, lebo inak ten ľavý bol zasypaný a nik sa neodvážil obiehať cez 100km/h (asi zo všeobecného stresu šli cudzinci aj v tuneli 80km/h, hoci tam je povolených 100).
No a potom za tunelom Žilina to bolo celkom na reťazovú haváriu… najmä na tej ‘križovatke’ smer privádzač, kde sa mi zdala tá vetva klopená opačne…
No a na privádzači sme šli už 70km/h, aj keď tam je povolených 100, ale zasa nik neobiehal, lebo sneh.
A keďže vyjazdený bol len pravý pruh, ktorý ževraj smeruje do PD (podľa písmenok na ceste - podľa mňa teda smeruje do Žiliny - Solinky, Vlčince a vôbec), všetci sa vrhali do ľavého až pri Metre cez plnú, pretože všetci to boli zrejme šoféri, čo šli po D1 ďalej proste preto, že pokračovala a tabule píšu, že OK, aj tade sa dá zaútočiť na Strečno.
Tak som šiel s nimi, že čo bude ďalej, a na tej prípojke na mestský okruh (Rajecká I64 → Mostná I60) prudko vpravo bez pripájacieho pruhu, som ostal stáť v rade (ale len minútku).
A áno, nakoniec sme sa všetci pobrali pri Tesco-križovatke smer Strečno (Nemocničná I60 → Košická I18)… no a ja som sa vrátil domov.
Zážitkovo to predčilo očakávanie - ešte teraz sa trasiem! :smiley:
Nabudúce za svetla…

Na rozdiel od niektorých, to zúženie na jeden jazdný pruh v tunely schvaľujem, hlavne pri mentálnej výbave niektorých vodičov. v prvom rade, tých cca 600m nikoho “nezabije”. Každý musí uznať, že každé zúženie, alebo rozšírenie jazdných pruhov, je potencionálne nebezpečie nehody, tak preto je logické že tieto nebezpečné body sa snažili dať mimo tunel, a iné riešenie v tejto situácii nie je. Nechcem si predstaviť čo by dokázeli niektorí experti stvárať, pri znižovaní jazdných pruhov v tunely. Vozovka je tam užšia a nie sú odstavné pruhy, kde si sa človek mohol vyhnuť v prípade núdze.

Pacho, my ale kritizujeme rozšírenie, nie zúženie.
Nikto tu nechce zuzovanie pruhov v tuneli, v prípade smeru na Žilinu.
Ale v smere na Bratislavu už nie je dôvod držať dopravu v jedinom pruhu. Práve naopak, je žiaduce co najskôr opustiť tunel.
Co v prípade poruchy nejakého vozidla? Všetci za ním ostanú stáť? Ľavý pruh je klemmfixami zúžený ešte viac.
Jediný dôvod, ktorý vidím, je, aby sa tam nejakí mamlasi neotacali v tuneli ako v Povazskom Chlmci…

Aky ma zmysel chodit po tom vyhliadkovom okruhu, ktory vas naspat privedie takmer do startovacieho bodu. Ci pridete na tu krizovatku zla ci sprava furt ste v prdeli.

Ináč,kto si chce spraviť výlet po tuneloch,môže začať od tunela Žilina,následne Ovčiarsko,potom po D3 do tunela Pov.Chlmec,pred Cadcou Horelica a po novej diaľnici cez tunely Svrcinovec a Poľana .

Ešte šťastie, že na cestách nieje taký nával ako pred koronou. Určite by bola nejaká kolízna situácia hneď v prvý deň
Pár vodičov sa už stihlo pekne okašlať, keď na svetelnej križovatke (od Bytčice) išli rovno, namiesto ku Metru. Keďže z privádzača už niet návratu, ani možnosť odbočenia, tak pekne krásne išli až do Hričova (aj bez diaľničnej).

By ma zaujímalo, čo by sa stalo, ak by zamyslený vodič SAD šiel tiež rovno. Asi by cestujúci a dispečer neboli nadšený z okružnej jazdy

Dojmy z videa 1:

1. na svetelnej križovatke nedostatočné značenie, vodiči zvyknutí odbočovať doprava na Rajeckú sa ľahko dostanú na privádzač, odkiaľ niet návratu, až na križovatke Žilina. Písmená BA na ceste sú trochu málo.
  2. Celkom vtipné na dočasnom napojení privádzača na diaľnicu - značka začiatok diaľnice a 40 km/h - keby ten začiatok diaľnice dali až za napojenie, nevyzeralo by to tak trápne.
  3. spojenie D1 a D3 - toľko sa tam hrabkali na rozširovaní, až je to teraz užšie než predtým

Video 2:

1. kamionisti zvyknutí valiť stále rovno valia teraz po D1, bez ohľadu na zákaz
  2. aká je max. rýchlosť v tuneli Ovčiarsko? 80 km/h? Prečo nie 100?
  3. tá šikana pri napojení na privádzač je fakt brutál
  4. nedostatočné značenie pred odbočkou k Metru - vidieť to na zmätkujúcom kamionistovi, ktorý tam aj tak nemal čo robiť, viď bod 1. Za križovatkou dosť spomalil, predpokladám, že bol vyvalený z toho, kde sa ocitol.

Inak sa mi tam zdala byť dosť veľká premávka, možno preto, že sa mnohí chceli previezť, alebo tiež valili rovno, ako tí kamionisti.

Vycúval by.

Nedal sa prejazd do protismeru v smere do Žiliny urobiť až na konci estakády Lietavská Lúčka?

To by bolo ešte prudšie, ako to je už teraz. Tá 40km/h v tej šikane je adekvátna, lebo vo vyššej rýchlosti by to už menej skúseného vodiča vynášalo, zato ešte prudšia šikana by už bola na úrovni pravouhlého odbočenia do vedľajšej ulice v meste.

1. Ak vodič z povolania nevidí jeden jediný nápis Žilina-Juh rovno a vedľa neho Prešov/Čadca/Bohviečo doprava, tak je jedno na čo je zvyknutý. Keď už je zvyknutý, tak mal zo zvyku pokračovať po D3. Inak ten zákaz nad 7,5t na ceste rovno je viditeľný dostatočne dobre. Skôr si myslím, že si to tiež chceli pozrieť a v prípade, že by ich zastavili cajti, tak zahrať blbých.
  2. 100km/h. Na 80 km/h to museli znížiť keď sa už začal na ceste držať sneh. O 15:30 tam ešte bola 100vka.
  3. Je. Pre kamióny to fakt nie je.
  4. Súhlas. Evidentne tam dnes skoro všetci tranzitujúci išli doľava až cez tú plnú pri odbočení k Metru. Rovnaký problém s preraďovaním na poslednú chvíľu je aj na preplete medzi ul. Saleziánov, Rajeckou a Mostnou. Inak, ak mám pravdu povedať, keďže som si všímal chaosiacich vodičov predo mnou, tiež som si žiadne značenie rozdeľujúce pruhy pri Metre moc nevšímal.

Inak tak, ako urobili samostatný pripájací pruh od Metra na privádzač, tak ho mali urobiť aj na tom napojení na Mostnú. Aspoň na pár metrov, ale hlavne na to, aby autá od Rondla prichádzali len v ľavom pruhu. Tam ešte bude veselo, keď skončia zákazy vychádzania.

Nebolo by to prudšie, len by museli toto napojenie spraviť širšie a nejako prekryť “nerovnosti”/žlaby. Potom by museli odstrániť tie naviac vrstvy asfaltu, asi aj opraviť odvodňovacie žlaby a “vrátiť” ľavé zvodidlo.

Už len letmým pohľadom na tú fotku 18/28 vidno, že tá zákruta by bola pri prechode z pravého jazdného pásu cez tie žlaby prakticky pravouhlá.

Nebola, bol by tam identický oblúk. Počkaj keď budú satelitné snímky.

Mam dotaz: ak by sa konecne coskoro zacalo znovu stavat usek LL-Dubna Skala, myslite si ze bude prioritou dokoncit cim skor MUK LL a spustit ju ako prvu? A ak ano za ako dlho by ju vedeli dokoncit a sprejazdnit?

Len osobný postreh.
Nemyslím si že to bude nejako skoro, ak bude hroziť prepadnutie, tak to jediné možno stihnú do konca roka 2023 :wink:

Nachádza sa ešte značka pred križovatkou D1xD3 ohľadom Zákazu vjazdu pre nákladné automobily?? Lebo tá čo je tesne v križovatke je na dve veci, keď tam vbehne kamión. Pri Metre už stáli policajti a čistili to tam :slight_smile:

Je to úsek plný obmedzení a príkazov :slight_smile: Cez víkend zopár áut išlo cez nový úsek, odľahčí sa Strážov aspoň.

Myslím, že je až priamo v odbočke. Ale už ďaleko pred križovatkou sú smerové tabule nad dialnicou, kde pre smer D1 je len Žilina juh a smer D3 Prešov Katowice. Samozrejme ak je zákaz až v mieste odbocky, je to už pre nákladné autá príliš neskoro sa preradzovať vlastne do rýchleho pruhu D3.

Je aj pred odbočkou, dokonca dvakrát youtu.be/Gsh4JfcLN-M?t=630 (prvá, druhá o 10 sekúnd neskôr)