[album]46456[/album]
celkom uspech ze tuto nie je citron so zakazom vjazdu a POZOR TUNEL UZAVRETY
[album]46456[/album]
celkom uspech ze tuto nie je citron so zakazom vjazdu a POZOR TUNEL UZAVRETY
Koľko môže stáť taký komplet vozík (vozík, signalizácia, napájanie, riadenie)???
Tipujem tak 20k?
Aj mňa to trochu zarazilo, že chýbajú citróny
Skôr by som sa chcel opýtať, prečo je pred križovatkou D1xD3 iba vozík a nie normálny trvalý panel (keďže zkavne by mal využitie aj po dokončení Višňového).
,citrony,resp,POZOR,TUNEL UZAVRETY,budu osadene na prvych dvoch portaloch,na tom poslednom,bude Prievizda rovno a Solinky vlavo.Pri uzavretych tuneloch,sa k Solinkam naroluje Bratislava.
Zevraj budu zapchy v ziline, ked sa otvori tento usek. Je to realne? Skor to bude zatial drahy privadzac pre ludi z juhu ziliny v smere na zapad. Ibazeby si to niekto struhol vychod zapad cez juh ziliny, ale to bude menej intenzivne.
Či budú zápchy?? Trošku sa odľahčí Strážov a Ľavobrežná. Žilinčania a ostatní (okolie pri Metre, Solinky, ..), ktorí pôjdu smerom od BY môžu využiť aj nový úsek.
Môže trošku sa zmeniť intenzita dopravy cez križovatku Ľavobrežná, lebo zopár áut pôjde od Metra po Nemocničnej.
Novovytvorený úsek nemá vplyv na kolóny smer MT … tie budú ešte zopár rokov …
JA to beriem tak, že spustí sa nový úsek, ktorý je už hotový cca 3 roky, spustí sa privádzač Metro, a nebude sa už o tom diskutovať, bude to hotové, odovzdané a hotovo
Tak otvorenie je “do konca mesiaca”. Preberacie konanie neprešlo na prvú dobrú?
A tá vychádza z nejakých noriem.
A podľa toho, čo sa v poslednej dobe stavia mám pocit, že hluková štúdia vychádza na 4 metrové protihlukové steny vedľa každej novej cesty.
Myslím, že je to kombinácia normy a vyhlášky MZ, ale áno máš pravdu Preberacie prebehlo v celku dobre až na pár vecí na napojení I/64..ja by som ešte počkal do utorka ako sa rozhodnú. Je možné, že to nakoniec pustia.
vyzera, ze zajtrajsi termin je ohrozeny… hovori sa potichu o 25.1.2021
Pokud to přiblížíš, tak je tam vidět přerušovaná bílá čára, to znamená “no access”, takže dálnice je ve stavu “hotová”, ale “nepřístupná”.
Zajtra je spustenie zrušené. Nový termín je v týždni 25.1.-29.1.
Na FB stránke NDS je napísané “onedlho” … týždeň hore-dole, vydržíme
Neviem,či je to pravda,ale údajne až do postavenia nasledujúceho úseku LL-Dub.Skala,zostane prava strana estakády Lietavská Lúčka(smer ZA) nevyužitá.Premavka za tunelom Žilina,sa presmeruje na ľavy most estakady,kde bude obojsmerná premávka.Nakolko,nie je možné z technického hľadiska,pripojenie na spojovaciu vetvu,z pravej strany estakády.
ano, presne z tohto dovodu je velkym problemom otacanie vozidiel tesne pred tunelom, ktore sa dostanu do useku, ked sa tunel uzavrie;
to hlúpe napojenie je už tunak nakreslené. openstreetmap.org/#map=16/49.1788/18.7283
ten, čo toto nakreslil, triezvy byt nemohol…
To dočasné napojenie? Tú križovatku celú presunuli do tohto úseku alebo len privádzač + napojenie,
Čo vlastne obsahovalo “odpojenie” križovatky LL od úseku LL-DS?? Pred 2-3 rokmi o tom básnili v TV, súťažili o to, …
A v celej križovatke je urobená jedná vetva na privádzač pomaly s 90°zákrutou
Celá križovatka LL je stále súčasťou úseku LL-DS. Najskôr preto, že je súčasťou schváleného EU fondového projektu LL-DS a ten je potrebné dokončiť v takej miere, ako bol pôvodne súťažený, pričom si dohodli výnimku na vyňatie aspoň na tej jednej vetvy, percentuálne najmenej bolestivého úbytku z projektu LL-DS neovplyvňujúceho jeho celkovú cenu, resp. výsledky verejného obstarávania. Argument na súhlas s vyňatím vetvy predpokladám bol, aby nezostal blokovaný druhý EU fondový projekt HP-LL.
Inak, jedna vec je čo básnia v TV a druhá realita. Netreba zabúdať, že správy spracovávajú ľudia, ktorí sa téme venujú pár desiatok minút, takže “vetvy križovatky LL” si mohli zovšeobecniť na “križovatku LL”.