myslim, ze je to kvoli terenu… boli posudzovane rozne varianty vedenia trasy a niektore si vyzadovali aj kratsi tunel
tím déle budou auta u obcí smrdět, no nevím nevím ![]()
tak nam zacina vykup pozemkov.
tak to je dobra sprava
konecne .. na to ze chcu vlastne tento rok zacat stavat
ci skor ![]()
Je uz znama trasa? V ziadnej z galerii (vratane highways) nic nemame…
pri takom rychlom tempe vystavby akou chcu zacat stavat sa to neda nazvat vykupom ale vyvlastnovanim
ta by som netvrdil, ze vyvlastnovanim, normalne zaslali cenove ponuky ludom v Hendrichovciach, trasa pojde ponad dedinu, pretoze to poslali ludim ktori maju pozemky nad dedinou. Predpokladam , ze tie ponuky rozposlali aj ludom v Bertotovciach a Svinii.
Fakt to ma ist ponad dedinu ? No neviem, ale ked si to vytrpi PB tak oni su oproti tomu malo
Kuknite napr. na mapy.atlas.sk/ a detail v danej oblasti.
Nepojde to doslova ponad dedinu, ale vo svahu nad nou. Podobne ako obchvat Fricoviec. To je dost velky rozdiel oproti PB.
Mimochodem tento typ mapy má dost nízkou vypovídací hodnotu o skutečném vedení, nejsou tam ani vrstevnice, aby si člověk udělal přestavu o náspech, zářezech a estakádách.
Suhlasim, je to pre priblizne zorientovanie sa.
Ak hladate lepsiu mapku useku, pozrite sa na prvy prispevok na tejto strane ![]()
Tento rok sa má začať stavať tento úsek? On tuším nie je v balíku PPP, že? Takže štát za svoje, príp. europske peniaze, hej?
Korigujem svoj posledný príspevok, tento úsek teda je v PPP balíku, ak som si dobre všimol na tomto fóre, to Studenec - Behárovce nie je tuším. To znamená, že ak sa má začať stavať úsek Fričovce - Svinia tento rok, je to podmienené spustením PPP projektu, konkrétne začatím výstavby 1. PPP balíka, no ako vieme, zatiaľ sa to odkladá kvôli súdnemu sporu.
Tohto roku zacatie rozhodne nehrozi.
Vcera som siel okolo a robili zrejme geologicky prieskum pri Bertotovciach v miestach kde by mala dialnica prejst na druhu stranu cesty I/18
uz ho robia druhy mesiac, maju navrtanych zhruba 600 metrov
No aspon nieco ze sa okolo toho useku robi lebo je to len taky pomerne kratky a ani nie velmi zlozity medziusek a ked dalsi rok otvoria Presov-Svinia dost chybat to bude…
Vie niekto znalý situácie reálne odhadnúť (expertným odhadom:-) kedy by sa to mohlo začať stavať? Vďaka…