Nechápem čo riešite že kto išiel na akom aute. Ak raz idem tým istým autom po rôznych dialniciach doma aj vo svete tak viem rozlíšiť a porovnať či to niekde je hrbolaté alebo nie je. Mám zato, že všade sa stavia podľa rovnakého štandardu, keď ma trasie na novej diaľnici horšie ako niekde na starej diaľnici tak neni o čom. Môj Subaru Forester je rozhodne dosť dobré auto aby som to vedel vyhodnotiť. Načo tu ťaháte bicykle a podobné blbosti… ![]()
Ešte raz a posledný raz. Po tomto úseku som išiel v oboch smeroch 15. augusta a že to tam trasie, že je tam nekvalitný povrch, citeľný rozdiel v kladení jednotlivých vrstiev asfaltu apod. považujem za nezmysel. Asi je reč o D1 na Liptove, lebo ak je niekde trasľavý povrch, tak rozhodne tam. Podľa toho, čo tu bolo opisované o tomto úseku, som fakt čakal niečo podobné, o čom sa tu tak vehementne bavíme ešte aj teraz, avšak nič z toho som nezažil. Šoféroval som ja, nebol to žiaden tank, žiadne špeciálne tlmiče alebo neviem čo, obyčajná Škoda Fabia 1.9 TDI pri rýchlosti 135 - 140 km/h a diskomfort som tam nenašiel. Nedávno som menil na aute čapy riadenia a robil geometriu, ja neviem čím to je, ale fakt to netriaslo. Koniec. Bodka.
este raz a potom kolkokrat chces… X ludi tvrdi ze je tam nekvalitny povrch tak tu nepovysuj bohorovne svoj subjektivny nazor na jedinu pravdu.
Tiež mi to občas pripadá, že u niektorých ľudí musí byť tento úsek zlý/odfláknutý len preto, že ho staval Váhostav. Niekedy antipatie asi aj zatemnia myseľ. Otvorili tento úsek a hneď sa tu objavili správy, že povrch je nekvalitný. Šiel som ním týždeň po otvorení a nič hrozné, netriaslo…Takže každý má asi inú skúsenosť.
asi tam vysleme niekoho s fotakom, nech odfoti detail povrchu, najhorsie je to hned za vjazdom na dialnicu za MUK Turany
Mňa netrasie, ale prechody medzi úsekmi kladenými asi v rôznych dňoch či technologických krokoch sú v niektorých miestach cítiť. Toto som si napr. na diaľnici BA-ZA nikde nevšimol, nech zostaneme na Slovensku. Ale nechajme to tak, tento úsek v každom prípade pomohol najmä Vrútočanom a Sučancom a nám prechádzajúcim spríjemnil prejazd. Mňa by skôr zaujímalo, kedy bude otvorené odpočívadlo, nejako som si nevšimol, že by tam vládol pracovný ruch.
Toto je otázka na ľudí z NDS resp. SSC. Pri kolaudácii ciest sa do dokumentácie nepridáva protokol o meraní pozdĺžneho a priečneho zvlnenia cesty?
Totiž ako tínidžer som /okolo r. 1975/ som v časopise “ABC pionierov” resp. VTM /Věda a technika mládeži/ zachytil jeden zaujímavý článok. Vtedajšia organizácia na výstavbu a správu dialnic zakúpila merací voz JEEP so zabudovaným zariadením /zrejme z USA/ na meranie spomenutého zvlnenia. Zaujímavý bol komentár o výsledkoch meraní. Asfaltový povrch kladený čs. stavebnými organizáciami na území ČSSR často nesplňal predpísané hodnoty, ale cesty budované v Iraku, kde sa čs. organizáciami pred konfliktom Irak-Irán veľa stavalo, predpísané hodnoty boli s rezervou splnené.
Miro, dnes som šiel po tejto časti D1 a niečo ešte betónovali na odpočívadle. Pred týždňom - dvomi tam pribudli detské preliezačky. Na stránke NDS je vypísaná súťaž o prenájom objektov na odpočívadlo (WC na jednej strane a bufet na druhej) Prihlásiť do súťaže sa dá do konca augusta 2015. Čiže potom bude súťaž vyhodnotená a priestory niekomu prenajaté. Odhadujem, že plná prevádzka odpočívadla bude možná niekedy od 11/2015. Samotné parkovisko ale môže byť otvorené skôr, nakoľko VHS musí dokončiť celú túto časť D1 do 9/2015. Záleží len na NDS, ako to urobí.
prenajimat sa bude odpocivadlo smer Turany-Dubna Skala (to je to s tou velkou budovou), v smere Dubna Skala-Turany sa nic prenajimat nebude
Ty si určite agent širokého Je to nový úsek, zaplatili ho drobní živnostníci a my daňoví poplatníci, tak by mal by OK. No bohu žiaľ tak to nie je. Že je úsek OK to môže napísať len ten čo na inej dialnici nešiel.
Hovorí sa, že po položení asfaltu v Sučanoch sa diaľnica uzavrie a prebehnú opravy. Vraj to malo byť aj v nejakých správach v televízií, ja to neviem nájsť.
Mne sa zdal úsek ešte na začiatku v pohode, nič som necítil, ale nešiel som ani rýchlo, max. 90-tkou. Nuž ale tiež som sa teraz stretol s hlasmi, že to moc v dobrom stave nie je. Odvtedy som nemal potrebu po tom úseku ísť, takže sa tu vadiť o tom ako chorá vrana nebudem. Ak to treba opraviť, tak nech sa to opraví a hotovo.
Inak potvrdzujem Mirove slová, tie prechody cítiť medzi úsekmi kladenými v iných dňoch. Oni sú aj viditeľné.
Na ceste 1/18 položili asfalt na krátkom úseku pri Dubnej Skale, pri Martine pri Slovnaftke a krátky pás pred kruhovým objazdom na VW. Na poslednom menovanom úseku v piatok bol asfalt položený a 30-tka, 50-tka aj 70-tka neboli ani otočené. Načo?
Kládli asfalt na preložke cesty spájajúcej kruhový objazd a most ponad privádzač. V Sučanoch cestári dvíhajú šachty, takže tam to ešte potrvá.
Škoda, že sa nevymenil povrch aj na moste v Sučanoch ponad Váh a diaľnicu a najmä na moste pri Slovnaftke pri Martine. Ale tam tie mosty asi čakajú na rekonštrukciu, lebo nielen povrch nevyzerá dobre, no takých mostov je po Slovensku…
a co d1 čr
presne tak treba si preisť D1 od Zlína (privadzač) p o Brno, tak tá je v exelentom stave, tak si predstavujem kvalitnú dialnicu, alebo Zagreb Split, tá ma tiež vysokú kvalitu.
Alebo madarska M1, M7 ziadny krbol, dokonca ani dilatacky nehazdu
Tak teraz neviem či si robíš sranudu, ale M1 z BA do BP, je otrasná, ale treba povedať aj b, že koľko rokov má. Bavíme sa o novom úseku, a ten by mal byť TOP, aspoň za nova.
Dneska jsem to projel 130km/h ve směru na Žilinu a těch nerovností je cestou asi 30-40. Podobné to máme u nás na dálnici v Ostravě, kde to taky pěkně skáče.
Tak teraz neviem či si robíš sranudu, ale M1 z BA do BP, je otrasná, ale treba povedať aj b, že koľko rokov má. Bavíme sa o novom úseku, a ten by mal byť TOP, aspoň za nova.
Isiel som na Balaton od BA cez szekesfehervar M1,cesta cislo 81 a M7, cesta 81 bola karastrofalna ale M1 a M7 boli tip top. Ziadne nerovnosti ani nic. Mozno nedavno presla M1 opravou
OT ja som zaciatkom júla išiel do HR, po M1 som išiel až po BP (neodbočil som na Sekeš), v tom čase ten úsek po BP bol otrasný . Zas M7 oklo Baltonu v poho. V HR po Zagreb trocha horšia , ale zo´Zagrebu do Splitu,…, no tak si predstavujem dialnice, aj čo sa týka vybavenosti a kvality.
prešiel som dnes pred výše mesiacom otvorenú cestu S69 Bielsko-Biala-Ziwiec v Poľsku a zároveň som dnes prešiel aj našu Turčiansku D1 a je to rozdiel a dosť veľký.Poľsko krásny rovný a hladký asfalt dokonca som hľadal jednotlive prechody asfaltu a bolo to takmer neciteľne až na dve-tri dilatačky na mostoch.A naša D1 dosť hrboľaté na niektorých prechodoch asfaltu som až podskočil dilatačky to samé,najme za mostom cez Krpelianský kanál smer Ružomberok to dosť skákalo.Išiel som samozrejme na motorke čo je ešte citlivejšie na nerovnosti ale čo už treba pozrieť aj na veľmi veľký prínos pre plynulosť,bezpečnosť a atď.
Môj starší príspevok:
Podľa dodatku č. 5 crz.gov.sk/index.php?ID=1869549&l=sk je predĺžená lehota výstavby o 273 dní, kvôli nepredvídateľným účinkom prírodných síl v mesiaci máj 2014. Lehota výstavby je 1393 dní. Začali v decembri 2011, mali by končiť cca. v októbri 2015. Kvôli jednému mesiacu, resp. pár dňom povodne, to predĺžili o 9 mesiacov. Tu nech si každý spraví obraz sám.
Rozhovor z Moravčíkom
Stálo za zdržaním opäť aj neplatenie subdodávateľom?
Pri Jánovciach si myslím, že nie. Čiastočne z tohto dôvodu došlo k zdržaniu na Dubnej Skale. Aj keď aj tam sme mali povodňovú udalosť. Minulý rok v máji sa Váh rozvodnil natoľko, že podmylo celú diaľnicu. Následky sme odstraňovali viac ako dva alebo tri mesiace.
Dostali min. 6 mesiacov k dobru. ![]()