Chat ako na Pokeci… a aj ten ma lepsiu uroven, to tu nie je nikoho co by mazal prispevky?
Prebieha pokládka asfaltu na preložke cesty tretej triedy, táto: gallery/image_page.php?album_id=168&image_id=28788
Nuž a čo VHS robí práce na ceste prvej triedy.
Sučany sú sfrézované. Taktiež tento úsek, o ktorom sme diskutovali, či naň nezabudli: google.sk/maps/place/Martin … 80!6m1!1e1
To isté pri Slovnaftke v Martine.
Hlavná betonárka zostáva? Zatiaľ som si nevšimol, žeby ju začali sťahovať
Je vcelku na strategickom mieste, či už obchvat MT alebo Turany - Hubová. V Čiernom betonárku majú a čo pozerám foto, tak niečo je aj na stavebnom dvore v Bitarovej.
Teraz pozerám, že pre všetky uvedené betonárky majú uverejnené cenníky.
Jarino: je mozne ze budu zvacsovat tie jazera co vytvorili tazbou? alebo im bude stacit odval z tunela? Je tam aj najeka povinost dat vytazene uzemie do povodneho stavu? Alebo sa tam mozu ludia volne kupat, ako na Lipovci?
Na stránke NDS dialnicnenalepky.sk/spoplatnene-useky stále nevidím tento úsek medzi spoplatnenými :-/
A co sa cudujes, nie je tam ani R2 obchavt ZH a to otvorili v decembri.
Pozdravujem tých, ktorí tu prednedávnom písali, aký zlý povrch je na tomto úseku a ako nekvalitne bol urobený prechod medzi jednotlivými asfaltovými vrstvami kladenými v rôzne dni atď. a ako to hádže a tiež pozdravujem aj tých, ktorí tým keciam uverili aj napriek tomu, aby si prejazd úsekom sami vyskúšali. Ja som si to prešiel v sobotu celé v oboch smeroch a nemám jedinú najmenšiu výhradu voči kvalite úseku a povrchu. Iba azda len to, že odpočívadlo je ešte stále zatvorené. Diaľnica D1 v úseku Dubná Skala - Turany je naozaj kvalitná, výborná, nádherná, moderná, komfortná. Super. Už teraz sa teším, kedy si tým úsekom prejdem opäť. Možno to už tak skoro nebude, nakoľko som z Košíc a na západ jazdím len výnimočne.
Ja som to prešiel niekoľkokrát a môžem potvrdiť, že hlavne od Dubnej Skaly to citeľne trasie. Hladký povrch to rozhodne neni,
Samozrejme ze to nie je kvalitne spravene, medima isiel mozno na autobuse tak to tolko necitil ![]()
Či som išiel tankom, tatrou, Scaniou, autobusom, autom, motorkou, to je moja vec. Jednoducho trvám na tom, čo som povedal. ![]()
každý je inak citlivý. niekto potrebuje cez najmenšiu nerovnosť prejsť rýchlosťou 20km/h, iný kľudne preletí 120km/h
kto si mala nevazi, vela nie je hoden
ale pravda je taka, ze povrch miestami vyzera ako ked sa deti hraju v pieskovisku a stavaju holymi rukami cestu
ale 140 uplne s prehladom
su aj horsie cesty ![]()
Problem je, ked na takuto hrbatu cestu naprsi. Voda spravne neodtecie, vytvoria sa drobne mlacky, na ktorych sa da lahko chytit nejaky smyk. Potom to silno zavysi od kvality auta, pneumatik a schopnosti sofera, ci sa to ustoji, alebo to skonci nehodou. A dialnice a vsetky nove, alebo opravene useky by mali byt stavane tak, aby taketo podmienky nevytvarali.
Áno, sú aj horšie cesty… a s tým sa máme uspokojiť? Pred časom som išiel po najnovšom úseku českej D11 pri Hradci Králové a mal som pocit, že nad vozovkou letím. Samozrejme staršie úseky sú oveľa horšie. Dubná skala - Turany mi parametrami pripomína skôr rýchlostnú cestu, než diaľnicu, najmä úzky odstavný pruh robí tento dojem. Alebo že by to bol stiesnený pocit z tých protihlukových stien, ktoré sú takmer na celej dĺžke toho úseku?
Povedzte niekto, kto máte informácie: má odstavný pruh na tomto úseku rovnakú šírku, ako napr. na úseku Bytča - Žilina? Je to naozaj len môj dojem, že je užší?
Dost zalezi na aute. Siel som tento vikend a prislo mi to uplne v pohode. Ale viem si predstavit za na starej Octavii to je asi horsie…
Povrch na tejto ceste je príšerný, toto je nová cesta? Šiel som tadiaľ počas dažďa, ktorý nebol nijak veľký, pršalo asi 20-30 minút a cítil som na aute, ako na mnohých miestach prešmykuje, stabilizačný systém bol vyťažený. Sú tam miesta, kde sa drží voda.
Sirokove usporiadanie dialnice je take iste ako na vacsine D1
Ten pocit úzkej cesty spôsobujú PHSky. Keď ešte neboli osadené tak to bolo úplné iné zvezenie sa (samozrejme na aute som tade vtedy nešiel). Po osadení PHS a namaľovaní čiar som mal tiež pocit úzkej cesty. Ale je to len pocit, nič viac.
kamarat tiež nadaval že nová dialnica a nerovný povrch, ale ked siel so mnou tak to bolo iné, necitil to tak, čiže zaleži aj na čom sa vozíme ( on Octavia II ja Laguna III )
To ze mas auto s lepsim tlmenim, neznamena ze je aj cesta rovnejsia
Myslim, ze sa tu vsetci zhodneme, ze tento usek je odflaknuty a pozliepany kadejako a kadekym, kedze velmi dobre vieme aky bol postup vystavby… Teraz to take zle nie je, ale pockajme 5-10 rokov ked sa prejavi “kvalita” oproti inym usekom.
to mas pravdu, ale nevieš na čom išli ostatný čo šomrú že je to hrbolate, ked som siel na bicykli tak sa mi to tiež zdalo že to bude zlé a ked som šiel autom tak som bol milo prekvapený