Podľa toho, čo som čítal na fórach, tak čo sa týka trasovania, tak na výstavbu tohto úseku by to nemalo mať až tak veľký vplyv, pretože sa počíta s napojením úseku na cestu I/18 pri Turanoch. Buď formou privádzača (Korbeľka) alebo MUK Turany (povrchový variant). Inak Súhlasím s tým, že je buď najdôležitejší alebo aspoň jeden z najdôležitejších úsekov z hľadiska dokončenia.
Tento úsek už mohol byť dávno postavený, keby bola vôľa. Štátne financie by nezruinoval a tranzitu Z-V v Turci by neskutočne pomohol. Dnes sú často problémy na I/18 už pri Turanoch, ale hlavne Sučany (problémová svetelná križovatka, kruháč) popri Priekope a Záturčí (kedysi sa tam dalo ísť pomerne plynule, dnes často v kolónach) a vo Vrútkach (to už človeka ide poraziť, či už ide od PP a má za sebou v lepšom prípade pomalú jazdu od Sučian alebo od BB a má za sebou “červenú vlnu” na všetkých x svetelných križovatkách na martinskom “obchvate”)
To by museli pani veduci pripustit, ze aj usek “odnikial nikam” moze velmi pomoct.
ak by sa nepodpisal 1. balik mal by sa v prvom rade stavat tento usek spolu s usekom hubova- ivachnova. tieto dva useky by poriesili dva najvacsie problemy na tejto trase. vrutky+martin a RK. prejadz zilinov rojkovom a hubovou by sa s este dal vydrzat. takze ak je tu otazka ci je dolezite stavat tento usek tak urcite ano.
Nedela, trasa ZA (od vstupu do ZA) - Ivachnova (vjazd na D1) 10:21 - 11:25.
Teda 74km za hodinu a nieco. Prejazd cez dediny predpisovo, ale mimo dedin nepredpisovo.
Ako max. rychlo jazdis?
Nesoferoval som ja, ja jazdim predpisovo. Ale nebolo to viac ako 100-110, vynimocne na rovnych usekoch kratko 120
Skoro ako po dialnici, ani ju netreba stavat ![]()
Tomas PO, v nedelu doobeda - to sa nam to jazdi ![]()
Praveze na tomto useku bolo husto.
Diaľničné firmy však od Figeľa počuli aj dobré správy. Už v týchto týždňoch chce opätovne spustiť nové verejné súťaže na stavebné práce, najmä na "zrušenej“ diaľnici D1. V hre sú dva úseky medzi Prešovom a Popradom a jeden pri Martine. "Náš záujem je začať čím skôr, po prevzatí stavenísk a dokumentácie od koncesionára,“ povedal Figeľ, ktorý prvé tendre plánuje už túto jeseň.
takze tento usek sa asi zacne v dohladnej dobe stavat…
Podla mna sa niekto pomylil a malo to byt pri Ruzomberku t.j. Hubova - Ivachnova
neviem, vo vseobecnosti sa hovori o technicky lahsich usekoch a tu nie je ani jeden tunel, ale bol by to z oboch stran ‘hluchy’ usek
Aj keby to bol docasne hluchy usek, vobec by to nevadilo, prave naopak, odlahcilo by to jednak Vrutky+Martin a zaroven zrychlilo paradoxne aj Strecno a hlavne tranzit.
Do tendra vsak pojde v blizkej dobe usek Hubova-Ivachnova a Janovce-Jablonov. Tento usek ma viacero moznosti:
- teoreticky sa moze este pridruzit k PPP3 (ako spominal johhan), cim by predbehol aj zvysne useky na D1
- klasicka vystavba zo st.r.
- dalsi balik PPP spolu s usekom Turany-Hubova - v tom pripade zaciatok vystavby najskor 2012
Pokial ide o to pridruzenie k PPP3 - nebol by z toho podobny problem, ako ked rozsirili zmluvu na pri vystavbe treti useku Mengusovce-Janovce aj na druhy polprofil? Nejde tu sice o eurofondy, ale velke verejne zakazky musia prebehnut obstaravanim.
kazdy usek ma vlastne parametre ceny aj rizik od ktorych sa odvijaju splatky aj dalsie povinnosti zmluvnych stran. v niektorom clanku bolo ze tam sa da rokovat vlastne len o cene.
Ak to bude akokolvek spomalene, treba si uvedomit ze dialnice treba stavat aby sluzili ludom kt ziju v tomto state…Uz teraz by bolo neskoro… D1 uz mala byt hotova a cim neskor sa zacne tym to bude v buducnosti drahsie…
Tam bol problém v tom že práce na 2. profile neboli zahrnuté v cene 1. úseku ale sa platili osobitne navyše, to čo sme spomínali pri PPP3 bolo myslené tak, že cena by zostala pôvodná len by sa v rámci nej navyše postavil a prevádzkoval aj tento úsek DS-T.
Ak sa podaria a doklepnú nejaké drobnosti tak tento úsek pojde do stavby v 2-3Q/2011 ak nie 2012-13 - problémom je ukončenie úseku v Turanoch
parada. a doba vystavby sa tu planuje na dva ci tri roky?