ja si myslim že ani časom, už koli tomu že je tam železnica, Vah, I/18 a to všetko v udoli (to by tam vyzeralo ako PB MUK centrum), kto pojde do vrutok tak može zist na MUK Martin a nebude to mat až tak daleko cca 2 km navyše(tolko ludí na začiatku Vrutok nebýva aby koli nim stavali vetvu, a ešte v takých podmienkach), a ked zabudne jeho problem, poučí sa,
PS: "ja bývam V Turčianskej Štiavničke a tiež chcem aby som mohol schadzat za sučanmi lebo to mam daleko z MT "
usudzujem že tie vetvy ktoré su červenou farbou sa maju realizovat teraz a zvyšok pri vystavbe višnoveho, lenže robia toho viac, mosta nad I/18 v smere od RK ja potiahnutý dalej ako na mapke a taktiež robia zjazd z vyšnoveho na MT dialnica.info/dialnice/img/D … rany25.jpg
Tak podľa mňa, križovatka bude úplná, (križovatka už úplnejšia nemôže byť, keďže bude mať 4 vetvy, dialnica.info/dialnice/D1_Du … urany.html obr. 1), to že jednotlivé vetvy sa realizujú na I/18 formou pripájacích pruhov je vec druhá. Vzhľadom nato, že táto križovatka je umiestnená tesne pred portálom najdlhšieho tunela a taktiež sa tu bude nachádzať SSUD, predpokladám, že príjazd a výjazd bude možný zo všetkých smerov. Ak by ostatné smery pripojenia neboli plánované, myslím že by bolo možné ich doriešiť vytvorením dvoch kruhových objazdov na 1/18, ale to bude možné až po otvorení oboch úsekov diaľnice.
Nerozumiem tomuto. Na jednej strane sa tu všetci sťažujú na nedostatok materiálu do násypov a čo táto stabilizovaná kopa horniny naľavo? gallery/image_page.php?album_id=168&image_id=17638
To sa nedalo odťažiť a materiál zmysluplne využiť?
Tá mapka-situácia je z tohto hľadiska neaktualizovaná(narážam na to, že VHS toho realizuje viac). Inak vyzerá, že je ok.
Dnes som šiel okolo vlakom, tak som pozeral, čo nové. Priepust v Sučanoch je zasypaný. Finišery s valcami, čo som odfotil pri Turanoch dnes pracovali v Sučanoch. Celkovo na stavbe nič také nové. Predvčerom betonovali mostné pole na križovatke Dubná Skala, včera časť mosta ponad Váh za Turanmi a dnes som videl čerpadlo s domiešavačmi pri týchto mostoch: gallery/image_page.php?album_id=168&image_id=17426
…neviem čomu ty hovoríš ornica, ale ja by som si tento borel na záhradu nesypal. gallery/image_page.php?album_id=168&image_id=14433
Malo sa to čo najplochejšie odťažiť a odvodniť a nie tam kotviť do svahu piloty za ťažké peniaze.
niekedy ťa proste lacnejšie vyjde postaviť múr ako odkup pozemku ( áno aj to je potrebné aj keby to kupovali od lesov SR ) , odvoz zeminy - tá na obrázku je proste nevyužiteľná , prípadne ti ju nedovolí dozor použiť