geologicky prieskum nedavno ukoncili, zo zeme teraz trcia vselijake geologizmy
ked budu nevycerpane peniaze z fondov, tak sa rozostavia v rokoch 2012-2013 a dokonci v 2015
Otázka? Križovatka Košické Olšany je napojenie budúcej R4?
Budúcej R2
a toto kto zase vymyslel? nie dost, ze R4 ma peaz s D1, este jej prirobime aj peaz s R2? preco R2 nemoze koncit v Sebastovciach?
Z už spomenutej mapky gallery/image.php?album_id=46&image_id=9748&view=no_count je to jasne vidno. R2 končí v Košických Olšanoch. Po záverečnej peáži s R4.
duro, sak prave toto je ta kravina. Vyrobime si zbytocnu peaz navyse len kvoli tomu aby sa R2 napajala na D1? Vsak naco budeme robit veci jednoduchsie, ked sa to da skomplikovat, vsak sme v kocurkove
A neni vpodstate jedno, ako sa tá RC bude volať? Alebo chcete stavať 2 vedľa seba?
je to jedno, ale tu na fore sa riesia aj taketo veci a pravdupovediac, aj mna zaujima, preco sa Rka okolo Kosic nebude volat R4 ale R2..
vsak v reali to jedno bude, lebo je to len papierova zalezitost, ale trerbars ked to casom zludovie, tak nie je jednoduchsie nejakemu kamaratovi do telefonu vysvetlit, ze ma ist po R4 , ako po nejakej peazi R2 s R4, pricom dalsie 3 minuty mu budem vysvetlovat , co znamena slovo peaz
prave preto je lepsie riadit sa podla znaciek kt. vodica vedu ku konkretnemu bodu, prip. podla znacenia E. nase clenenie je casto nelogicke a odporuje medzinarodnemu znaceniu ktore by malo mat prednost. vid. umelo sklbena D1 a umelo rozdelena E58.
Presne. Chod po R4, potom po R2, potom po D1 a tak opat po R4…
co robis paniku, kym to bude hotove, tak budu chodit auta same podla navigacie
Ono všetky tieto peáže sú blbosti. Keby sme chceli byť dôslední, tak číslovanie našich D a R by malo približne kopírovať európske ťahy, ale je tu veľa reliktov minulosti.
OT: Logicky by D/R1 mala viesť po trase BA - NR - ZV - KE - MI - UA a kopírovať tak trasu E58 ako jedna z 2 nadôležitejších západo východných osí štátu.
D2 môže ostať, kopíruje E65.
D3 by mala viesť cca po trase E75 čiže TT - TN - PB - ZA - CA - CZ/PL.
D4 by mohla byť ZA - MT - RK - PP - PO - KE ako E50.
D5 MT - TR - BB - ZV - KA - Šahy H ako E77.
D6 KE - Milhosť ako E71
D7 BA - DS
D8 NO Bratislavy
… ostatné RC
ale opäť je to, čo by bolo keby…ale nedalo mi
Pozerám, že v úseku tejto dialnice a privádzačov sú ďalšie kruhové križovatky.
Všade sa len tlačia tieto križovatky, ktoré by podľa mňa nemali na ceste 1.triedy čo robiť (privádzač pri Koš.Olšanoch).
Ale je to lacnejšie pre štát dať tam kruhovú križovatku namiesto mimoúrovňovej. Hrozné!
pri Bidovciach staci kruhovy objazd, ale pri Kosickych Olsanoch by mala byt plnohodnotna MUK na spojenie I/50 a zjazdu z dialnice do 2+2 privadzaca
To je pravda. Pri Bidovciach stačí objazd, pretože dialnica križuje cestu menej významnú. Ale ak si všimnete mapku (vyššie), tak na ceste I.triedy je plánovaný objazd (pri K.Olšanoch). Takže žiaľ. Nie dosť, že už aj križovatka jablonov je kruhový objazd, pokračuje sa v týchto hrozných riešeniach. Aby cesty I.triedy boli degradované na “obslužnú komunikáciu”.
Ono aj závisí na tom akých parametrov ten kruhový objazd je, akú má priepustnosť a akou rýchlosťou sa dá prechádzať. Zostáva len veriť že to nebudú tie “minikruháče” z okolia Senca ktoré sa bežným autom nedajú prejsť rýchlejšie ako 30-kou a kamión má problém vôbec sa tam zmestiť. Ono ak kruháč ušetrí mlilióny EUR a nebude znamenať o 20 rokov bodovú závadu kvôli ktorej sa nakoniec aj tak postaví MUK tak to beriem, ale inak je to len odsúvanie problému na plecia ďalšej generácie.
Ok. Lenže mne to skôr vychádza tak, že sa šporí a tvrdo sa vyháňajú vodiči na dialnice, pretože cesty I.triedy sa kruháčmi (ktoré sú mimo miest a obcí) degradujú. Proste kvalita takej cesty sa znižuje.
Stačí sa pozrieť na kruhový objazd na križovatke (D1) jablonov na spiši. Celé je to vymyslené preto, aby nemuseli dať trochu peňazí a postaviť mimoúrovňovú križovatku.
Iné je kruhový objazd na privádzači pri Levoči (plánované), ten je väčší a má iné parametre. Takisto mi nevadí, ak je kruháč na zjazde z dialnice na cestu II. alebo III.triedy. Len nesúhlasím s použitím kruháčov na cesty I.triedy.
Na mimoúrovňovú križovatku peniaze nie sú. Ale na rekonštrukciu ciest v Považskej Bystrici sa doslova z tohto obmedzeného koláča, ktoré má Slovensko plytvá. A vo veľkom. Lebo PB musí mať celkom nové cesty.
Do úvahy musíš vždy brať stav po dokončení naväzujúcich úsekov. Napr. kruháč Jablonov je úplne v poriadku, keď bude postavený ucelený ťah tak tam budú oveľa nižšie intenzity a ten kruháč tam bude úplne postačovať. MÚK by tam bola plytvanie peňazí tak ako tomu bude v Levoči s napojením privádzača na I/18.