Zipso, o dva mesiace to kludne moze byt tak, ako pises. Zatial vlada, aspon oficialne, caka na uzavretie PPP a ak sa toto nepodari, vsetko bude inak.
primator Košíc je z KDH a komunálne voľby sa blížia
len by som podotkol … že auta chodia aj cez napr košicke oľšany … a myslite aj na bezpečnosť … .. cesta nekonči za košicami … aby sa mali ako bratislavčania dostat do košic a naspeť … a že tento usek netreba a aj usek R4 . tak to ako ja by som hovoril že netreba D4 …
na D4 bude intenzita ako na najvytazenejsich usekoch D1 a R1 tak neporovnavaj neporovnatelne. R4 ma aspon psychologicky vyznam pre investorov ale ktoreho bude zaujimat spojenie PO-UA ??
no dobre D4 budu intenzity … ale tento usek je pre košice take niečo ako obchvat … ale aj na vychod treba nejakých investorov … a tento usek je aj potrebny na napojenie R4 resp. R2 .. hoc aj by som bol radšej aby sa aspon chstali začas stavať bidovce dargov … ktorý vychádza na porovnateľnu suma ako na tomto useku myslim okolo 150 mil eur
no ale to by sa musel rozostavat cely vonkajsi obchvat KE naraz. a to je dost nepravdepodobne ked aj ten omnoho kratsi vnutorny robili na niekolko etap.
ja len pripominam, ze Dargov je najvytazenejsi horsky prechod na Slovensku!
najlepsie by bolo na take 2 mesiace zavriet Branisko, nech si ludia trrosku pripomenu stare casy, lebo na zle sa velmi rychlo zabuda
Presne ako pise Devil pokial sa ideme bavit na temu obchvat KE tak okrem R4 ktora sa uz ide stavat musela stavat aj D1 a R2 a to le natolko nepravdepodobne ze stavat teraz D1 po Bidovce nic neriesi. Radsej zainvestovat tam kde uz su staveby pripravene. Niekde su uz aj vybudovane stavebne dvory a okrem penazi nic nebrani vystavbe. Nehovoriac otom ze ak to znova zarastie tak to bude stat daslei peniaze naviac. D1 je stale prioritou od BA po KE ale zatial sa len zvazuje PPP pritom by sa aspon zast mohla realizovat priamo statom. Ohladom Dargova si myslim ze akonahle by tam stal tunel tak by bol spoplatneny a kto by platil dialnicnu koli 10 km dialnice?
kaviarista, dargov je mozno najvytazenejsi ale asi aj najviac priepustny. na soroske je 1 kratky kusok 3pruhu, na donovaloch 2 kusky.
podla mna najpotrebnesie je riesit PO a obchvaty secoviec a naslednych dedin.
Tento usek sa pripravuje, aby bolo kde minut eurofondy na dialnice (siet TENT).
Inak Dargov a cely usek KE-Secovce bude v scitanni dopravy 2010 trochu nadhodnoteny, lebo od povodni je uzavrety kratky usek cesty II/552 za Kosicami smerom na juzny Zemplin a cast premavky sa urcite presunula na I/50.
NA MI Rku urcite treba. Dvojprofilovu.
Asi pojdem proti sebe, ale D1 v PO vobec nie je akutna. Hlavne poriadne dokoncit NK v celej dlzke, bez zbytocnych CCSiek, krizovatiek bez odbocovacich pruhhov, atd, ktore by narusili plynulost. R4 cez PO je ina kava, tu by som prioritu oproti D1 rozhodne posunul. Aj ked je potrebne povedat, ze reko hlavnej krizovatky sa podarilo urobit tak, ze sa takmer stratili kolony zo smeru od SB. Od VT to je vsak po starom, najma v piatky sa tvoria kolony presahujuce rozumne tolerancne casy cakania. V smere VT-PP nedoslo k ziadnej uprave, mozno dokonca k zhorseniu, kedze sa predlzil interval na CCSke od SB…
Avsak aj to by sa dalo riesit cez SSC pomocou jedneho podjazdu ala BA pri prezidentskom palaci: maps.google.com/maps?f=d&source= … 8&t=k&z=18
mierne OT, nasiel som aktualne video na ktorom si mozno pozriet parametre cesty z KE na vychod v trase buducej D1. Tocene v piatok podvecer, premavka tomu zodpoveda:
[video_youtube]YouTube
00:12 Kosice Presovska/Secovska
02:00 pred Kosickymi Olsanmi, (vlavo MUK Kosicke Olsany)
04:00 obchvat Bidoviec (vpravo MUK Bidovce)
06:57 medzi horskym prechodom a dedinou Dargov (MUK Dargov)
07:25 odbocil z I/50 na cestu 3.triedy smer Vranov
Trasa buducej D1 ma suvis len po odbocku z I/50, cela dalsia polovica videa s dialnocou nema nic spolocne. Odporucam previest sa po ceste do Michaloviec a dalej v ktorukolvek doobednajsiu hodinu v pracovny den. Mimochodom, mnohe kamiony v smere od Michaloviec v Hriadkach odbocuju na Vranov a dalej smer Dukla alebo Stara Lubovna. Do Bidoviec idu ti co pokracuju na Zilinu/ Cesko, mozno severne Nemecko/.
nakres useku: gallery/image_page.php?album_id=46&image_id=9748
Pekne vidno, ze zakruta na zaciatku dialnice smer Presov s obmedzenim na 60kmh je len vetvou buducej MUK. Trochu sklamanim je pre mna jednoduche napojenie na I/50 pri Kosickych Olsanoch cez kruhovy objazd, myslim ze tam bude z dialnice schadzat dost znacny pocet aut.
Konecne mapka aj z tohto useku
Zaujimalo by ma, ako bude rieseny usek veduci popod I/50 v kopci za KE Olsanmi. Kedysi sa tam tusim planoval aj kratky hlbeny tunel Orechovy les, kedze to stupanie je z oboch stran dost velke.
Myslim, ze zjazd pri KE Olsanoch bude vytazeny len cca 2-3 roky, kedze v r. 2014 chcu seriozne zacat s budovanim R2 okolo KE s napojenim na rozostavany R4 KE-Milhost.
Kazdopadne, ak sa skutocne zacne tento usek stavat (plan je v r. 2012), “nakopne” to aj zvysne useky D1 za KE smerom na UA, co je len dobre. Nebol by som proti, ak by sa dalsie 2-3 useky D1 v r. 2014 rozostavali .
tam pred Durdosikom to zjavne nahradili kombinaciou zarezu a estakady, skoda lesa
Zjazd pri Olsanoch bude podla mna vytazeny stale, ved na vychod od KE zije dost ludi a Kosice su pre nich dolezitym cielom dopravy. Aj krizovatka P/S je projektovana tak, ze z vychodu (Secovska) bude do centra prudit viac aut, ako zo severu (Presovska)
i15, nebodaj predpokladas, ze po dobudovani Budimir-Bidovce (a zatial s chybajucou R4) sa bude chodit na RV ci Miskolc cez Kosicku novu ves?
Neviem neviem, ci smer Presov, ten je veru zle klopeny. Podla mna sa to cele prebuduje.
hm, mas recht, ved ten zjazd bude v buducnosti zrejme tvorit aj dalsi privadzac do KE obchadzajuci KE N.Ves, ak sa niekedy docka realizacie.
Mno, myslite, ze sa tento usek naozaj podari rozostavat v r. 2012? Peniaze v KF by sa nan mali najst, ak sa podari presun z inych rezortov do dopravy.