Pokial si dobre pamatam, je to preto, ze tabule maju diodky umiestnene tak, aby sa dala zobrazit rychlosti 60, 80 (mozno aj 100), ale 90 sa neda.
T.j. musia vymenit zobrazovaci hardware.
fuhaaaa to je problem nieco vymenit… Lebo mne to fakt pripada take otrasne ked tam nic nie je… nie vsetci zahranicny sofery kolko mozu jazdit ja by som velmi rychlo ziadal aby to nahodili ved to stalo niekolko milionov korun a teraz to ma skor nulovu funkciu tak ako aj Tabula o stave vozovka a vzduch…
Jimmy, tak nejak … ked sa to instalovalo, tak sme to tu rozoberali, ze je to somarina, lebo zakon sa moze zmenit a cifry mozu byt aj ine … hold, takto to vyzera na Slovensku … radsej nieco neporiadne 3x ako raz a poriadne.
Ale co ta tabula s informaciami?
Myslis tu multifunkcnu tabulu, na ktorej neustale svietil napis “Vitajte v Bratislave” ?
Ano, niekde v miestach, kde sa budovala PHS.
Figeľ chystá “dvojičku” pre Prístavný most
4-5 jednosmernych pruhov na pristavnom bude zaujimavych. Vela bude zalezat od toho ako prerobia MUK.
Bratislavský Prístavný most dostane dvojča janko sa tusim rozbehol
To nie je vobec zly napad. Obstavat pristavny most paralelnymi dvojpruhmi z jednej aj druhej strany. Este nejaky zaujimavy architektonicky napad, aby sa prekryl nie zrovna esteticky posobiaci pristavny most a bude to uplne perfekt.
Myto pre osobne auta uz klope na dvere, takze sa chystaju aj taketo stavby. Keby to rozsirenie mosta dali do jedneho balika s R7, tak by to mohol byt pre koncesionara este zaujimavejsi projekt, ako D4. Na obchvat je potrebne auta “vyhnat”, zatial co tu ma zarucenu vysoku vnutromestsku a primestsku premavku.
i15,
“tu ma zarucenu vysoku vnutromestsku a primestsku premavku”, ktora ma oznacenie [bez uhrady]
ono by nenormalne pomohlo, keby sa napriklad po boku urobili dva pruhy ala kolektory, zaroven by sa nedalo na povodny pristavny z petrzalky (einsteinova / dolnozemska) a z kolektorov by sa dalo na dialnicu napojit az za pristavnym most a po gagarinku by rozsirili na 3+3 ..
treba podla mna presne zanalyzovat smery a toky … lebo sa stavim, ze dialnicna vs lokalna doprava na PM je tak 25:75 … tym padom by sa mohlo stat, ze by zostal PM v pohode, ale pridavne mosty by potrebovali 3+3 aspon. Krizenie dopravy pred a za mostom tiez nepovazujem za stastne, ale za stastne nepovazujem ani krizenie v 4-5 pruhoch na samotnom moste … vidime co robia 3 pruhy na D1 a spravanie vodicov … (nespravne pouzivanie pruhov).
Podla mna je jedine rozumne riesenie uplna, alebo aspon ciastocna segregacia dialnicnej dopravy a lokalnej dopravy, tj.:
-
Uplna segregacia: v pripade 2 paralelnych jednosmernych mostov ich budovat ako 3 pruhove, s tym, ze D1 sa nebude pred a po PM s tymito paralelnymi krizovat. Najazdy pred a zjazdy po budu riesene len na paralelne mosty (nemusi platit pre zjazdy pred a najazdy po, aj ked odporucam i to).
-
Ciastocna segregacia: v pripade budovania 1 paralelneho mosta a zjednosmernenia oboch (stareho i noveho) namalovat to na 5 pruhov, pricom budu existovat v strukture 2+1+2, kde stredny pruh bude urceny na prechadzanie z/na dialnicu.
v pripade variantu 2 by sa vlastne z mostov stali obrie dialnicne krizovatky.
variant 2 mi pripada dost nerealny.. najma kvoli napojenia .. ak budeme na SK, tak realisticky vyzera dat 2 paralrne mosty po 2 pruhy .. samozrejme bude nutne u vodicov aby trosku zmenili zvyky .. kazdopadne nechajem sa prekvapit ..
osobne si myslim, ze by docela postacovalo keby sa zosilnila statika pristavneho mostu aby sa mohol premalovat na 3+3 aj ked bez odstavneho pruhu a so spravnym IDS a smerovanim, zaroven s rozsirenim useku po galvaniho na 3+3 .. dost vyrazne by to pomohlo ..
zaroven keby sa mierne upravil rondel pod mostom ..
2 paralelné mosty ala kolektory určite nebudú, lebo by sa muselo robiť zakladanie pilierov po oboch stranách a to je veľmi finančne náročné. Zatiaľ to vyzerá tak, že sa bude budovať jeden nový most južne od stávajúceho. Nový most bude v konfigurácii buď jedna mostovka so 4 pruhmi, alebo poschodový s 2 levelmi po 2 pruhy - z toho 1 na úrovni dnešnej diaľnice a druhý na úrovni železnice.

i15,
“tu ma zarucenu vysoku vnutromestsku a primestsku premavku”, ktora ma oznacenie [bez uhrady]
myslis, ze to tak aj zostane? a ze stat do roku 2014 rozostavia tieto stavby s vedomim, ze doba navratnosti je nekonecno (pri nulovom myte)?
a novy pristavny by si na seba nezarobil, ak by sa spoplatnil?

2 paralelné mosty ala kolektory určite nebudú, lebo by sa muselo robiť zakladanie pilierov po oboch stranách a to je veľmi finančne náročné. Zatiaľ to vyzerá tak, že sa bude budovať jeden nový most južne od stávajúceho. Nový most bude v konfigurácii buď jedna mostovka so 4 pruhmi, alebo poschodový s 2 levelmi po 2 pruhy - z toho 1 na úrovni dnešnej diaľnice a druhý na úrovni železnice.
pri mostovke so 4 pruhmi bude premavka po juznom moste obojsmerna?
mozno by bolo dobre spoplatnit cely usek D cez BA. a po zavedeni myta do 3,5 ton zmytnit. samozrejme petrzalskej verejnosti musi byt najskor poskytnuta komfortna elektricka. najlepsie riesenie je predsa dostat ludi na MHD.
ono keby v BA a okoli fungovala MHD a primestska doprava tak ako sa na (vraj) civilizovanu krajinu patri, veci ako pristavba mostu, R7, D4, rozsirenie D1 sa mohli riesit o dobrych 10 rokov neskor