D1 Bratislava - Trnava

no lebo tam je panelak rozlozeny na cestu :slight_smile:

toto som nepochopil.

intenzity tam nerastu aj kvoli tomu, ze cesta SC - Sered je panelovej konstrukcie a je velmi nepohodlna …

To si iba myslíš, budeme budovať zbytočne RC a pritom stačí rozšírenie. Keď bude velký nárast, tak by si radšej postavil tri RC vedľa seba ako rozšíril dialnicu???

noved, ale keby bola vyuzita na novu RC tak sa to predsa zmenilo.

ved hej … ja som ani nic ine netvrdil :slight_smile:

tak potom nechapem v com by bol problem, bola by D1 a nejaka Rx pre 2x40.000 aut. nebolo by treba burat mosty a nieco by sa usetrilo keby sa vyuzila stara betonka.

Ak si myslis, ze zbytocne, tak mi povedz, preco sa rata s tymto priblblym premalovanim D1 na 3+3 a zaroven sa pripravuje aj vystavba druheho dvojpruhu na I62, zatial aspon po senec. Prave preto, ze D1 je pretazena a ked je tam jedna nehoda tak mas minimalne polhodinove zapchy. Potrebujes aj obchadzkovu trasu a preto sa rata aj so skapacitnenim I62.

Ja netvrdim, ze to musi byt RC, ale na 2+2 treba.

Tvoje prirovnanie, ze postavim radsej 3 RC je mimo misu uplne v tomto pripade, pretoze sa bavime o jedinej dialnici, ktora z BA vychadza na CELE Slovensko, ak nejdes do Komarna. Teda ci ides na Zilinu, alebo na Zvolen, stale ides po D1 do TT.

Toto je usek ktory je a bude kriticky a ku ktoremu je potrebna alternativa. Prave tato cesta tou alternativou byt moze, aspon pokial nebude stat cela R7. Potom bude uz aj ina alternativa.

Dalej tato cesta riesi aj lokalnu dopravu do Senca, pripadne okolitych dediniek a satelitov, kde byva mnoho ludi pracujucich v Bratislave.

Pozri si intenzity I62 na useku BA-SC a potom hovor, ze premalovanie D1 to vyriesi. Samozrejme pomoze, ale do buducna bude treba riesit ako D4 tak i tuto cestu na 2+2, ci uz ako RC alebo cestu prvej triedy po Sered tak, aby sa rozlozil napor na D1 v useku BA-TT.

Ja len vravím, že všetci by ste stavali len RC. A čím viac by rástla intenzita tak tým viac RC by ste stavali?? Nehovorím, že je rozšírenie na ceste I/62 nepotrebné, lebo po nej nechodím. Ale tak viem, že 3+3 má na D1 zmysel. Jediné, čo ma zaráža je, že nebudú odstavné pruhy, ako sa to plánovalo.

no ano, pokial na vyriesenie problemu staci premalovat D tak nech sa paci, ale pokial to nebude stacit a bude treba 4+4 cize potreba burat mosty ponad D, robit zemne prace, rozsirovat mosty na D (aj take su a je ich dost) tak v tom pripade radsej postavit dalsi dvojpruh I/62 na sered

Neprehanaj :wink: a aj vravím o 3+3 ne o 4+4. To je daleká budúcnosť, dovtedy sa aj tie mosty nejak upravia. Teda budú musieť.

Tak tak, o tom stale hovorim. Som vsetkymi 10-timi za 2+2 BA-Sered, ale zaroven som vsetkymi 10-timi za neskorsie rozsirenie D1 BA-TT na 4+4. Podla mna ani vychodnari by neprotestovali, ak sa o to postara koncesionar D4 :wink:

Este 1 vec ma napadla so sucasnym premalovanim - v mieste odbocovacich pruhov sa rozsirovat snad bude, budu sa nejak upravovat aj vetvy krizovatiek? A co planovane prestavby krizovatiek (Senec, C.Voda, Blatne)?

Nič takéto sa momentálne neplánuje. Ako som už spomenul ide o rekonštrukciu SDP a premaľovanie stávajúcej vozovky. Sám som zvedavý ako sa budú riešiť pripájacie pruhy, či niekto za to zabojuje a niečo sa tam presadí alebo sa to odsabotuje, podľa mňa sa pripájacími a odbáčacími pruhmy robiť nič nebude.

OT: Už som počul z najvyšších miest aj taký zvrátený názor, že na čo je na diaľnici odstavný pruh, že budeme diaľnice budovať bez nich a tak sa má ževraj ušetriť :open_mouth: . Osobne si myslím, že také niečo nehrozí, a bol to len výkrik do tmy politických odborníkov.

Už terajšia norma na R22,5 je na hrane únosnosti, štatistiky evidujú dosť veľký počet nehôd kedy auto zasahujúce do jazdného pruhu z odstavného spolu s nepozornosťou vodiča v pravom pruhu (alebo len mal zablokovaný výhľad pred ním idúcim kamiónom - a vtedy doprava nevidno skoro nič) spôsobili nehodu. Ono to eštae ako-tak vyhovuje pre odstavenie osobného vozidla ale ak niekto odstaví nákladiak, druhý ho už neobehne bez toho že by nezasiahol aj do rýchleho pruhu. A to je dosť nebezpečné pri intenzitách nad 1/2 projektovanej kapacity (teda keď je v rýchlom pruhu súvislý pás vozidiel)

dialnice.info/album_page.php?pic_id=5458 tu máte mapu…skúste ak chcete naskresliť pokiaľ by ste spravili 2+2.

devil - stavať súbežnú trasu je fajn, ale potom budeš potrebovať MÚK a križovania a napájania nie za 0,5-1 mld. SKK, ale za 2,5-3 mld. SKK, kým toto ušetríš … rozšírenie je predsa normálny jav. Prečo sa tomu brániš ?

hm … takže odpovede sa nedočkám, ale hlavné je, že na R1 máme kartel :slight_smile:

lenze neviem ci si myslel rozsirenie 3+3 prekleslenim, 3+3 buranim mostov alevo 4+4 tiez buranim.

Ale to je jedno, lebo paralelná D/RC tiež bude musieť mať nadjazdy, exity a nové obrovské MÚK s pôvodnou D1. Tým sa nič nemení. Myslel som len to, čo sa deje: 3+3 premaľovanie do konca r. 2010, 4+4 búranie a celková úprava do konca r. 2016.

vsak proti tomu sa nebranim. :smiley:

namiesto toho by bola lepsia nova RC.