D1 Bratislava - Trnava

lenže stred sa musí vybetónovať - aj zo stredového pásu ubudne :slight_smile:

na sirku ciary… ide o to, ze nie tolko, kolko by realne mohlo.

íha, … ale toto som nepochopil, čo mi uniklo ? akože na šírku čiary ? bavíme sa o strednom deliacom páse a ja žijem v tom, že sa odstráni tá zeleň (kríky, tráva, celková vegetácia), to isté zvodidlá, upraví sa podklad, položí sa spevnený materiál (nemusí to byť len betón, položia sa betónové zvodidlá a tým logicky bude nové stredové deliace miesto medzi 2+2 širšie a tak aj zo samotnej dnešnej plochy deliaceho pása sa “prispeje” na nové 3+3 … však ani úplne celý odstavný pás nezanikne, tiež tam bude rezerva, ktorá sa v r. 2010 (2011) upraví (upraví sa okrajová zeleň, plocha sa upraví, spevní a položí AB kryt, čím sa vytvoria bezpečné 3+3 pruhy a až potom okolo r. 2014-2015 je zámer prestavať na 4+4

aspoň takto stála posledná štúdia, ktorú som čítal

dialniciar: dialnice.info/viewtopic.php?p=78987#78987

Choď si to prejsť a urob si názor čo sa dá a čo nie. Mosty pod diaľnicou nie sú súvislé. V SDP je buď medzera alebo vyvýšený betónový kraj mosta. Pod úpravu sa žiaden rozumný statik nepodpíše, takže zo SDP sa získa priestor maximálne pre deliacu čiaru. Dokonca pri Voderadoch sú základy pre portály nad diaľnicou “zapichnuté” v SDP.

Čiže odstavné pruhy teda po rozšírení na 3+3 nebudú?

Inak pri akej intenzite je potrebné stavať 3+3 a potom 4+4?

ved prave, este vlani sa hovorilo ze terajsi odstavny pruh sa vyuzije ako jazdny pruh a vybuduje sa novy odstavny pruh, akurat tam kde su mosty tak nebude.

neviem ci intenzita okolo 50.000 je dovod, skor nehody v spicke, cez den je to v pohode. celkovo je samozrejme nezmysel robit upravy na 8 pruhov, ked sa kapacita 6 pruhov vycerpa treba postavit RC na sered. zda sa ze niekomu vadi skratenie trasy o 10 km a preto sa tak zaryto mlci o tomto rieseni. inac sa neda vysvetlit ze tuto sa nedebatuje o kolonach pocas rozsirovania ako inde. nedebatuje sa ani o tom ze na 6 aj 8 pruhovej dialnici budu nehody a ked zablokuju “len” 2 pruhy tak budu zapchy…

devil, urcite je lepsie, ak sa nove nadjazdy budu budovat na 4+4, kedze vyhladovo by bolo nezmysel budovat ich na 3+3. A ono intenzita je mozno “len 50-60 000”, ale zabudas na dalsie subezne pretazene tahy, z ktorych by sa velka cast presunula na D1. Navyse, bude sa to rozsirovat az o 8-10 rokov a dovtedy budu radovo vyssie intenzity :wink:

je uplny nezmysel tie nadjazdy burat, zmysel ma postavit poriadnu subeznu trasu ktora urcite zoberie tisicky aut.

Za poriadnu subeznu trasu som vsetkymi desiatimi, avsak D1 na 2+2 ti neskor postacovat tak ci tak nebude, takze nadjazdy bude treba rozsirovat, idealne rovno na 4+4.
Ibac tiez by som bol radsej, keby sa postavila najprv 2+2 cesta BA-SC-Sered a potom sa rozsirovala D1.

andrej s tym suhlasi asi kazdy kto tadial jazi, bohuzial vrchnost to vidi inak :unamused:
.
inak ak si dobre pamatam tak niekde som cital ze rozsirovanie cesty SC-BA na 2+2 sa planovalo len po metro :unamused:

hm, ale ked bude subezna trasa len 2+2 cesta prvej triedy, stat pride o prijem z myta… a spoplatnit I/62 bez paralelnej cesty sa tiez asi neda…

preco nie ?

Lebo spickove intenzity. Na cestu BA-Sered sa nepresunie polovica dopravy, uz dnes tam mas tretinu. A ked sa dostavia D4 Jarovce-Ivanka, bude dalsi narast dopravy na D1. Okrem toho, stale sa bavime o najskorsom moznom roku 2016 a to uz bude situacia uplne ina ako dnes.

o tomto sa da polemizovat dlho … v kazdom pripade by asi fakt najviac pomohla R-ka 2+2 v trase BA-SC-Sered. Rozsirenie D1 by som riesil az potom…

To ako to teraz idu robit je tazke diletantstvo a zbytocne vyhodene peniaze…

Ale ved v BA a okoli tiez nemozu intenzity rast donekonecna. Jeden clovek nemoze naraz soferovat 3 auta, ale max. jedno.
Su nejake realne odhady narastu dopravy v BA regione na dalsich 10 rokov ?

tu ide skor o to, ze bude rast doprava vseobecne … ako bude rast ekonomika … a pojde to cez BA … nemusi ist realne o dopravu iba v ramci Ba a okolia … tam pomoze aj D4 a ked bude D4 rozsirit D1 treba bude.

no ved prave, D1 bude moze mat 6 pruhov aj bez burania a mostov ale aj keby ostali 4 pruhy a bola by dalsia 2x2 RC tak je to vyssia kapacita a lepsia logistika ako 8 pruhova D1.

devil, nie tak celkom, pretoze uz dnesna I62 ma svoje intenzity a nekto nebude budovat niec ine ako dalsi dvojpruh k tejto ceste. Na to, ze zostane aj I62 a este sa postavi RC 2+2 mozes zabudnut …

Ja by som skor povedal, ze 2+2 na I62 pomoze viac ako D1 na 3+3 takym sposobom ako sa to ide robit…

lenze I/62 je v takom stave ze medzi 2000 a 2005 nebol prakticky ziadny narast intenzit, myslim za sencom, napocitali tam “az” 8.000 aut. D1 a tato RC by zvladli 2x 40.000 aut a problem by bol vyrieseny na desiatky rokov.