Dnes je tam uplne rovnaka situacia, kolona 10km od D1/D4 az po Pristavny Most.
Vcera som tam isiel, ze 2 pruhy idu od Pristavneho Mosta k nim sa pripoji pruh od Starej Seneckej a ten zmizne, ostanu len 2 pruhy cez novy kruhac D1/D4.
Je to obmedzenie a nedokaze to preniest premavku ktora tam je.
Lenže tak či tak za napojením D4 nepokračujú štyri pruhy, len tri. Takže bola tu otázka, či spraviť zúženie už po napojení Seneckej alebo až s D4. A takto mi príde logickejšie, keďže kamióny sa nemusia preradzovať a môžu plynulo pokračovať vo svojom pruhu.
no ono tie kolóny tam nie sú ani tak kvôli tomu zúženiu ako tomu že tam ľudia jazdia ako z pomocnej školy
Sapphire:
Ak narazis na fyzicke limity akakolvek zrucnost a ohladuplnost ti je nanic. 6000 aut za hodinu cez jeden pruh rychlostou 40km/h proste nepretlacis. A to je presne ten pripad zuzenia na D1.
2 príspevkov bolo rozdelených do novej témy: Križovatka D1xD4
chodím tadiaľ každý deň a vôbec to nie je také zlé, kým niekto nezačne špekulovať, denno-denne tam vidím ludí čo myšičkujú z pruhu do pruhu aby sme sa aj tak stretli pri Triblavine
a najhoršie je to že veľa ľudí pozná slovo zips len preto že to čudo majú na gatiach, ak by sa plynulo zipsovalo bolo by to o zase o niečo lepšie
lepšie sa to asi nedalo urobiť, tam na tom krátkom úseku v podjazde proste na tri pruhy nie je miesto
mňa by skôr zaujímalo aký účel má tá jama v smere do Bratislavy, to už sa nedalo dosypať trochu hliny do podkladu, či laser bol krivý?
je tam celkom slušný prepad
myslím konkrétne miesto ako je odbočka na Raču z tejto dočasnej obchádzky
Ahojte, chodím tu málo, ale zaujala ma jedna vec. V médiách odznelo že EIA na tunel Karpaty je vraj hotová, ak sa nemýlim. V súvislosti s kauzou ktorá vznikla pri otvorení tunela Višňové, keď nebola otvorená odbočka za tunelom v smere na Vrútky, keďže sa počas stavby tunela vraj zmenila norma a odbočka môže byť po novom kvôli bezpečnosti premávky postavená až 500 metrov od výjazdu z tunela dávam do pléna otázku:
Keďže je jasné že na základe uvedeného križovatka Rača pri výjazde z tunela nebude môcť byť realizovaná v podobe ako bola naplánovaná (odbočka cca 200-250m za výjazdom z tunela) a zároveň nebude môcť byť realizovaná križovatka Záhorská Bystrica v podobe ako bola naplánovaná (odbočka cca 400-450m za výjazdom z tunela), bude sa musieť pristúpiť buď k úprave týchto dvoch križovatiek tak aby odbočka bola až 500 metrov od výjazdu z tunela, alebo sa bude musieť zmeniť poloha portálov tunela tak, aby boli vzdialené 500 metrov pred odbočkou týchto križovatiek. Preto sa vás spoludiskutujúcich pýtam či bude potrebné urobiť kvôli týmto nevyhnutným úpravám projektu EIA nanovo. Kto vie, nech píše. Ďakujem.
Neviem odkiaľ máš tie metre križovatiek od tunela, ale mne vychádza že križovatka pri Rači je ďalej a na strane Záhorska Bystrica záleží až pokiaľ zasypú “tunel”
Z čoho ti to vychádza že je to ďalej? Podkladov z ktorých to možno vyčítať je množstvo.
Prosím vás, dávate nejakú šancu tomu, že tento “plnohodnotný trojpruh” dostane oplotenie? Dennodenne sa to tam hemží vysokou, zajacmi a 20% vodičov jazdí v strachu v strednom pruhu a nie každý ma k PZP pripoistený stret so zverou
Neevidujem na zvýšenie bezpečnosti tohto frekventovaného úseku žiaden tlak a úprimne tomu nerozumiem.
ospravedlňovať jazdu v strednom pruhu strachom zo stretu so zverou mi príde scestné, jazdím tadiaľ tiež každý deň 2x, kedy naposledy tam bola nejaká nehoda spôsobená zverou?
Áno, občas vidno srnky na poliach, ale to je asi tak všetko
Väčšinu nehôd tu spôsobujú driemajúci kamionisti a tempomaťáci čo nevedia prišliapnuť plyn ani keď sa napchajú do ľavého pruhu
Jazdim tam 20 rokov a nevidel som tam este ziadnu zver.
Mozno rano o 6:00 je to ine ako o 9:00.
Ja práve jazdím tieto úseky zväčsa po 22:00 a teda mávam tam srnky, zajace splašené aj v rýchlom pruhu docdla pravidelne. Minimálne 5x som videl rozsekané autá na trojuholníkoch, čo to chytili spredu a mŕtvol nekonečno.
ja som mal srnku už aj v strednom pruhu, po 22:00 úplne bežné a keď bol covid a jazdilo menej áut kľudne aj cez deň. Po 22:00 sa do toho pravého pruhu veru neodvážim ísť, aj keby sú tam nejakí proaktívni pomáhači a chrániči, radšej im dám 50€ ako rozbiť celé auto, prípadne niečo horšie sa srnke.
no možno v noci je to horšie, ja o takom čase už spím ![]()
Je pravda, ze ked som tadial isiel neskor z nejakej party v noci tak som siel tiez v strednom pruhu kvoli strachu, ze tam nieco moze vyskocit. Kym je tam premavka zver sa k dialnici nepriblizuje, ked je tma a premavka slaba, tak je jedno kto v ktorom pruhu jazdi.
tak ma napadlo, že všade kde ide dialnica (alebo hocaká cesta) po násype by mohla byť miesto násypu estakáda, stačilo by tak 5m nad úrovňou terénu a bol by hneď zabezpečený voľný pohyb, zvierat, traktorov, cyklistov, kombajnov, …
Tento “ficov trojpruh” zostane bez odstavného pruhu už asi navždy.
Ráž povedal, že najprv musí byť paralelná R1, aby sa mohla rozširovať D1.
Môj názor, že by sa to malo urobiť skôr. Ale zase je tam problém diaľničný most nad cestou medzi Zelenčom a Majcichovom. Ak by sa na ňom pracovalo, tak by bolo dobré, ak by existoval už aspoň obchvat Hrnčiaroviec n/P a južný obchvat Trnavy, ktoré sú tiež ešte ďaleko.
jeden most nemôže byť problém rozšírenia. Môže sa postaviť dočasné provizorium
napr. Mapy Google