D1 Bratislava - Trnava

Novy pan minister sa vyjadril, ze jeho osobnym cielom je BA-SC na tri pruhy do roku 2008, BA-TT do roku 2010. Len nepovedal, co sa pre to uz robi. Aby to nedopadlo ako s heslom “BA-KE do roku 2010”.

Skôr sa držte tohto: dialnice.info/viewtopic.php?t=1152 na tomto úseku.

Na tento usek sa bude vypracovavat nova studia, ktora zhodnoti maximalnu hranicu bezpecnej prevadzky.

Po dostavbe D1 do KE sa bude tento usek rozsirovat, ale bude sa zvazovat ci nie hned na 3+4.

Prečo na 3+4, to je preklep nie :question:

Nie je, 4. pruh ma byt pridany v smere na Zilinu. Presnejsie: Po SC ma byt 4+4 a potom 3+4, ale az po vypracovani studie.

myslim, ze najlepsie riesenie by bolo, keby sa to postavilo na 3+3 s vyhladom na 4+4 t.j. by sa nadjazdy mosty stavali s tymto aspektom v mysli ako aj vykup pozemkov by prebiehal podla tohto motta

Myslim ze 3+3 sa da dnes postavit bez problemov, lebo je tu siroka ochranna zona, teda pozemky su statne.

tak a zacina to byt kusok realnejsie

[Diaľnica medzi Bratislavou a Trnavou bude mať tretí pruh)

aj ked je fakt, ze mozno by stalo aj za zvazenie urobit I/62 aspon 2+2 cestu prvej triedy.

mno a potom sa samozrejme ukaze ze stavat usek mierova - senecka na 2+2 bol velmi chybny krok …

Ano ano je to tak… Inak pri pohlade na fotky a na satelitne snimky by to slo spravit minimalne tak ze by sa na 3+3 spravili medzikrizovatkove useky. To je napriklad riesenie s ktorym sa pocita na mnohych usekoch MO v Prahe. A nevadilo by ani to že chýba ostavný pruh, lebo aj tak už je tu rychlost znizena na 80…

V tomto případě by to nešlo, bo by se vozovka v odstavném pruhu začala velmi rychle deformovat. Je to starý úsek, který byl stavěn jinak než dnes.

Nevšim sis že ten poslední příspěvek je o úseku Mierová Senecká - otevřeno 2002…
A mezi BA a TT by to šlo, přečti si ten článek, tam se mluví o rychlé rekonstrukci právě tohoto pruhu…

“pribetónovanie časti cesty a premaľovanie cesty” je jen dočasné řešení nemůže být na trvalo, stejně se časem bude muset tento úsek postavit na normovaný stav, z důvodů bezpečnosti.

Tak nikto nehovorí o tom že to bude natrvalo ale je to najrýchlejšie riešenie a vydží až do doby keď už bude postavaná aspoň D1…

Nechápem prečo nieje Prístavný most premaľovaný na 3+3, však aj tak je tam 80.

presne na tuto otazku ti zodpovie tento thread :wink:

[D1 - Bratislava Prístavný most)

ma sa urobit v oboch smeroch na 3+3? ak hej nezda sa mi to najlepsie riesenie Senecka cesta pristavny most ten napor neznesu nemyslite?

ked tak tak by som to urobil iba von z ba
aj tak uz teraz su rano vzdy zapchy k voli pripojvaciemu pruhu od race pri vstupe do ba a nie to keby este po dialnici isli auta v troch pruhoch

No ak by sa to robilo iba von z mesta, tak to neriesi nic na useku TT BA, ale iba BA TT, tak sa problemy iba nasackuju do BA, usek bude OK a konecne niekoho osvieti robit nieco perspektivne s dopravou v BA a nie len hasit a aj to prazvlastnym systemom :wink:

Neviete niekto ci sa na D1 medzi Sencom a TT uvazuje aj o dalsej krizovatke:

Dnes existuje krizovatka Senec km 27 a potom dalsi zjazd je
az krizovatka Trnava km 50.

cize 23 km bez moznosti zist z dialnice.

Kedysi planovana krizovatka Blatne je v km 31, cize hned za Sencom (z BA) a aj po jej dobudovani ostane 19 km bez exitu.

To v okoli velkeho mesta (BA), plus Trnava by mohlo byt zvladnutelne aj efektivne
na useku 20 km spravit este jednu krizovatku, nie?

Lenny, nikto ani nehovoril o tom, že to bude dlhodobé riešenie. :wink:

este existuje zjazd z I/61 na D1 pri obci Blatne.