D1 Bratislava - Trnava

Ja by som to tak čierne nevidel, ráno bolo zdržanie,aké to súviselo skôr s pondelkovým nájazdom do Bratislavy a dopravnou nehodou pri Zlatých pieskoch podľa dopravných správ. Skôr aj médiá spolu so štátom vyvolávajú tento tlak hlásením o kolapsoch dopredu. Ale keď si ľudia vyskúšajú vlaky tak len dobre, Bratislave sa trochu uľaví :slight_smile:

Prvy pracovny den s obmedzeniami na Triblavine, zaciatok spicky smerom z Bratislavy, 15:53 a na D1 je nehoda pred zuzenim pred Triblavinou a zdrzanie takmer 20 minut.

Este neboli zuzene pruhy smerom senec, len 2 normalne. Som myslel, ze to za spravili uz, to ta kdlho trva namalovat ciary a posunut zvodidla? Ked by ludia normalne isli, nema tam byt preco zapcha. Rano som presiel normalne bez zdrzania.

Dali tam cerveno bielo srafovane stlpiky.
Co sposobilo u 30% soferov asi navaly strachu a zatmenie v ociach.
Medialna masaz ked propagovali, ze Bratislavu cakaju kolony a pod sposobila, ze len co soferi zbadali cerveno biele stlpiky na dialnici tak konali skratovo, skakali na brzdy, popripade menili pruh…

Riziko jazdy v zuzenych pruhoch je kvoli kamionom a nakladakom. Ti sem tam vybocia kvoli nerovnostiam alebo bocnemu vetru do vedlajsieho pruhu a problem je na svete. Raz som siel v Rakusku v takto zuzenom mieste vedla kamiona a od betonoveho zvodidla aj kamiona mali zrkadla odstup tak 10cm - kamion trochu vyboci a som v betonovom zvodidle …

Musim sa trochu opravit, vcerajsia kolona smerom von z BA bola kvoli tomu, ze obmedzili premavku do 2 pruhov a prekladali stredove betonove zvodidla.
Naozaj by ma zaujimalo ci toto museli robit prave v spicke.

ze sa tomu “rozmyslaniu” divis :laughing: po PK chodilo auto co zameta krajnice vcera rano o 7, cele mesto zapchate :slight_smile:

Dnes som nesiel po dialnici do BA, nedalo sa, zaujimalo by ma ci ta kolona smerom do BA bola kvoli 3 zuzenym pruhom, alebo aj tam v spicke zuzili na 2 pruhy.

je to tam zuzene do 2 pruhov.
chlapci ale uplne nezvladli ani to docasne vodorovne znacenie. natahane su 3 suvisle ciary az za cervenobiele stlpiky, ziadna prerusovana ciara pred spajanim pruhov… pekne treba cez plnu :slight_smile: zda sa to ako banalita, ale pri tak exponovanom lieviku by si na tomto mali dat zalezat, predsa len, staci ak zazmatkuje 1 clovek z 10000 a problem je na svete: sialene brzdenie, az to niekto neubrzdi. vieme vsetci ze pri hustej premavke je rozostup vacsi ako 1s vzacnostou…

do 24.8. treba ratat s 2 pruhmi a masivnymi zapchami.

To čo tam chcú toľko robiť. Nechápem prečo tam je jeden žeriav čo to prekladá. Však to musí bezat a za deň byť preložené. Ono zúžené pruhy sú zradné ale tak dalo by sa ísť na striedačku, že nepôjdeš vedľa ale za autom ale to by trebalo inú mentalitu.

Na 6 pruhov treba 15m minimalne, 18m pohodlne. Momentalne je tam myslim 26m sirky asfaltu. Za 1 den tam malo byt vsetko presunute na jednu stranu dialnice do 3+3 a viacej sa nestarame. Na druhej strane sa mohli hrabkat, postavit kus krizovatky ktory by sa nasledne mohol pouzit pre 1-2 pruhy ked sa bude budovat druha strana. Vtedy to mali za 1 den presunut 3+3 na druhu stranu.
Vsetko viac ako 2 dni obmedzeni cez vikend je neakceptovatelne a amaterizmus zo strany stavitela, policie a vsetkych zainteresovanych.

Dnes rano tam bol saboter. Pokazilo sa mu auto akurat v useku s dvoma pruhmi. Odstavil ho pekne, prakticky mimo cestu. Ale trojuholnik polozil do stredu praveho pruhu, takze vsetko islo jednym pruhom.

do piatku 17.8., bolo to avizovane vopred ze od pondelka obeda do piatku rana ma byt doprava 2+2

13.8. 10:00 hod 13.8. 12:00 hod 3 pruhy TT-BA, 2 pruhy BA - TT
13.8. 12:00 hod 13.8. 14:00 hod 2 pruhy TT-BA, 2 pruhy BA - TT
13.8. 14:00 hod 17.8. 11:00 hod 2 pruhy TT-BA, 2 pruhy BA - TT
17.8. 11:00 hod 17.8. 12:00 hod 2 pruhy TT-BA, 2 pruhy BA - TT
17.8. 12:00 hod 17.8. 14:00 hod 2 pruhy TT-BA, 3 pruhy BA - TT
17.8. 14:00 hod 3 pruhy TT-BA, 3 pruhy BA - TT

Ahojte, chodim cez Blatne casto domov, ale to v akom stave je okolie kriovatky Batne je na hanbu, Stromy su na 50% mrtve kazdy druhy je uz suchy, trava resp burina vyse metra. Proste hnus. Neviem ci to este nebolo skolaudovane vsetko, ale na to že ta krizovatka nema ani pol roka je to hanba. Tie novo vysadene stromy okolo dialnic kapu pomaly vsadem, nikto to nedosadza.

nj, niekto tu tiez pisal koment ze sa ma opravovat cesta v okoli ale asi to bola len ta obchadzka.

Na triblavine este stale 2 pruhy, davaju betonove bariery aj na kraj, slimacim tempom.

no je to brutál že kúsok betónových zvodidiel prekladajú už druhý týždeň, asi sú platení hodinovo :smiley:

nechcem ich ohajovať, ale nie sú to len zvodilá. treba vygumovať staré oranžové značenie, streknúť nové značenie, spraviť 2-3 fotky na FB… ak by sme tam mali biele čiary tak to trvá polovicu času. ak by sa to dialo na pr1bine kde sa platí za dostupnosť tam by to bolo urobené rýchlo ako v “západnom nemecku”.

tiez som sa cudoval ked som siel okolo ze to robia zeriavom. ved akoby to vyzeralo kebyze je to hned spravene a buduci rok nebude do coho pichnut. tato masinka je asi na nase pomery velmi rychla :smiley:

[video_youtube]YouTube

Ako vravim, pripravne prace tam mali byt spravene za jednu noc. Taha sa to uz dva tyzdne, obmedzuje tisice ludi. Termin sa umelo natahuje aby nahodou nebola do konca prazdnin plynula premavka. Potom sa pre istotu zablokuje najhlavnejsi vjazd do Ba pod Pristavnym.

Nj, ono ciary mali nanovo spravene hned. Len s betonami sa tam hraju 2 tyzdne, a maju 1 zeriav. i.imgur.com/78TdrFm.jpg

A spominana dzungla v Blatnom i.imgur.com/TO35xiI.jpg