D1 Bratislava - Trnava

Ok ak Starosta pochybil a dokonca porusil zakon a ty o tom vies ze porusil zakon tak by si mal podat trestne oznamenie je to tvoja zakonna povinost. Ak to starosta urobil standartnym sposobom pod klauzulkou “ziaden zakon som neporusil” ale je to zjavne neeticke spravanie inu moznost ako medialne na to upozornit a pri volbach volit niekoho ineho nemas. (Bohuzial nase politicke elity presne toto ucia nasich obcanou spravat sa neeticky dokonca to davaju za vzor (gorila,Kalinak , Lajcak …)

Priznam sa ze pozadie prevodu pozemku a celeho humbuku okolo krizovatky Triblavina nemam vobec nastudovane (a ani nemam zaujem to studovat). D1 vyzivam pravidele (nastastie nie denne).
Kolektory povazujem za nepotrebne nic nevyriesia ( nanajvys posunu miesto kde ostanem stat v zapche) a to nepokladam za riesenie.
Blokacne pozemky pokladam za irelevantne pretoze VUC aj obce, ked budu chciet pripojit infrastrukturu na krizovatku maju stale moznost vyvlastnovat.

Mam za to ze platim dostatocne vysoke dane na to aby bola za ne vybudovana infrastruktura. Ked tam ma byt mestka komunikacia nech to plati obec ak krajska nech plati VUC a ak celoslovenska nech plati stat.

Zapchy v BA nevyriesia dalsie cesty ( je taka teoria cim viac ciest postavis tym viac aut na nich budes mat) a niektore staty uz na to prisli, za dobri priklad davam Svajciarsko.(ale to uz je OT)

Bager. Iba k prvému bodu, lebo zvyšok sa tu už omiela dokola. Naozaj ma nemusíš poučovať.

Trestné oznámenie sa podáva v prípade, ak existuje podozrenie z trestného činu, nie porušenie zákona. Trestný čin vyžaduje objektívnu aj subjektívnu stránku, ale to teraz nebudem rozoberať.
V tomto prípade bolo takýmto prípadom najmä vymazanie obmedzujúcej poznámky z katastra na základe žiadosti bez právneho titulu a bez podpisu. Áno, takúto žiadosť niekto vložil do katastra a odblokoval obecné pozemky na cesty - všetky, čo sa dá kvalifikovať ako falšovanie verejnej listiny, kde na základe nepravých dokladov boli vydané pravé.
TO som samozrejme podal a polícia v Senci vykonala všetky procesné úkony a vypočula všetkých vrátane bývalého starostu. A predstav si, že ten do zápisnice vypovedal, že zámena pozemkov bola vykonaná na základe žiadosti spoločnosti Starland. Mám tú výpoveď písomne, ako aj tú žiadosť. To bude asi ten Tvoj nevinný developer.

no proste starland ziska rovnako podvodom pozemky ako niektori zainteresovany v pozadi OZ triblavina a tych to stve, ze im niekto prebral business model :slight_smile: opakujem, ked oni sa tak dostali k pozemkom pri ciernej vode, ivanke, berneloakove, tak to bolo OK, ale teraz ked si neustriehli toto, tak kopu nozickami.

opakujem uz po neviem kolky krat, Starland sa aspon netvari ako spasitelska organizacia, preto je OZ nebezpecnejsia a horsia ako starland. OZ triblavina nezastupuje beznych obcanov, ale lokalnych oligarchov, ktorym nejde o nic ine len o zhodnotenie ich pozemkov a tym to hasne.

aquila, na konci prvého riadku som sa zarazil, kde sú nožičky!
Ale chvalabohu dorazili:)

Dunaj: Ok nie som pravnik, spravne si to tu pomenoval odborne (porusenie zakona este nemusi byt trestny cin moze to byt len priestupok ospravedlnujem sa (aj ked aj priestupok sa da nahlasit policii)) a tesi ma ze si podal trestne oznameni a ze sa to riesi.

Vobec neobhajujem Developera je mi ukradnuty dokonca si myslim, ze ma v tom celom prsty. Len som chcel, tym celym povedat ze Samosprava vobec nekonala v zaujme obcanov! a od Developera sa ocakava ze bude hrabat co najviac sam pre seba na hrane zakona a myslim ze toto chcel povedat aj aquila

A som rad ze pozadie sporu sa otvara a pravdu ma aj aquila ze spor o kolektoroch nieje o tom ci kolektory ano alebo nie ale ide tu o pozemky a s tym suvisiace peniaze (ako vzdy)

PS vysetrilo sa kto podal tu ziadost na kataster ? prosim odpovedat do posty lebo je to uz OT

Bager, však niektoré veci ja nerozporujem. Jedna z najvyšších korupcií je na obciach a to celoslovensky.
Pri “kolektoroch” ide podľa mňa o to, či občan dostane aspoň niečo, alebo vôbec nič. A Triblavinu považujem za nič, lebo sa na ňu podľa všetkého pravdepodobne nik nedostane.
Celé pozadie samozrejme neovládam, vychádzam iba z toho, čo mám na papieroch. A mám toho dosť (celkovo, nie len na papieroch:)

Dunaj este raz, ak bude Triblavina, tak v roku 2020 a zo starej seneckej sa na nu ludia dostanu. Tu cast predsa stavia NDS. Z druhej strany to ma na starosti BSK v spolupraci s obcou. Tak nepis ze sa na nu nik nedostane pravdepodobne. A nezacni prosim s blokacnymi parcelami. Do roku 2020 je daleko a daka parcela sa vyvplastni v prospech nds ak bude treba, Do vtedy sa vymeni aj Freso. Je to strasne daleko tak sa o tom nema zmysel ani bavit. Su to este 4 roky skoro.

preco zavadzas a hovoris tu obcanoch v suvislosti s kolektormi, ked tu je len suboj jedneho developera a a oligarchickym zdruzenim s nalepkou OZ triblavina ?

ako nepripada ti uz trapne to po nieviem kolkaty krat bohapusto klamat o tej rozpravke ze sa na triblavinu nikto nedostane ? to mozes rozpravat tym 20tim ludom na obrovskom proteste OZ triblavina, ale preboha tu s tym uz prestan.

Laky, teoreticky máš pravdu. Ja len opakovane upozorňujem, že zo Starej Seneckej sa tam má odbočovať cez úrovňovú križovatku so semaforom a priamo na ten (pre verejnosť dočasný) prepoj má vyúsťovať 30 ha logistický park Mount Park Šakoň, plus sa tadiaľ budú tlačiť všetky LP v okolí, ktoré mali byť napojené na “kolektory”. To mi neznie dobre.
PS: môj nateraz posledný príspevok, keďže ďalej sa už zrejme diskusia neposunie.

Dunaj, ja ti dam iba jednu otazku, lebo vsetko povedane / napisane uz raz bolo ako z jednej a aj z druhej strany, ale teraz k tej mojej otazke. Dostala ju aj pani Kratochvilova od Brana Zavodskeho v jeho relacii a teda. Ked si zoberieme idealnu situaciu. Postavi sa D4 aj s krizovatkou Cierna Voda, postavi sa krizovatka Triblavina aj s napojenim na I/61 a na druhej strane sa napoji komunikaciou vedenou medzi Ciernou Vodou a Chorvatskym Grobom az na obchvat Pezinka (ok, toto je uz naozaj slusna fikcia, lebo Freso toto nikdy nedoriesi a nepostavi). Navyse sa postavi dialnica D1 na 4+4 po Blatne. Nebude to podla teba lepsie riesenie ako je teraz, pripadne aj lepsie ako to riesenie s kolektormi?
Podla mna bude, tie kolektory/paralelne komunikacie ak by sa aj postavili tak nikto nikdy nepostavi ziadnu cestu co by sa na nu napajala. Lebo to by zase musel riesit niekto z BSK a nebodaj to este aj zaplatit. Cize ta tvoja myslienka napajania kazdych 500 metrov je pekna ale realne sa to nestane.

napajat sa kazdych 500m je totalna kravina tak ako cela druzina mrkvovcov. Ajtak by ma zaujimalo ktory z tej OZ druziny je dunaj :slight_smile:

Mňa skôr štve, že kraviny sa riešia už aj tu, nie iba v médiách a zabúda sa na veci ktoré sa hýbu. Napríklad križovatka Blatné.ako to je s jej výstavbou? Držia sa harmonogramu alebo budú meškať?

Bratislava spoplatňuje parkovanie. Uvidíme aký to bude mať prínos.
etrend.sk/ekonomika/bratisla … lnych.html

Marek Blatne sa stavia. Na FB ked si das Blatne/D1 je tam o tom viac. Bolo dake stretnutie k tej krizovatke. Meskanie bude z dovodu, ze sa musi preprojektovat most (Nebudu kolektory. A vtedy sa s nimi ratalo.) a tiez chceli obyvatelia inak hlavnu cestu mat, ked sa pripoja z D1.

Je to pan Igor Dunajsky, na tych videach z NRSR (co organizovali obycajni) aj o niecom recnil. Alebo aj tu uplne v pravo: images.google.de/imgres?imgurl=h … cQ9QEIRTAG

:question: pristy27 som lenivy si to dohladavat, a ako odpovedala pani Kratochvilova? Celkom sa mi ta otazka paci… co jej ujo Zavodsky polozil… :mrgreen:

Laky, 3+3 v sucasnej podobe je na hrane kapacity. V sucasnosti uz spontanne vznikaju zapchy od Voderadov az po Trnavu, kvoli krizovatke s R1. Kazda nehoda, odstavene auto v pravom pruhu sposobi totalny kolaps dialnice. A to na useku SC - TT ktory by si chcel nechat 3+3.
Sedliackym rozumom vidno, ze si rezervu musime vytvorit. 4+4 nie je vobec luxus v tomto pripade.
Aj ked ratame, ze motyka vystreli a prerobia sa cesty na Senec, Pezinok a odoberu premavku z D1, taj tak premavka bude rast, takze planovat aspon na 10 rokov dopredu je nutne.

3+3 ma kapacitu 95 000 voz. co urcite nie je hrana ale este 20 000 - 30 000 rezerva. len sa treba naucit po nej jazdit a nezaradovat sa do praveho pruhu na poslednu chvilu, a nejazdit v strede v kuse.

Maxx787 este raz si precitaj co som napisal. 3+3 ti prenesie v pohode 95.000 aut. Za idealnych podmienok. Ale tie nie su a nikdy nebudu. Je tam krizovanie s R1, kde pravy pruh obsadia auta spomalujuce pred odbocenim na Nitru a Trnavu. Je to trvale uzke hrdlo a tie zapchy pred exitom na Trnavu tam vznikaju. Tak isto ako som povedal, ze zapchy vzniknu ked jeden z pruhov zatarasi auto. Vtedy sa do zvysnych dvoch tlacia auta a realne tie 2 spomalia na priepustnost ovela mensiu ako 2 pruhy s plynulou premavkou.
Pravy pruh maju obsadeny kamiony. Pri rozdiele rychlosti 30km/h (8,3m/s) osobnych oproti kamionom, sa osobnemu autu neoplati zaradzovat do medzery kratsej ako 30s. Co robi 250m. Ak je v pravom co len par kamionov s mensimi odstupmi ako 250m. Dialnica ide pre osobne auta len na 2 pruhy. Ziadne osobne auto sa ti nezaradi do praveho pruhu na par sekund, ked sa naspat nedostane.

Asi tak. Včera so išiel TT-Ba okolo 22:30, pravý pruh takmer nedotknutý a tých stredopásovkárov… Keď im človek blikne ešte mu ukážu prostredník. A odbočovanie niektorých jedincov z diaľnice na Senec, keď je tam veľa áut a stoja až na diaľnicu je kapitola sama osebe. Ak niekto sníva, že to na osempruhu bude iné tak by sa mal rýchlo prebudiť.