D1 Bratislava - Trnava

kolektory mali byť v mimo existujúceho mosta. životnosť mostov sa odvíja od jeho údržby.

Mna by zaujimalo, preco sa na tomto useku nenavrhli aj dake ekoduky. Ked uz sa investuje do rozsirovania cesty, preco sa zaroven nenapravia chyby minulosti a neriesi sa odstranovanie barier. Premrhana prilezitost.

Je tam jeden ekodukt ak ma pamät neklame pred krizovanim D1 a obchvatu.Teda, videl som ho na dakom nakrese.

Len aby ste vedeli, ako sa “tvorí” diaľnica:

Bez jediného prieskumu, či štúdie. Ujovia si proste sadnú a rozhodnú, lebo “Triblavina intenzívne rezonuje v médiách”

a hlavne ,rozsirenie sucastnych ciest po ktorych jazdi regionalna doprava do BA je uz teraz nevyhnutne realizovat a namiesto toho sa tu babreme s kolektrom ktory narobi len problem v konecnom vysledku a stara senecka praska vo svikoch kazdy pracovny den a na smer pezinok to nieje onic lepsie a toto ziadny kolektor nezachrani

no a dunaj,tak ako vznika rozsirenie na 4+4 tak aj vznikla cela triblavina(s porusenim noriem) s napadom na pozdlzny kolektor s tym ze pri 4+4 zatlacila politika a pri kolektore a triblavine spriaznene firmicky a majitelia pozemkov takze mozes sa dohadovat odrana do vecera co je horsie

Však to je to, čo ja celý čas kritizujem. Že veci sa tu nerobia na odbornom, ale na “politickom” základe, pročom pod slovom politika si treba predstaviť veľké peniaze.

A čo na tomto fóre nechápem je, že prečo záujmy jednej skupiny sú zlé a záujmy druhej dobré, keď obom ide iba o prachy a občan je na poslednom mieste.

ktorý občan je na poslednom mieste ? občan satelitov alebo dochádzajúci ? je to iba o tom že kolektory sú pre satelity a 4+4 pre dochádzajúcich

robertko, aj z dochádzajúceho občana sa môže stať občan satelitu.
Netvrdím, že “kolektory” sú ideálne riešenie, ale škrtnúť ho bez náhradného riešenia mi príde také slovenské.

nahradnych rieseni je viac a keby sa aj vsetky aplikovali, bolo by to lacnejsie a lepsie ako kolektory. vsetko uz bolo popisane a povedane x krat

to je ten problem, ked to vidis, ze tu zastupujeme nejake zaujmy skupiniek. tu sa praveze ak si si vsimol docela drzim faktov, od obsluhy uzemia, cez realne intenzity a buduci rozvoj. ako aj porovananie so stavby v zahranici.

no a takato doslova kravina aku chceli urobit na D1 s kolektormi od BA az po TT nevymysleli nikde v tak riedko zastavanom uzemi.

cize z pohladu planovania su kolektory priam katastrofa. lebo nielenze stoja peniaze, ale ani nic neriesia. okrem developerov. to ze je kraj neschopny aj s obcami tiez nie je problem statu. vsak tolko sa tu bojovalo za samospravu, az sme zistili, ze ta samosprava je nielenze na nic, ale naopak skodliva.

lenza ja nehodnotim to tak ze ich zaujmi su dobre alebo zle a je mi jedno kto tak rozhodol alebo nerozhodol,ja hlavne hodnotim prinos jedneho alebo druheho riesenia pre vodicov a to prosim pekne nebyvam v tejto lokalite a nepracujem v ba,jazdim na uplne inu stranu a niepatrim ku ani jedne zaujmovej skupine!!
ja sa na vec pozeram ako profi vodic,ktory ma najazdene take km o akych sa vacsine soferom ani nesniva a mam x skusenosti s dobrymi aj zlymi rieseniami dopravnych stavieb
ja v kolektoroch vidim dopravny a bezpecnostny problem a zaroven nedostatocny prinos pre dopravu nakolko ine riesenia ktore sa tu spomynaju ako nahrade su ovela efektivnejsie a bezpecnejsie a nanich treba ihned zacat pracovat lebo aj ked sa spravi x kolektorov tak stale tie ostatne riesenia co tu spomyname,musis v kratkej dobe zacat riesit tak ci tak a paradoxne tie riesenia ked sa zrealizuju tak vymazu potrebu kolektorov
ved si vsimni ako kominikuju a obhajuju kolektory v mediach a na fb -nasiel si tam nejaky argument hodny vystudovaneho dopravneho odbornika? ved je to cele nasmiech a sami ludi utvrdzuju ze je to cele nezmyslel,alebo skus nieco napist len malicko negativne ale pritom konstruktivne na FB oz triblavina,do 5 minut to bude zmazane a to som tam len polozil malu otazku a pytal si vysvetlenie,a odpoved som nedostala blokli mi moznost zadavat komentare :smiley:

presne , aquila ma rozumne a dobre fakty ktore maju hlavu aj patu.. Kazdy kto chce spochybnovat dovod si najde a hned za tym hlada nejaky iny zaujem. Tak ako ked niekde napisem ze kolektory su zbytocnost a Mrva ma hned obviní ze to robim pre zaujmovu skupinu.

OZ Triblavina vyhodilo celkom zaujímavé dokumenty

http://www.oztriblavina.sk/dokumenty/

Najzaujímavejší je asi:

http://www.oztriblavina.sk/data/media/documents/a138fa5-listprojektantapdf.pdf

Kto sa v tom vyzná (myslím odbornú a vecnú stránku dopravy, nie politiku a peniaze), môže komentovať.

Ten posledny dokument som si precital, no trahalo mi to citanie zily. 1. Obhajoba 5 pruhov a vstup do Ba, len na dva pruhy pri Zlatych Piesekoch nikde nespomenute. V preklade auta nebudu stat v dedinach ale na kolektoroch. 2. Navratnost prepocitana akymi vzorcami? tie ceny su tam dost podla mna uletene. 3. Priprava zacala v roku 2008 a odvolava sa tam na rok 2010, lenze teraz mame rok 2017 takmer. Za ten cas uz mohli mat Staru senecku rozsiremu. BSK uz mohlo mat pripravene obchvaty Pezinka aj Vajnor. 4. Dokument sity na mieru pre Mrvu a Fresa. P.S Mna ziadny argument nepresvedcil, a bol by som rad, keby sa ani 4+4 nestavala. Radsej to nechat tak, a o 2-3 roky zacat stavat obchvaty + rozsirit Staru Senecku. P.S Dnes rano D1 plna, Roznavska plna, Vajnorska plna. Kam by asi tych 5 pruhov sa rozdelilo? Na obchvat? Urcite nie! Bola by to vacsia katasrofa ako je teraz. Nemozu sa porovnavat s mestami ako Praha a daslie. Tie mesta maju fungujuce cestovanie, maju metro. My v Ba nemame nic z toho.

mne sa najviac paci to porovnanie situacia pri letisku CDG so situaciou, kde je par malych dedin s par tisic obyvatelmi :slight_smile: to je doslova na smiech :slight_smile:

ale najvacsi vtip je, ze zmena krizovatky D1/D4 je problem a treba tam zvysit pocet kolektorov, ale ani slovom spomenute, ze sa zamiena pricina a dosledok. zrusit krizovatky triblavina a cierna voda/vajnory a krizovatka D1/D4 nema problem ziaden.

a CBA bola robene na styl PPP :slight_smile: kde padli aj obvinenia a strielali sa cisla od buka do buka a pol milirady euro len tak hucalo.

fakt sa divim ludom na ministerstve, ze sa nezamerali na tie normy s ktorymi sa OZ triblavina ohana, a nech zrusia obidve zbytocne MUK, postavia D1 len 3+3 a je vymalovane. koniec.

Aquila, nerob sa že nevieš, ako to na MVDRR funguje. Písal som o tom vyššie. Im je úplne jedno, ako to bude postavené, dôležité je niečo úplne iné. A to sa bez MÚK Triblavina nedostaví, resp. ono sa to už dostavilo a teraz treba dodržať sľuby. Kedysi plebsu hádzali aspoň kosť (čo by mohlo byť rozšírenie I/61), ale dnes sa to už nenosí.

Takže šňup šňup do postieľky, ako som nedávno počul v TV.

Okrem toho ja stále očakávam štúdiu s reálnymi vstupmi a mikroskopické modely na tak drahú stavbu, ak by teda kompetentní chceli náhodou predstierať, že postupujú v zmysle zákona.

heh, ani nevies ako by som bol rad, keby sa robil ten mikroskopicky model a brali do uvahy realne vstupy, aspon na urovni ako sa robili pre PPP D4/R7, to by potom bolo velmi vela ludi, zjavne aj vratane teba, velmi velmi sklamanych, lebo by nemohlo vyst nic ine, ako zrusenie MUK triblavina, zrusenie MUK vajnory cierrna voda, zrusenie kolektorov bez nahrady a zostala by len 3+3 dialnica D1, pri troske stastia vychodny obchvat vajnor a paradoxne podla posledneho scitania ledva by preslo aj rozsirenie I/61 na 2+2 …

takze som za, treba za to bojovat, a nebodaj este value for money zapriahnut a na slovensku by boli viaceri ludia velmi velmi smutni ..

uplny suhlas,lebo polozme si otazku preco su cesty zapchate na starej senecke a D1?? primarny problem nieje kapacita ale to ze tie cesty ustia do lievika a pridanim kolektorov sa to cele zhorsi lebo tam dovedieme viacej aut naraz do jedneho bodu v podstate,a dalsi problem su bodove zavady,napr semafor pri metre
D4 tento lievik zmierni,netrufam si povedat ako velmi ale urcite to pomoze,a aj pre D4 bude najlepsie ked sa regionalna doprava napoji postupne z roznych prudov,vzdialenych od seba ako to koncentrovat do jednej lokality vsetko

v podstate sa to da pomenovat cele tak ze jedno velke riesenie problemu je vo vyrieseni malych problemov sucasne,ale namiesto toho niekto chce presadit jedno velke riesenie,ktore vyriesi toho velmi malo a stare male problemy zostanu zakonzervovane na dalsich 10 rokov

Neviem, ako si prišiel na to, že ja by som bol sklamaný? Heh:) Ja mám záujem o riešenie, ktoré bude pre všetkých a podľa možností optimálne. Žijeme v civilizovanej spoločnosti, nie v pralese, kde treba zožrať protivníka a iba tak prežiť.
Možno Ti uniklo, ale ja sa od začiatku môjho vstupu do tejto diskusie snažím vniesť do celej veci svetlo a hlavne zistiť pravdu. Nie je to ľahká téma, lebo tu zjavne existujú kadejaké postranné úmysly. Stále musím opakovať, že všetko čo sa okolo D1 a Triblaviny deje, nie je odborné, ale iba ekonomico-politické. A to som sa veľmi slušne vyjadril:)