No, predcasne by som sa netesil. Nie je to o tom ci v NDS niekto rozmysla, samozrejme ze vedia o tejto problematike, ale problem moze nastat v statickych posudkoch. Problem je ze nedopadli najlepsie a malokto v NDS je ochotny sa pod ne podpisat a zobrat si to na triko.
Ta rekonstrukcia, ktoru si spomenul bude len oprava vozovky!!! V ziadnom pripade po jej oprave este nevznikne 3+3!
tie statisticke posudky mozu byt. faktmo je ze ten most sa plus minus nerekonstruoval nejako hlbkovejsie (ci uz cestna, alebo zeleznicna cast) v podstate od kedy bol spusteny ('83/'85).
btw. ono ten treti pruh sa tam aj tak vytvara, a len to sposobuej chaos a casto aj nehody. mozno keby sa to spriebeznilo a zoficialnilo tym prebudovanim na 3+3. vsak kazdy kto taje chodi vie svoje .. a zipsovy princip tiez neni zrovna oblubeny v tej oblasti
Nielen lafranconi, ale cely obchvat Bratislavy by bolo vhodne nakonfigurovat na minimalne 3+3. Inak mam info ze usek Viedanska-Pristavy most sa bude dat podla potreby casom rozsirit na 3+3. Stredny deliaci bude oddeleny nie klasickymi ocelovymi zvodidlami ale budu tam betonove “New Jersey” a odhlucneny drenazny koberec. Takze pri tomto useku sa uz ratalo aj s jeho rozsirovanim do buducna, co v pripade Mierovej-Seneckej nemozno tvrdit
inak napadlo ma to, ale nejako sa mi nezdalo mojim odhadom ze sa tam narve 3+3 auta vedla seba, ale mozno mam len zly odhad. kazdoapdne to ez a betonuje cely povrch a KONECNE su tam aj betonove zvodila je pokrok.
a tiez suhlasim ze cely okruh BA by bolo dobre mat 3+3. a prave ta senecka by si to ziadala tym duplom
p.s. zmergoval som dva topicy co sa venovali tejto istej teme a presunul do seckie dialnice kam to patri
Este pred samotnou stavbou useku Mierova - Senecka a pocas nej sa vedelo, ze 2+2 na tomto useku nebude stacit. Ale penniaze od EU uz boli vybavene na konkretny projekt a zaroven to bola politicka prestiz postavit tento usek co najrychlejsie, tak sa to nehalo tak. Uz sa nikto nechcel pustat do novych projektov lebo by sa realizacia stavby posunula minimalne o 5 rokov. Skoda ze sa na to nemyslelo skor, teraz uz darmo plakat nad rozliatym mliekom
Este ma napodol jeden postreh o tuneli Sitina. Severovychodna rura mala byt 3-pruhova, kvoli pozdlznemu sklonu trasy dialnice. De facto tam mal byt pruh pre pomale vozidla, ale kvoli financiam sa tiez od tohto ustupilo. Inak ja si myslim ze tento tunel mal byt cely 3+3. Viem ze tam nebude situacia tak kriticka ako je teraz na Mierovej - Seneckej, ale mohlo rozmyslat trochu do buducna. Cely problem je o peniazoch. Tak ako Caesar uz mnohokrat podotkol a vieme to vsetci, ze z “hovna” sa bic upliest neda
Suhlasim, v BA den co den narasta doprava a zachvilu bude uz aj cela D1+D2 v BA ako dnesny Pristavny most. Dufam, ze sa poucime do buducna, mozno nieco vyriesi aj D4 + R8 obchvat BA - tam sa tiez planuju 2+2 pruhy? Teraz by mozno postacovali, ale kym sa postavia, urcite uz kapacitne stacit nebudu a znova budeme tam, kde sme teraz.
Podľa mňa, dopravná situácia v BA sa už nebude výrazne zhoršovať tak ako tomu bolo doteraz.
Mesto BA je v celej Európe považované za dopravnú križovatku, je v prepočte na počet obyvateľov a počet áut, ktoré mestom prejdú za rok, na 1. mieste, čo sa týka vyťaženia mesta a jeho dopravných kapacít.
Okrem toho má BA svoje špecifické problémy. Také stavby ako most Apollo či tunel Sitina mali byť hotové už v r. 2000/02. A dnes mala prebiehať výstavba obchvatu, t.j. D4/D5/R8.
Okrem toho ja si osobne myslím, že obchvat BA by mal byť na niektorých úsekoch ako 6-prúdový, ale v niektorých úsekoch by stačili aj 4-prúdy. Najmä v tuneloch pod Malými Karpatami. Reálne by sa mal obchvat BA začať stavať okolo r. 2010.
BA musí dovtedy riešiť hlavné tranzitné ťahy v meste, rozšíriť ich a opraviť ich a mala by viac investovať aj do MHD v meste, keďže už dnes je MHD v špičkách preťažená a kapacity nestíhajú uspokojiť každoročný nárast cestujúcich.
P.S. Málokto vie, že napr. vo Veľkej Británii, v Londýne, existuje obrovský diaľničný obchvat okolo mesta, ktorý je na max. zaplnený automobilmi a MHD v meste (metro, autobusy) už sú vyťažené na 120-150% a každoročne sa zvyšuje počet prepravených cestujúcich.
Po otvorení mosta Apollo je dosť pravdepodobné, že sa pristúpi k rekonštrukcii Starého mosta a oprave vozovky nejakého iného mosta, takže doprava v BA sa do konca r. 2005 výraznejšie nezlepší, pretože BA čakajú výrazné dopravné obmedzenia.
Diaľnica D5 má byť trasovaná ako vonkajší obchvat BA alebo má byť pokračovaním D4 namiesto aj možnej R8.
Ale D5 bude možno nakoniec aj inde než pri BA.
No, ostáva zámer, že po dobudovaní vonkajšieho obchvatu okolo BA, bude celý obchvat mať v názve D, t.j. zanikne variant D4+R8. Aj toto nemusí byť R8, môže to byť iná RK.
D5 je však plánovaná ako obchvat okolo BA. Aj keď sú aj úvahy, že by sa mohla zmeniť R1 na D5. A R1 by bola RK s pokračovaním za D4 a zároveň by R1 mala parameter RK, ale vzhľadom na číslo RK by to bolo ideálne, keďže by sa jednalo o obchvat hlavného mesta. Obchvat by bol tak nakoniec tvorený buď D5 (zloženie RK a D) alebo D4+R1 (diaľnica a “najlepšia a najdôležitejšia” RK).
Osobne si nemyslím, že BA bude do r. 2050 potrebovať 8-prúdovú diaľnicu, to je úplne zbytočné.
Treba si uvedomiť, že mesto BA je tranzitné mesto a tranzit bude aj naďalej prúdiť cez mesto, nie po obchvate. Na to, aby bol tranzit vedený po obchvate by BA potrebovala 50-100 mld. SKK.
A pri tejto sume už sa uvažuje skôr o variante podpory MHD v BA vybudovaním siete metra.
Stránka www.ndsas.sk nedá porovnať a to isté aj ministerstvá dopravy.
Dokonca aj HR má veľmi kvalitné stránky, www.hak.hr , kde sa dá nájsť všetko, dokonca aj miesta a časy radarov v jednotlivých župách či webkamery (cca. 100).
Ja si tiež osobne myslím, že keď už tie cesty máme v takom stave v akom sú, tak by sa mohlo nájsť 50-100 mil. SKK a mohli by sa inštalovať kamery a spraviť kvalitné webstránky prístupné pre celú verejnosť.
Lenže to je tak: ja ani vy nie sme tam, kde sa to dá zmeniť.
Oprava vozovky Pristavneho mosta bude trvat celkovo 9 dni. 4,5 dna pre kazdy jazdny pas. Najprv sa bude opravovat jeden smer, pricom ten druhy zostane v prevadzke a potom opacne. Problem je, ze sa tu neda previest premavka do protismerneho jazdneho pasu, lebo tu neexistuju prejazdy cez stredny deliaci pas a na druhom konci v Petrzalke je momentalne dialnica vo vystavbe.
Dalsia moznost je, ze sa vozovka Pristavneho mosta nebude tento rok vobec opravovat, a vykona sa az buduci rok - tato moznost zacina naberat realne kontury
podla mna by to mohlo pockat aby bola otvorena kosicka ale zase ked sa otvoti pristavny aj apollo, tak sa to v BA docela podstatne zlepsi, co sa dopravnej situacie tyka
inak vyzera to fakt ze nebude to 3+3 uz temer definitivne …