na to ze je to rovina /bez Dargova/ je to cas zly… Ale som rad ze tu niekto napisal podobny cas ako ja cca pred 6m..ked ma tu niekto xxxx
PACHO ja si myslim ze ,tvoj usek LM-PP, by si mal jazdit po starej ceste a nie po dialnici ved uspora je zanedbatelna a co tam po bezpecnosti ze
po dalsie SVK ma na dlzku cca 480km a mozno /160km-200/ do sirky co by v normalnej krajine bolo nic do vystavby aby to spojili kazdy usek 2x..
tiež uhol pohľadu,: čas sa skráti o 1/4, čo znie bombasticky, ale keď sa napíše, že je to 15´, tak to už nie je boh vie čo. SK je tak maličké, že nemôžme čakať veľké úspory. To isté platí o rychlovlakoch.. Neviem kde by vlastne chodil. Ani by sa nemal veľmi kde rozbehnú, a už by musel brzdiť. Odhadom na sk je prínos tak maximálne do 200km/h
Pacho a co je podla teba uspora na SVK cesty ??
R2 KE - ZV je 200km /150km bez RC/ co ides 2 45h, co vsak pre niekt je ok lebo intenzity su ,male,
R1 ZV-BA je 200km to ides 1 15h-1 20h /
D1 Dargov- MI by usetrilo 15min…
Tak co je vlastne vyhodne stavat a sa oplati v pomer cena/km ?
to fakt tej tvoje logike nerozumie ani “hotentot”. Ja som presne napísal čo ty , čiže cca 15´ušetríme, čo je 1/4 času. No a teraz uvažuj, čo lepšie znie 1/4, času z neurčenej miery, alebo konkrétnych ušetrených 15´.
vieš o čo ide?. Tuna vyplakávať, že neušterím 15´lebo medveď, vyplakávať, že musím ísť za kamionom, a nemôžem predbiehať…Treba si uvedomiť, že pokiaľ idem tak je fajn, hoci aj za kamionom. hoci aj 50, keby si mal denne stáť v zápchach, tak neviem čo by si potom vypisoval. NIe nie som proti výstavbe dialnic ani tej HR Pozdisovce, ale treba sa reálne pozerať na svet.
Ešte by som doplnil, veľmi výhodne sme na rovine postavili R4 na h, intenzity 2700aut/24h.
takmer polovicna uspora casu je vyborne cislo a ani netreba ist 130. ak by bola priemerna rychlost na urovni mpr. by dialnica usetrila asi len 1/4 casu a poloprofil prakticky nic.
poznas rozdiel medzi “je” a “ak by bola”. mam pocit ze je tu kopa jednoduchych ludi…napisem ti to este raz harabinovsky: je tak_mer po_lo_vic_na us_po_ra.
to bola situacia prakticky na celej severnej trase. aj ty by si mohol aj nadalej takto chodit na letisko do PP. aj pod strecnom sa bezne chodi okolo 60 a komplet D1 hp-ds bezne usetri tiez 15 minut. ze su tam obcas kolony je irelevantne tie mozu byt vsade, staci jedna nehoda. aj na soroske som uz cakal desiatky minut ked ju opravovali.
lol
si vo vlákne D1
ja som len niekomu písal “ironický”, lebo si myslel, že tunel je rovnako dlhý ako hop cez kopec.
sry že som pritom dal offtopic odfajč (to bola narážka, že keď sa dostavia sever, tak rozdiel medzi S a J cestou sa km zníži, ako keby R2 neskracovala km)
devil fakt nepochopím, prečo ty musíš za každú cenu z druhého spraviť de bi la. KeĎ sa máš chuť baviť ha ra bi no v sky, (zrejme Tvoja úroveň) tak nech sa páči:
potom ale len maloktora dialnica ma zmysel. hp-ll-visnove-ds…ved bezne sa da tadial prejst a ked bude tak usetri len 15 minut.
takze dufam ze nemas znamku a neuvyzivas LM-PP dialnicu ale chodis po starej ceste lebo vsak uspora je “zanedbatelna”. dopraj ju ale tym co si myslia ze tretinova az polovicna uspora je fajn a hlavne ju dopraj v kraji kde sa doteraz len skladali na dialnice ktore im vela nepriniesli.
múdri pochopí hneď a hlúpemu nevysvetlíš. takže tak. Keď si si nevšimol, všade deklaruje, že treba stavať aj na “východe”, vôbec s tým nemám problém, ale bohu žiaľ to neovplyvním. Veď chodím aj týmto smerom, tak by som bol tiež rád, keby boli všade dobré cesty. Tú poznámku o HP-LL a či mám, alebo nemám DZ, si si mohol odpustiť, nech ťa to netrápi, ale proste kopnúť si si musel, bez toho to u Taba nejde, proste také ha ra bi nov ské
netrapi ma to. ale myslim ze ju mas a vyuzivat dialnice a odopierat ich velkej oblasti je tazke pokrytectvo…btw. ako sme tu uz povedali tunel pocka ale dargov-pozdisovce v plnom profile sa da postavit za 10 mil za km. min. toto by malo byt samozrejmostou ked uz pises ze treba zit v realnom svete.
ja už neviem, veď čo ja píšem. Stavajme všade, kde sa dá, vôbec nie som proti výstavbe ani pozdisovce - hrašovík, Ver mi teším sa každému novému úsek. Bol som si preisť aj nový úsek BU-Hrašovík. Aby som nebol za neprajníka, ale podľa mňa v súčasnosti pre východ je dôležitejšie dokončit prepojenie R4 košicke olšany - súčasný úsek R4 na H. , alebo soroška, vtom sa dúfam zhodneme?.
A to, ze usek Bi-Po bude mat 31 km Ti staci na to aby si urcil, ze “minus 4 km”? To kde usek konci Ta uz nezaujima? Konci v katastri obce Trhoviste, to Ti zjavne neprekaza v urcovani dlzkovej uspory.
Dalsi taky expert! Z centra ZV do centra BA je to ani nie 200 km, iba 196 km, ale idiot pojde 200 km za “1 15h-1 20h”, teda priemernou 150-160 km/h, vratane dialnice v meste
V pripade rovnakej priemernej rychlosti na ZV-KE ako ZV-BA, by ZV-KE trvalo 1h57m, teda uspora 41m. Na to treba postavit cca 178 km RC (z toho 20 km dostavba na plny profil).
Uspora na 1km plneho profilu, ktory treba postavit je 13.8 sekundy.
Jano1 super akurát to nič nemení na pointe.
Pacho tento úsek je klucovy.kosicky obchvat a soroska su už úplne v inom štádiu a tento by sa mal stavať hneď po ňom ale na to už treba robiť prípravu.