D1 Bidovce - Pozdišovce

Nesuhlas. Bodove zavady a prejazdy mestami/dedinami su najvacsim problemom D1 KE-UA aj R2 KE-ZV. Nikto nemoze mat problem s jednotkou od Dargova po Secovce ani s usekom pred Pozdisovcami. Co treba v prvom rade je tunel Dargov a obchvaty Michaloviec (s napojenim na Siravu a Humenne) a Secoviec. Zvysok je na 1ke bezproblemovy.

Aj som zväčša za tunel(y). Len ma prekvapilo:

[size=77]1120[/size]

Ked je niekde horsky masiv, ktory sa inak prekonat neda, tak je tunel OK. Cize Dargov a Soroska su OK - na rozdiel od zbytocnosti typu Visnove, Sibenik, Borik, Lucivna, Cebrat, Havran, Korbelka, Zilina, Ovciarsko. Este aj tunel Presov je OK, ale tie na SOPO uz nie, kedze sa to dalo poriesit z juhovychodu.

Soroska sa dala poriesit cez siliciu a JZO Presova sa dal poriesit severnym a vychodnym obchvatom… A dargov cez slancik… Len to nemozeme stavat nezmyselne, ze dialnica musi vies hned vedla jednotky a nemoze mat inu trasu…

Cez slancik by bol priamo napojeny aj trebisov.

Sice by sa tak museli robit masivne zasahy do ZP, ale aspon by sme nemali tunely :stuck_out_tongue:

Soroska cez Silicu bola moja preferencia (aj ked asi by to bolo s odranymi usami). Dnes uz je to zbytocne otvarat.
JZO PO sa severnym a vychodnym obchvatom bez tunelov poriesit nedal. Otazka je, ci bolo treba robit JZO uz teraz, miesto toho, aby sa skapacitnil mestsky vnutorny obchvat (cize vlastne len bezurovnove riesenie Levocskej a krizovatky s nedavno dostavanou Nabreznou).
Scifi so Slancikom je dnes zbytocne, rovnako ako Soroska.

Lučivná je “zelený most”, biokoridor.
[size=77]1121[/size]

tymto komentarom si ma len utvrdil v tom, ze si dalej ako v PO nebol. Vacsiu hlupost som na tomto fore este necital a to sa tu uz toho popisalo naozaj dost.

no ano, efekt PO tunelov bude len minimalny oproti prelozkam mestkych komunikacii…sorosku a dargov treba posunut na neskorsie a uprednostnit dargov-MI resp. zacharovce-figa.

To napísal opovrhovač tunelov? Nie, on nie je opovrhovač tunelov ako sa doteraz mohlo zdať, ale juhovýchodný nacionalista.
Horský priechod ktorého nedostatkom je len 40tka v ostrej zákrute treba už teraz nahradiť tunelom… :open_mouth:

to su teda riadne horske masivy to ti poviem :smiley: 400 - 600 mnm

Odjebalo mi dekel ma mesiac !! čím by si nahradil tie tunely?
Lučivná je ekodukt pan doktor X
Čebrat je rovnaka zbytočnost ako Prešov (humor)
Višňové Korbeľka o dost naročnejší masív ako Dargov či Soroška, suhlasím, zbytočné pre niekoho kto jazdí PO - MI alebo PO - RV
Šibenik Bórik Havran Žilina Ovčiarsko, nie je to tak daleko do Rakuska, prezleč si prepotené tričko a chod na výlet, tunelmi tam prekonavaju jednoduchšie masívy
zabudol si na Sitinu Horelicu Branisko Považský Chlmec a všeky podjazdy

on chodí maximálne KE - RV a potom vlakom cez BP do Švajcu… a možno na bicykli do MI :wink:

Nuž pred pár týždňami som jazdil aj vo vyše 4800 m n.m. a po tuneli nikde ani chýru, ani slychu. Nadmorská výška masívu nehrá žiadnu úlohu, skôr strmosť a hlavne to, ako vyzerá súčasná cesta a ako zvláda premávku.

Soroška je síce iba 540, ale je to značne nebezpečný a nepríjemný úsek cesty, hlavne v zime a keď máš smolu na kamióny. Dargov je dokonca iba 470 a súčasná cesta je pomerne luxusná (aspoň oproti Soroške určite), ale v parametroch, aké má mať diaľnica, si to tam bez tunela neviem predstaviť.
Chvíľu som ale rozmýšľal, prečo to netrasovali rovno od počiatku cez Slanec. Na Užhorod by to bolo asi jedno, akurát Michalovciam by to kúsok pohoršilo.

účelom diaľnice je obslúžiť a odľahčiť hustejšie osídlené územia - mestá, nie isť najpriamejšou a najjednoduchšou trasou

Michalovce - Sirava a co tam chces akoze prepajat ??? NACO ?? ak si mam vybrat kvalitu vody tak berem Domasu ako Siravu, plus je tam 2+2.
HE sa poriesi cez VT neakou R plus HE ma cas

Inak ako sledujem v poslednej dobe mas dost zvlastne uvahy

dialnica sluzi hlavne na spojenie dalekych cielov. preto sa vola dialnica. to co opisujes je blizica.

sibenik, borik, sitina, cadca su kratke tunely. namiesto visnove kratsi tunel v trase zeleznice tym padom ovciarsko nemuselo byt a chlmec by mal vacsiu intenzitu nez ju ma teraz, presov mal pockat lebo sa dokoncila nabrezna, korbelka je otazna z coho a kedy, R4 presov bude mat dopad na pokracovanie R4, tak ako aj soroska na R2 ak sa naozaj rozbehne.

otazne je co take sa zmenilo ze dargov ma mat 4 km ked predty mal mat len asi 1 km :question:

branisko 750 takze o com ?? a ze hornata krajina ktora sa ide porovnavat s rakuskom. na kolkych horskych prechodov na “E” sa neda vyhnut dlhemu tunelu..myslim ze branisko, soroska a ked sa nepretrasuje tak donovaly…vacsina dlhych tunelov riesi akoze ekologiu a odklon aut do takej miery co ani nie je realne…

Mayllo píše, podľa mňa, o potrebe viac miest obslužnej diaľnici-prepojnici a nie o luxuse diaľnica-dvojkoncovnica.
[size=77]1123[/size]

Si to trafil :smiley: :laughing: . Autostrada, Autobahn, Highway, tam sa to prekrúcať nedá ale slovenský ekvivalent sa dá zneužívať ako sa komu hodí :smiley:

DrX, celkom by ma zaujimalo, ako by si chcel Levocsku s Nabreznou (predpokladam, ze myslis krizovatku Levocska - Obrancov mieru - Clementisova) spravit mimourovnovo…
jedine co sa tam da spravit mimourovnovo su kolajnice ale to je tiez SciFi.

normalne som cakal kto z vas “expertov” tu zasa vytiahne tuto p.covinu s tunelom vedla zeleznice :smiley: sme v teme D1 Bidovce - Pozdišovce ale musite zasierat kazdu temu svojimi vygrckami…