D1 Beharovce - Fričovce | tunel Branisko

toto pribudlo na www.highways.sk . to predrazenie za jednorurove branisko je ozaj astronomicke.

je len a len dobre, ze teraz snad budu tendre vyhlasovane lepsie. zatial sa to na useku mengusovce - janovce oplatilo. usetrili sa 4 miliardy korun…

Tak niečo pohltila inflácia ročná o 8%. :laughing:

Tunel Branisko dostal známku: výborný

Pri tohtoročnom testovaní niektorých európskych tunelov nezávislými zahraničnými expertmi pre Automobilový klub Nemecko (ADAC) získalo 22 z 52 testovaných tunelov v 14 európskych krajinách najvyššie ohodnotenie “výborný”. Medzi tunelmi s najlepším ohodnotením sa v tomto roku ocitol aj slovenský tunel Branisko.

V rámci 8 posudzovaných oblastí “dostal výbornú” v 5 prípadoch: osvetlenie, doprava - kontrola dopravy, komunikácia, vetranie a krízový manažment. :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=4120

Nezdá sa vám, že je tunel pričasto zavretý ?

dialnice.info/viewtopic.php?t=4555

Na dva týždne, na pár hodín, … stále niečo. Napríklad pochopím, keby z jednej strany bol uzavretý, aby sa v ňom dalo niečo robiť, potom ďalší deň zase z druhej strany, toto je bežné vo svete. Lebo keď je to na 2 týždne, že sa robí všetko a robí sa to 2x za rok, tak je to j 1 mesiac a ja byť na mieste NDS, a.s. tak sa snažím tunel nechávať otvorený, aj keď s obmedzenou premávkou. Čo vy na to ?

Místní se tomu taky díví :wink:

tak a mame tu dalsiu odstavku od 9. do 27. oktobra

[infrastruktura.sk/t/d1-uzavierka-tunel-branisko/4570/1)

Takze zacina to byt asi naozaj vazne s tou vozovkou, pri mojej poslednej ceste v nedelu v noci sa mi zdala byt naozaj trpiaca syndromom betoniek, odskakovalo auto. Naozaj dlha odstavka. :wink:

Štandard, bežné všade vo svete, to by vám povedali na MDPT ako mne. Som ich vysmial. :smiling_imp:

A nepovedali nahodou, co mienia robit s tou praskajucou vozovkou? Mne totiz sa zdalo ze auto odksakuje ani nie tak na dilataciach , ako skor na tych trhlinkach, neviem, citil som sa trosku zvlastne v aute, uz to nebolo to komfortne zvezenie ako predtym :open_mouth:

Si ovplyvnený médiami. Nič viac. Ja som tadiaľ išiel prednedávnom a bolo to v pohode. :laughing:

Nie som Dy, chodim tadial dost casto, nebojim sa povedat ze castejsie ako Ty :stuck_out_tongue: Takze viem si to zrovnat situaciu predtym a teraz. Nastastie som nikdy nesiel ked bola odstavka.
OT dotaz: Neviete nahodou v akom je stave stra cesta cez horsky priechod Branisko? :bulb:

v zlom!

Toto som našiel u sebe v počítači, len pre odreagovanie: :wink: dialnice.info/album_page.php?pic_id=1647

Tunel Branisko zase zavretý:

dialnice.info/viewtopic.php?t=5073

Tu je aj prehľad diskusií o tom:
tvojepeniaze.sk/tunel-branis … spravy_p01

Nie je to normálne. Po pomerne krátkom čase zase takmer na mesiac zavretý. Daňoví poplatníci zaplatili stavbárom pekné peniaze a výsledok je zlý. Nič sa nedeje, nikto nie je zavretý, proste na Slovensku je to tak.

No tak v tomto suhlasim na 100%.
Moj nazor: Branisko sa malo kludne este stavat ale malo mat hned 2 rury a bolo by po problemoch.

Ešte pridám jednu diskusiu:
diskusie.sme.sk/viewdiscussion.p … ok-2920044

A zaujal ma tam tento názor: “od koho chcete vydriet
peniaze? Hydrostav krachol a vsetci podvodnici sa rozprchli. Poradca pre tunelove technologie zo Svajciarska mal sidlo firmy v zahradnej chatke v sadoch nad Bratislavou! Klenba sa praskala uz vo faze primarneho ostenia. Ako urychlovac tvrdnutia betonu bol odklepnuty aluminatovy odpad z Hliniku nad Hronom, napriek varovaniu ze v prevadzke budu vyluhy z betonu, ktore budu upchavat drenaz zabudovanu za primarnym ostenim. Teraz tam nazhromazdena voda robi nepredvidane kusky. Pravdepodobne meniace sa zatazenie konstrukcie sposobuje deformacie a trhliny v konstrukcii. Nie je predsa normalne, aby zanovny tunel bol odstavovany dva krat do roka a este na aku dlhu dobu.”

Som zvedavý,ako by sa k tomu vyjadril odborník :question:

Obávam sa že bude čoskoro treba postaviť druhú rúru a tu starú kompletne vymeniť… Na každý pád Branisko je tunel v akomkoľvek zmysle slova čo vás napadne. Bol to prvý taký veľký projekt a bohužial prišiel v nesprávny čas. Buď mal stáť už skor, alebo až keď sa ustáli legislatíva a proces prípravy a výstavby dostane aspoň trocha prísnejší režim. Vieme to všetci a nedá sa s tým bohužial už nič robiť. Ale na druhú stranu, ktorý štát nerobí chyby, české arbitráže o desiatky miliárd Kč musia vytáčat takisto každého normálneho človeka. U toh Braniska je to len oveľa viac vidno z pohľadu bežného uživateľa…

Ibaze toto je presne citovanie spravy SIS.

V testování EuroTAP dopadlo Branisko z hlediska bezpečnosti provozu na známku “velmi dobře” viz:
eurotestmobility.net/tunnels … tunnel=107

To je fajn, ved aj nato bolo Branisko projektovane. Ide o to, ze bezpecnost nevykupi ani fuserske odvedenie niektorych " okom neviditelnych" prac, hoci aj viditelne az teraz.

Mna skor zaujal dotaz, ze bude treba dobudovat druhu ruru a tu jednu komplet prestavat. Uvazuje o tom vobec? Su nejake aspon kuloarne informacie o tomto??? Ak by to slo, rad by som sa o tom dozvedel viac, ak nie inac tak aspon IS. :sunglasses: