Mňa Tí, ktorí ma musia obehnúť, keď napr. idem trošku pomalšie, aj keď potom niekam odbočujú o pár metrov a aj tak brzdia.. Proste časová úspora pár sekúnd a zbytočné manévrovanie a nakoniec aj zbytočne spálené PHM.
ti co sa furt niekam zenu aby tam boli o 15 sekund skor a ktori maju na ceste pocit, ze vsetci ostatni ich len obmedzuju. najcastejsie vodici aut znacky audi - to mi uz miestami pride ako diagnoza.
no tak 15 sekund urcite nie. ak ti co sa zenu, chcu ist povedzme o 20% rychlejsie ako ti co sa nezenu tak 15 sekund rozdiel je na nejakych 2km. bezna cesta tych co sa zenu je skor nejakych 500 km. v takom pripade to uz spravi hodinu a to je rozdiel teda.
zovseobecnovanie. to su aj vselijake miestne smotanky a hrubokrke kreatury lokalnej dopravy. v tych bodoch je par nezmyslov.
ked je potrebne a ked je to bezpecne (najma prazdna cesta) jazdim mimo obce 100 aj 110 a ked treba tak zase 60-kou. a ked je to potrebne tak jazdim v obci 30. kamiony vacsinou 90-kou jazdia takze touto rychlostou sa nedaju predbehnut. a kludne dam prednost autu v pripajacom pruhu co najviac vadi tym co jazdia 150. a nebudem predbiehat kamion za kazdu cenu hlavne pokial v protismere idu vodici kt. vytaca ked niekto ide mimo obce 70…
zovseobecnujem to na seba, kedze otazka znie “Co vas vytaca” a nie “Co vytaca kreatury”. ja robim sluzobne cesty. napriklad za posledny polrok z Martina na otocku Chur (CH), Linz, Praha, Vieden, Augsburg, Poznan, atd… a to niekolko krat BA, NR a podobne. cize je rozdiel ci mi to trva 7 hodin alebo 8 a pol. ked sa niekto chce ponahlat tak neskumam ci ide z MT do ZA alebo z KE do Pariza a proste sa snazim mu nezavadzat. je to kvoli bezpecnosti a plynulosti premavky.
zbrzdit niekoho kto ide 150 (z akehokolvek dovodu) a riskovat koliziu na ukor toho ze niekto pomalsi sa moze pripojit na dialnicu aj ked by sa mohol bezpecne pripojit o 15 sekund neskor, je vyslovena tupost.
Idealne a najlepsie by bolo, aby sme sa vsetci co jazdime naucili sebakontrole a aby nas nic nevytacalo… skor aby sme vedeli pomoct jeden druhemu v tej premavke (sme len ludia a auta tiez nie su neznicitelne stroje)…treba sa navzajom respektovat…vsetkym co ich nieco vytaca, by som odporucil vziat si priklad od japoncov…
V tejto teme sa len budete zbytocne dotahovat za slovicka lebo kazdy ma ine prihody a skusenosti z ciest…ale jedno je jasne..tym, ze sa vytocite a pripadne ak niekoho vytrubite, tak tym ho jazdit nenaucite
a najvacsia sranda na tom je, ze mnohi sa vytacaju aj zbytocne len preto, ze si myslia, ze niekto iny spravil chybu, aj ked to tak nie je…
u nas a vlastne aj v celej postkomunistickej europe su stale pripady, kedy sa vydavaju vodicske preukazy bez autoskoly, tak sa necudujme, ake pripady potom v premavke vidime…taktiez postihnutia za porusovania predpisov boli stale slabe a vdaka korupcii sa dali dobre obist…
ked vela jazdite, tak zistite, ze vytacat sa je zbytocne, ze pripady suce na vytocenie sa len nekonecne hromadia …ja sa preto snazim o sebakontrolu, aj ked viem, ze vo vela pripadoch a hlavne u nas je to tazke
Mne vadi, ked ide predo mnou auto, pripajame sa na dialnicu a on ide opatrnucko 60-tkou, ani naznak zrychlenia - no a potom ma problem pripojit sa do praveho pruhu a strasne zmatkuje - nezda sa, ale takto sa vyvolavaju dost nebezpecne situacie.
K tomu by som ešte dodal, že sú to audiny 10 ročné šroty a viac, a pripojil by som ešte strieborné oktávie na hlinikach v dechtu, tak tým sa radšej vyhýbať.
No ono kazdeho bude rozculovat to, s cim sa najviac stretava, takze je tiez rozdiel ci niekto jazdi 90% casu po dialniciach, alebo po meste… Ale slimaci zdrzujuci premavku sa najdu vsade.
Suhlasim s tvojim nazorom. Vezmime si napriklad cloveka, ktory je schopny 23.decembra poobede platit v obchode rocnou zasobou stravnych listkov. Mysli si ze ma na to plne pravo a nezaujima ho nervozny rad ludi za nim. Taky clovek za volantom bude pravdepodobne blokovat lavy pruh. Alebo clovek, ktory klope na dvere ambulancie, aj ked je tam vyrazne napisane “prosim neklopat”. Mysli si, ze ten napis je pre hlupakov, co maju cas cakat. Za volantom bude veselo predbiehat cez plnu ciaru. A peroxidova blondinka, ktora sa robi hlupou, aby bola zaujimava bude parkovat cez 2 miesta.