Vzhľadom na to, že veľa Slovákov jazdí do Chorvátska na dovolenku, tak zatiaľ dávam linku, kde sú uvedené základné dopravné informácie (aj ceny za jednotlivé úseky diaľnic) a nielen to, ale aj základné informácie o krajine ako takej:
A pridávam aj ďalšiu linku a o doprave v Chorvátsku (ale takisto sú na nej aj iné informácie), táto linka je ešte lepšia, tu je nekonečne veľa informácií o celej cestnej infraštruktúre:
Je tu možnosť dvoch jazykov: anglický, chorvátsky. Veľa Slovákov cestuje na dovolenku do Chorvátska a tak táto stránka len pomôže získať najnovší vývoj v Chorvátsku v oblasti výstavby diaľnic, prípadne aj iných ciest. Sú tu najnovšie informácie, aktuálny stav diaľničnej siete, …
A na záver pripájam aj linku na chorvátsky autoklub (mapy, aktuálny stav - webkamery, aktuálne ceny, …). Je tu možnosť viacerých jazykov:
Caesar ja si osobne nemyslim, ze to myto nejako rapidne caso kleslo. osobny odhad, ze najskor za 20-30 rokov. ako pre turizmus je to super, ryzuju na tom kvalitne. turisti su spokojny, ale na slovensku je taky model nerealizovatelny. kedze kolko ludi by bolo na dialnici keby museli za cestu BA - KE zaplatit 1000 - 1500 korun ? ale, vsak to ti nemusim hovorit
Ok, ale my si požičiavame za 3-5%, HR za 10-15%. Takže by sme si mohli Aquila požičať každý rok 1 mld. EURo na výstavbu diaľnic a stavali by sme plynule aj D1, D3, R1, obchvaty na R2 a R4 KE-Milhosť.
A mýto by sme potom v r. 2010 mohli kľudne zaviesť na cenu 1 SKK na 1 km diaľničnej siete prvý rok a zároveň ponechať diaľničné nálepky za 5000 SKK pre autá do 3,5t na jeden rok.
Len EURo by sme zaviedli o 2-3 roky neskôr kvôli vyššiemu deficitu štátneho rozpočtu.
Niekto mi napísal, že zadlžovanie je cesta do pekla a ja tvrdím, že pomalá výstavba diaľnic je cesta do chudoby.
budovat infrastrukturu aj za cenu prekrocenia 3 perc. deficitu verejnych financii a na ukor neskorsieho prijatia eura. skore prijatie eura neprinasa ziadne hmatatelne vyhody pre spotrebitela. Dokonca za predpokladu, ze porastie ekonomika na SK o dost rychlejsie ako v EU , spolocna mena bude brzdiacim elementom pre zvysovanie ziv. urovne
Ved prave aj preto vznikla NDS, aby sa nezvysoval deficit verejnych financii, lebo uvery si bude brat sukromna spolocnost. Som zvedavy kedy si NDS zoberie prvy uver a v akej vyske, ale mat velke oci by bolo asi nerealne.
Stačí si prečítať sekciu “Diaľničná spoločnosť a mýto” a tam zistíš, že vieme, o čom je NDS …
Lenže je to celé zlé a je to skutočne “o ničom”, pretože aj tak to budú úvery vo výške 4-6 mld. SKK každý rok a čo sa súkromných investorov, tak ako stavbárovi mi to je jedno, ale ako občanovi tohto štátu nie je, pretože ešte moji vnuci to tu budú splácať.
Caesar, mylis sa tak napoly, lebo ta cena 2000-3000 bude za cestu tam a spat
Ten 4. usek Pirovac -Vrpolje nema este urcenu cenu, ale ma dlzku taku ako 5. usek . Ja som trochu pridal na odhade ceny, lebo sa jedna o tazky usek nad Krkou. Neviem, , ci narocnost terenu premietnu chorvati do ceny. Kebyze nie, tak ta celkova cena bude mozno este nizsia ako moj odhad. Bude sa pohybovat okolo 1000 Sk.
Inak, ja som minimalne raz do roka v Chorvatsku (poslednych par rokov) , poznam ho lepsie pomaly ako Slovensko, takze my pamatnici vieme, co za utrpenie bolo cestovat k moru po cestach 1. triedy. Ja osobne by som urcite zaplatil aj viac ako 1 liter, ale pssst.
Takto sa o 9 hodin uz kludne vypekam pri mori. Je to pohodlnejsie ako lietadlom
v tomto som sa vzdy cudoval ludom preco sa do chorvatska trepu autom
ja ked idem na dovolenku tak na dovolenku. teda bud letecky, alebo sa necham doviezt autobusom, ale samozrejme s normalnou cestovkou. nemienim dojist na “dovolenku” a byt vyflusnuty z 10hodinoveho soferovania. na to kaslem.
este viac ma dokazu prekvapit ludia co idu do bungalovov a si tam varia tak to o com je ? ja chcem mat veget a nie stres aj na dovolenke.
inak mozem odporucat namiesto chorvatska kanarske ostrovy. mimo letenky ktora je docela draha (12-14 tisic skk) je tam ubytovanie v perfektnom apartmanovom komplexe za asi 4tisic na osobotyzden. samozrejme bazen, a ranajky v cene. ceny aj v restauraciach su mensie ako v BA. more uplne o nieco inom (je to atlantik , plaz super. a hlavne to tam neni hlava na hlava.
jedina nevyhoda asi 5 hodinovy let .. ale je to zase na obratniku
aquila, preboha a co je to 10 hodin na dialnici? ved 10 hodin bezne stravis hocikedy aj na nasich cestach, ak robis napr. BA-KE na otocku tam a spat.
po dalsie, cesta autom je pre niekoho zabava . Pre mna urcite, tam sa da navystrajat daleko viac ako v lietadle.
mas na dovolenke k dispozicii auto a mozes zdvihnut kotvy kedykolvek, ked sa ti nieco znepaci.
nie si odkazany na nikoho , mozes si zvolit fakultativne vylety ake len chces. Isteze si mozes aj ty pozicat auto na dovolenke, ale vlastne je vlastne.
k svojej ceste lietadlom si prirataj 1 h cestu na letisko, 2 h checkin , samotny let, 1 h odbavenia , 1 h prepravu do strediska a hned si na tom presne ako ja.
po dalsie, nechodim len do chorvatska , ale aj hocikde po svete a zakazdym sa len utvrdim, ze na chorvatsko sa nechyta nic
pre mna je tiez jazda autom zabava, ale ked idem na dovolenku sa nechcem starat o nic staci ze autom musi behat clovek pracovne. ked dovolenku tak so vsim vsudy.
od kedy vymysleli pozivovne tak s tymto problem nemam
vid vyssie + hej ked si naburam vlastne tak mam problem sa dostat domov
ale no kedy si naposledy letel lietadlom? taketo casy nie su ani ked ides do ju es ej. v ramci EU v pohode dojdes aj 30 minut pred odletom, odcheckujes sa, nasadnes do lietadla a letis. posledny problem. a neviem kde si dosiel na tu 1 hodinu odbavenia. aj z takeho NYC JFK si za 20 minut aj s imigracnym a vyzdvihnutim kufrov von z letiska a potom taxalom na miesto urcenia. nehovorim v ramci EU
uz to neni to co byvalo, ja som tiez mal rad chorvatsko. hlavne betonove plaze a ciste more + stromy!! a ziadne sado maso pieskove plaze,ale to sa pomenilo. a uz su aj lepsie
na obratniku je atlantik o niecom inom ako v anglicku, ver tomu