Cesty I. triedy v SR

Ten úsek má alternatívu. Je to trasa KN-NZ-SA-Sereď R1-TT D1

Paralelka k R1 z NR smerom na TT sčasti stále existuje. Ono sa to nezdá, ale stará hlavná cesta v trase Lehota - Veľké Zálužie - Pata nemá vôbec zlé parametre a ako cesta I. triedy sú na SVK označené aj horšie cesty ako táto. Stačilo by ju “zmodernizovať” (vymeniť povrch, namaľovať čiary), vrátiť naspäť prepojenie Paty a Serede tam, kde bolo pred preložením trasy do koridoru súčasnej R1 TU: https://sk.mapy.cz/s/lusupedonu, stará trasa: https://www.staremapy.sk/?zoom=14&lat=48.27176678554373&lng=17.80336418876523&map=SR1952 a už len dorobiť prepojenie Serede s TT sčasti v súbehu s R1 a od Vlčkoviec južne od R1 s napojením na južný obchvat TT medzi Hrnčiarovcami a Modrankou. Prejazdy cez niektoré obce nie sú na závadu, keďže je to celé súbeh s R1, kde bude gro dopravy.

akurat neviem kolko percent aut ide HC-NR. obavam sa ze male percento. odpocitat treba aj auta ktore pokracuju na GA, SA a dalej na juh. severojuzne prepojenie po cestach I. tr. vyzera dnes takto
google.com/maps/dir/47.7590 … b4!1m0!3e0

to je pravda ale zase cas prejazdu nie je porovnatelny s R1. ja si myslim ze casom bude jedina efektivna altarnativa rozsirovanie min po sered.

Zmenil som cieľ na D1, aby sa dali porovnať obe trasy: google.com/maps/dir/47.7590 … m2!4m1!3e0
google.com/maps/dir/47.7590 … m2!4m1!3e0
Trasa po I/64 a II/513 má priemerku 58,85 km/h, cez SA je to 72.85 km/h. I/64 velmi trpi tym prejazdom NT, keby bola prelozka Ivanka- NT juh a bol by obchvat HC s vyhodnym napojenim na D1+ II/513 by sa prerobila na jednotku, casovo by to bolo priblizne vyrovnane. Benefitom je tiež spojenie pre najvacsi zdroj v regione NT severnym smerom a nepretazovanie R1 v useku Sered- Krizovatka TT.

Urobit jednotku z cesty, ktora ide na velkom useku zopar metrov od R1 a mimo obci, s tym by som bol opatrny, aby sa to nedotklo istych prispievatelov :wink: .
Keby sa realizoval juzny variant obchvatu HC s novou MUK H.Zelenice, tak to mame asi 7km novej jednotky, ku napojeniu na I/61 pred TT. Tvoj variant ma jednotku Pata-Sered a Sered-TT, co je cca. 13km. Samozrejme vyhodou by bolo napojenie Serede, na druhej strane moj variant napaja HC a ako som uz pisal riesi spojenie pre TT na sever.

nie je problem prekategorizovat dvojku na jednotku ale je obrovsky problem aby skutocne mala parametre jednotky. aj preto som potiahol cez SA lebo tam sa snad uz obchvat postavi a od D1 az po NZ ostanu len 2 obce.

Pripravovala sa rekonštrukcia a prekategorizácia II/513 na jednotku. Na II/513 je až jedna obec. Žiaľ SSC mala/má rozpočet len na dokumentácie.

jedna obec ale uzka klukata cesta.

Tou jednou obcou je myslený Hlohovec, alebo Rišňovce? :slight_smile:

Samozrejme okrem týchto dvoch prejazdov sú tam aj ďalšie, ale sú relatívne krátke a okrajom. Krvavé šenky, Klačany a možno aj Alekšince. Áno Alekšince sú mimo, ale ten výjazd by tam bol pri vyššej vyťaženosti veľmi nepríjemný (v zákrute a prechod údolím).

Manželka je nerada, keď ideme touto cestou. Nemá rada kolotoče a špeciálne húsenkovú dráhu. Mne nevadí.

Preto som napisal, aby sa “prerobila”, nie iba precislovala/prekategorizovala. Po (jednotke) II/513 to bude zrejme aj kratšie ako cez SA, ked sa ide stavat JO SA a vybudovanie jednotky NR-HC tiez zrejme skrati trasu, a bude to alternativna trasa voci R1.

Môžeš dať link na CBA? Lebo ju akosi neviem najst..

Rišňovce. Obchvat Hlohovca do 2050 nehrozí.
Rekonštrukcia by musela tú húsenkovú dráhu riešiť, len cca 5 rokov je už okolo toho ticho.

@MuelMI, CBA som nevidel, asi ani nebola spracovaná.

Zdravím.
SSC vyhodnotila nové úseky na opravy ciest cez súťaž VEĽKOPLOŠNÉ OPRAVY CIEST I. TRIEDY V SPRÁVE SSC. Prikladám vysúťažené úseky + zhotoviteľov.

– I/51 RADOŠOVCE - LOPAŠOV - Skanska SK a.s

• I/51 SENICA PRIEŤAH - Združenie CSLM-MBM Západ
  • I/51 HRANICA OKRESOV LV/KA – LADZANY - Združenie Stred EUROVIA – DOPRASTAV
  • I/59 DONOVALY – INTRAVILÁN - Združenie CSLM-MBM Stred
  • I/65 KRIŽOVATKA KOPERNICA – PRIEŤAH MESTOM KREMNICA - Združenie Stred EUROVIA – DOPRASTAV
  • I/66 BREZINY - ZVOLEN - Skanska SK a.s.
  • I/10 PENZIÓN MAKOV - POŽIARNA ZBROJNICA MAKOV - Skanska SK a.s
  • I/78 NÁMESTOVO, K.Ú. PRIEŤAH – ZUBROHLAVA, ZAČIATOK OBCE - Združenie CSLM-MBM Stred
    -I/21 GIRALTOVCE - FRANCOVCE - Združenie Východ EUROVIA – DOPRASTAV
    -I/68 LIPANY - ČERVENICA PRI SABINOVE - Združenie Východ EUROVIA – DOPRASTAV

V prípade zákazky I/11, KYSUCKÝ LIESKOVEC - VJAZD - KYSUCKÝ LIESKOVEC - VÝJAZD ktorá už bola vysúťažená sa súťaž ide opakovať, zistili že neboli vo výkaze všetky položky.
V prípade nových úsekov čo vysúťažia dám opäť avízo.

aspon nieco, ale taka I/51 by si zasluzila opravu doslova pomaly od hranic az po trnavu..

Zdravim.
Tak SSC opätovne vyhodnotila nové úseky na veľkoplošné opravy ciest 1.triedy.
Tento raz iba dva úseky.
1/64 Rajecké Teplice - križovatka Konská : zhotoviteľ SKANSKA SK a.s.
1/11 Kysucký Lieskovec - vjazd. - Kysucký Lieskovec - výjazd: zhotoviteľ SKANSKA SK a.s.
Tento úsek ako som písal naposledy bol súťažení opakovane. Prvý krát vyhralo združenie CSLM-MBM GROUP.
No pre Skansku je to asi výhodnejšie, predsa obalovňa v Hričove (spolumajiteľ s EUROVIA) je ekonomicky lepšia pre zhotoviteľ ako kupovať asfalt od cudzích v prípade realizácie od CSLM - MBM.

Zdravim.
Tak SSC opätovne vyhodnotila nové úseky na veľkoplošné opravy ciest 1.triedy.
Tento raz iba dva úseky.
1/64 Rajecké Teplice - križovatka Konská : zhotoviteľ SKANSKA SK a.s.
1/11 Kysucký Lieskovec - vjazd. - Kysucký Lieskovec - výjazd: zhotoviteľ SKANSKA SK a.s.
Tento úsek ako som písal naposledy bol súťažení opakovane. Prvý krát vyhralo združenie CSLM-MBM GROUP.
No pre Skansku je to asi výhodnejšie, predsa obalovňa v Hričove (spolumajiteľ s EUROVIA) je ekonomicky lepšia pre zhotoviteľ ako kupovať asfalt od cudzích v prípade realizácie od CSLM - MBM.

Sorry, nechtiac som to dal druhý krát.

Zdravím.
Po dlhšej dobe SSC znovu podpisovala opravy úsekov cez veľkoplošné opravy.
Nech sa páčí ďalšie úseky už pod zmluvou.

Cesta I/75 Čebovce-Veľký Krtíš - tu sa bude robiť čiastočná recyklácia za studena na mieste. Zhotoviteľ SKANSKA SK a.s.
Cesta I/18 Odstavná plocha-spojka nad OU Hybe - zhotoviteľ združenie CSLM-MBM GROUP.
Cesta I/66 Poprad prieťah - zhotoviteľ združenie CSLM-MBM GROUP.
Cesta I/18 Šútovo-Kraľovany - zhotoviteľ združenie CSLM-MBM GROUP.
Cesta I/66 Slovenská Ľupča - zhotoviteľ združenie CSLM-MBM GROUP.
Cesta I/16 Rimavská Sobota-Vinice-Bátka - zhotoviteľ združenie EUROVIA – DOPRASTAV
Cesta I/68 Stará Ľubovňa-Chmeľnica - zhotoviteľ združenie EUROVIA – DOPRASTAV. Na tomto úseku sa bude robiť s časti emulzný mikrokoberec.

Mal som cestu cez Čertovicu po novom povrchu. Kto to tam pozná tak neuverí ako hladko sa dá ísť po tomto úseku. Celý úsek robil Frekomos ako recykláciu za horúca na miesta ako subdodávka.

A v Bratislavskom kraji jedničky chátrajú naďalej…

Aj v Žilinskom. I/70 Párnica - Kraľovany, zvlnená ako horská dráha a bez krajníc, dostala novú značku po poslednom vyklopení kamióna do priekopy medzi cestou a železnicou. 500 m úsek označený A7 “nebezpečná krajnica”. Problém vyriešený. :smiley:

Zdravím.

Nový týždeň , nové úseky pod zmluvou na opravu.

Cesta I/75 Demandice-intravilán - zhotoviteľ združenie EUROVIA – DOPRASTAV
Cesta I/9 Hradište-Brezina , Nitrianske Sučany - zhotoviteľ združenie EUROVIA – DOPRASTAV
I/79 Dvorianky - Parchovany - zhotoviteľ združenie EUROVIA – DOPRASTAV

Zdravím.

SSC zverejnila ďalšie dva úseky na opravy cez projekt veľkoplošných vyprávač.

Cesta I/67 Štátna hranica SR/H Kráľ-Štrkovec - zhotoviteľ združenie EUROVIA – DOPRASTAV
Cesta I/51 Jablonica prieťah - Zhotoviteľ SKANSKA SK a.s.

Zacali opravovat usek pri Kralovanoch, aktualne je tam podla google maps kolona cca 8km a zdrzanie 1h30min v oboch smeroch.

“Štátni cestári majú pri Kraľovanoch v pláne opraviť takmer 2,8-kilometra dlhý úsek. Budú tam do 11. októbra”

Som zvedavy ci to tam bude takto vyzerat dalsie 2 mesiace.