moja generalizacia je na zaklade toho, ako jazdia vychodniari maskovani v bratislavskych autach na vychode… netvrdim, ze vsetci jazdia ako prasata, ale dost casto su arogantni
Ako mozes vediet ci su to vychodniari? ..si si isty, ze to nie su bratislavcania, napr. na sluzobnych ceste? ..ja viem ze to moze posobit velmi nepravdepodobne, ale je dost firiem s celonarodnou posobnostou, ktore sidlia prave v BA a asi tazko budu vsetci ich zamestnanci, ktori sa pohybuju aj na vychode republiky len sami vychodniari..
Alebo ak niekto v bratislavskej rodine pochadza z vychodu a teda rodina casto cestuje na vychod, znamena to automaticky ze za volantom sedi vychodniar??
nemam rad skatulkovanie a nechcel som urazit teba, ani mela… ale mam bohuzial viacero negativnych skusenosti s “naturalizovanymi” bratislavcanmi pochadzajucimi z vychodneho Slovenska
a naopak, vsetci rodeni bratislavcania, ktorych poznam, su velmi mili ludia
To je pohoda, neurazil som sa, len ma dokaze nahnevat ak niekto skatulkuje (tym nemyslim niekoho konkretneho, ale vsetobecne) systemom “Ty si vychodniar, preto si …”, alebo “Ty si bratislavcan, preto si …” ..takze tak v tejto veci.. Ale vysvetlili sme si to, takze nema problema
No teda, co je toto za tema??? Mne je jedno, odkial kto je a ako jazdi, tvrdit ze vsetci z BA ktory sa tam narodia a su slusni je kravina, a tvrdit ze vsetci vychodniari su kreteni je pekna kravina. A naopak tvrdit ze vsetci BA su kreteni a vychodniari OK je pekna konina. O com tu vlastne tocite???
Poprosim jardu z Prahy nas upozornit , ze vzhaldom na to ako sme na vychod na Prahy sme vidlaci, od Blavy az po Vysne Nemecke. Myslim ze je to dostojne tejto temy .
Osloven byl Jarda, no asi to ještě nečetl. U nás je to podobné Praha vs. zbytek republiky, ale jsou i takové místní “spory” - Brno vs. venkov, jiné krajské město vs. venkov, apod.
Každopádně je to hovadina a vychází to jen a jen z toho, že lidé ve městech (a menších a větších městech navzájem) trochu jinak žijí, pracují, apod.
Slovensko je rozatžené na délku, trakže vzniká i spor mírně zasostávajcíího východu se západem.
abych to uzavřel. Vidláci nejste , jen podívejte, kolik tu diskutuje čechů.
áno, táto téma je z kategórie (ako to tu niekto kedysi poznamenal), že každý kto má v zadku dieru si myslí, že sa rozumie od zahrádkarstva až po studenú fúziu.
Prajem ten postup Skalici,boli lepší aj vďaka Žigovi, tipujem, že ďaľší vo finále budú Košičania, bude to tiež napínavé a vlastne tiež duel východ-západ
Vidím, že ani tu nechýba zakomplexované protibratislavské skučanie , prejav duševnej malosti jeho predstaviteľov (nemám na mysli i15 - ten to berie s nadhľadom)
Tak keby mala Skalica slabú obranu a brankára, Pálfy by ich nevytrhol, to by im Slovan nadelil viac kúskov, ale nestalo sa…
Ale ináč uznávam, že to bolo vyrovnané a Slovan mal k postupu rovnako blízko ako Skalica, nakoniec sa rozhodlo v poslednom zápase a aj to v predĺžení najtesnejším výsledkom. Žiga rád uvidím vo finále a tiež dúfam, že bude kvalitné.
Nech uz by to dopadlo akokolvek, mame zarobene na peknu medzinarodnu blamaz. LM vyzaduje urcite parametre a kapacitu stadiona, co Skalica nesplna a Slovan by to v nasledujucej sezone tiez nesplnal. Ked sa clovek pozera na play-off v Cechach a tamojsie areny …