blizsienaokolo a iny bordel :)

velavravne. zo 10 komentarov, ale ani jeden nesiel vyvracat cisla a argumenty, len utocil na jeho osobu. Noze tu skuste podavat linky na tie vase osobne stranky, nech mame s cim porovnavat

kaviarista - neurazaj a nevyhrazaj sa - hlavne ze poucas o tom ako JG obhajuje ZA a dialnice. :wink:

Adoas , nefabuluj zase. Koho som urazil a komu som sa vyhrazal?

Navrhujem presunut vsetky prispevky pod mojim prispevkom “Ut 04. Apr 2006, 14:44” nakolko su off topic. Dakujem.

devil … no neviem …nejedna sa o clena tohto fora .. takze asi by to tu mohlo ostat :wink:
.. je pravda ze je to trocha od nas hnusne aleee … pockaj! … no neboli sme prvy kto zacal … aj ked je to dedinske mame pravdu mi! a niejje to OT (az na moje komentare;) ale su to iba komentare :slight_smile:
Adaios … kaviarista neurazal a nevyhrazal sa … zle si to pochopil … on iba podpichoval … ale preco to ako prvy neurobi kaviarista a nezverejni svoju osobnu stranku …
kaviarista … mi nemame ptrebu sa zviditelnovat tak ako p. Mesik … podla mna trpi nejakou psychickou poruchou podobne ako zopar ludi co sa aj za cenu zabitia chceli zviditelnit …

ono tie tabulky su ozaj realne, len je zaujimave, ze pri usekoch na Rkach nejakym “zahadnym” stylom chyba stlpec ohladne odhadovaneho provozu na tychto RK :wink:

dalej kazdemu je jasne ze vytazenost useku HP - dubna skala na urovni cca 12 tisic vozidiel v roku 2010 je zavadzaujeca. najma ak zoberieme do uvahy ze uz teraz su tie hodnoty okolo 16-18 tisic.

kazdopadne je zaujimave ze aj na tych najnakladnejsich usekoch, kde sa IRR pocita s nezmyselne malymi cislami vychadzaju docela vysoke IRR.

cize, je to vec vypoctu. ked sa samozrejme pre R1 silne nadhodnotia intenzity (pri hentej tabulke sa pocitalo pre usek R1 az s 20 tisic/24 hodin), a pre D1 docela slusne podnotia, tak tie IRR vyzeraju aj inak.

kazdopadne nebolo by od veci. kedy sa urobili nove prepocty IRR s ohladom na scitanie dopravy v roku 2005 a so zahrnutim takej drobnosti ako KIA a Hyundai :wink:

myslim, ze by to vyrazne ovplyvnilo vysledky :slight_smile:

random,
ale to su len tvoje dohady a moznoze este zbozne zelania, ze je Mesik psychicky chory. Ja absolutne nesuhlasim s jeho nazormi, ktore sa tykaju “zelenosti” a to, ze nemam chut s nimi polemizovat este neznamena, ze by som mal zacat utocit na jeho osobu.

Preco sa nikto nevyjadril k tym cislam, ktore linkoval devil, ked chceme vsetci na diskusnom fore diskutovat vecne?

tak predsa aspon aquila :slight_smile:

aquila,
nahanie sa za co najlepsimi intenzitami a IRR-kami nema zmysel. Ved tu nikto nespochybnuje intenzity pri Ziline . Dolezite ale je, aby zdroje zo spolocnej kasy boli prerozdelovane aspon priblizne umerne intenzitam (pripadne IRR, to je uz otazka dohody). Lenze v praxi sa nedodrziava ani ten znevyhodneny pomerny system. Pomer 60:40 pre sever/juh by znamenal v praxi to, ze na juhu by sa stavalo viac kilometrov rychlociest ako na severe.
Moze sa kludne politickym rozhodnutim preferovat D1. Ale nech sa to nedeje stylom bud vsetko alebo nic.

Cela stranka www.blizsienaokolo.com je vysoky OT takze potom aj tato tema je taka a zacal si to tu devil ty.

S tym suhlasim, aj ked odpocitas 20-30% co zostane na subeznej ceste, pretoze intenzita D1+stara cesta moze byt v 2010 aj 25-30 000.

Zase na druhej strane pocitane to bolo davnejsie ked sa uvazovalo len s 1 tubusom…ale hlavne si dovolim tvrdit ze tie IRR budu zhodou okolnosti na takej urovni ako sa to pocitalo…pretoze PPP je drahsie, teda nielen intenzita je podhodnotena ale aj cena…to uz je len moj nazor ale ma to svoju logiku…

Ohladom R1 20.000 v roku 2010 na useku ZC-Sasovske Podhradie moze byt, tam bolo uz v roku 2000 14-18.000. Okolo Novej Bane a Zarnovice v podstate nebude efekt subeznej cesty (cesty III. triedy nie su alternativou) cize do tych 18-20.000 to je v r. 2010 realne. Na ZV-Krivan do 15.000 (bez subeznej cesty 10.000) dalej mierne pod 10.000 (V ozdanoch tusim 8.500).

Drviva vacsina premavky od KIE bude smerovat na BA a tam sa uz maka…a nik o priorite toho useku nepochybuje.

a preco by mala byt OT? Lebo presadzuje ine riesenia ako ty? holt to je demokracia, zvykni si. Pokial bude jeho riesenie v mensine a tvoje vo vacsine, tak sa predsa nemas coho obavat, nie?

devil, len problem je v tom, ze pri D1 odpocitavas intenzity, a pri R1. pricom na R1 je uplne krasne vidno, ze je to hlavne na lokalnu prepravu.

kusok za BB, zvolenom alebo rudnom klesaju radovo intenzity dole.

cize tam by som sa nehohanal.

ako hovorim, tie intenzity by bolo vhodne prepocitat, lebo v drtivej vacsine pripadov (ci uz R alebo D) nereflektuju aktualne udaje. ci uz intenzity alebo cenu (niektore intenzity su pocitane na zaklade cien z roku 1993-1995 a ine v cenach 2000-2005)

Pretoze sa zaklada na nepravde a zavadzaniu kaviarista.

Mohol by som byt velmi zly a presadzovat len svoje osobne zaujmy a pisat sem len o tom ake by to bolo super keby sa v SR stavalo len cez PPP a len na myto na 200-300%, pretoze by pri tom boli velke vyhody. Atd. Ale to ja nerobim kaviarista - ty uz stracas svoju slusnost pri jednani s tym kto ma iny nazor na dialnicu D3 a kto zaroven nepodporuje stavebne riesienia ako prioritu na R3 - coho sa bojis kaviarista :question:

tento rok sa zverejnia vysledky scitania a uvidime ci na Pohroni budu stupali intenzity aj za poslednych 5 rokov alebo nie a ak ano, o kolko.

Preto si myslim ano, intenzity budu vyssie ako v tabulke…ale aj cena bude vyssia…a z toho moze vyplynut rovnake IRR. :wink:

V podvědomí každého je touha po tom, aby byly co nejdříve postaveny ty komunikace, které jsou nejdůležitější pro něj. Někdo (a někdy) se nad to dokáže povznést, někomu to prostě nejde. Na takovémto fóru je s tím třeba počítat. Nemyslím si, že by emotivní příspěvky těch, kteří slepě prosazují, ty “své” D či RC by měly být mazány, ale nejprve reagovat věcnými argumenty a když se diskutér přesvědčit nedá, tak ho ignorovat.

ja len pevne verim, ze sa vysledkami scitania manipulovat nebude. lebo to zrejme bude zakladny odrazovy mostik pre dalsie diskusie.

Adaios,
a ty si len tak smahom ruky dovolis v pripade viacerych nazorovych pohladoch na vec urcit, ktory je ten nepravdivy a zavadzajuci a prehlasovat to za objektivny fakt? Ktori su ti nepravdivi a zavadzajuci: laviciari alebo praviciari? konzervativci alebo liberali? nacionalisti alebo kozmopoliti? Nikdy by sa nemali vynasat absolutne sudy pri situaciach, kedy nejestvuju len jednoznacne riesenia.
Hlavna tepna dialnice sa mohla kludne viest aj cez Dunajsku Stredu. Alebo aj cez Cadcu. A na vsetko by sa nejaky ten (aj ked pritiahnuty za vlasy) argument urcite nasiel.

Ak to budes povazovat za dobre, kludne si tu presadzuj svoje osobne zaujmy. Ja budem urcite posledny, komu to bude prekazat. Len, aku to ma suvislost s feroslavom? To akoze ma byt v jeho osobnom zaujme, aby hlavna trasa dialnice prechadzala cez NR a ZV?

A coho sa bojim? Bojim sa, aby lumpovia a zlodeji beztrestne neokradali slusnych ludi v spolocnosti coraz viac a viac. Aby sa tu pomaly ale isto budoval system, ktory tomuto bude branit. A este sa bojim nabozenskych fanatikov, samozvanych diktatorov, ludskej hluposti a trochu aj smrti. A este trochu aj manzelky, ked ma svoje dni …

kaviarista - podla rady Stemberka ta od tejto chvile ignorujem - nebudem Ti na nic odpovedat tak ma prosim neoslovuj.

Adaios, v poriadku, jak je libo.

kaviarista, Adaios …este si vytrhajte navzajom mihalnice a je to … serte na to co vam to da ak sa budete hadat… ste na seba zatazeny az az … tak sa vykaslite uz konecne na zabo-mysie vojny …

.. iba dodam k tomu blizsienaokolo … je to staranka OT, pretoze R2+R1 sa stavia. Aj ked sa nestavia tak ako by si to ten doticny pan predstavuje ale stavia sa ..do 10 rokov tu bude koplet R1 a R2 bude mat vsetky dolezite obchvaty a etapy zasebou ..ostanu snad iba tunely … ano tunely! nie jeden ale dam na to gule ze budu musiet mozno az dva … jeden pri plesivci … je to tam skur* uzke a je tam kde ten tunel prerazit len teraz neviem ci tam nahodou nieje v tom vybezku nejaka jaskyna ak ano tak tam tunel nebude … ak ma niekto info o tejto casti R2 …tak honem sem s nim …
.. ok k veci … D1 je predpoklad do 2010 (prokopovic) … 2013 (poradcovia) …2015+ (realita) … takze R2+R1 a D1 budu take aby sa dalo po nich jazdit bez zdrzania na kritickych usekoch alebo budu uplne hotove … proste preto si myslim ze sa Mesik robi iba zaujimavim … a ja to poviem tak najhlasnejsie kraka vrana ktora sa posrala;)
dodam este jedno … aj ked terajsi stav cesty nieje dobry a znehodnocuje prirodu slovenskeho krasu je az nechutne ako sa p. Mesik snazi presadit nazor ze tadialo je to najlepsie aby prechadzal tranzit … jedna sa o jeden z najhodnotnejsich krasov (a najrozsiahlejsi!) v SR a on tam chce postavit nieco kde bude jazdit nie 10 ale 30tisic aut denne … ZABUDNI! … inak je tu jeden nadherny fenomen ktory robi isto vrasky vsetkym co planuju R2 … v kosickej kotline je za vetrnych pomerne teplych dni vietor ktory dokaze nadvyhnut a odhodit do vzdialenosti az 10m prazdny kamion a nalozeny jednoducho prevrhne … to by som chcel vidiet co sa stane ked ten kamion nepojde 90 ale 130 (asi 40% +) a stretne sa s bocnym vetrom o rychlosti az 150km/h v narazoch! …