Rozdelenie na Bosnu a Hercegovinu nie je mozne, pretoze sucasne spravne clenenie BiH je na etnickom zaklade ako vysledok vojny v 90tych rokoch a nekoresponduje s historickymi hranicami medzi bosnou a hercegovinou.
Teraz BiH pozostava z republiky Srbskej a chorvatsko-bosnianskej Federacie Bosna i hercegovina. A chorvati sa este snazia, aby aj bosnianko-chorvatska federacia bola rozdelena na cast bosniansku a chorvatsku.
Snahy srbov o odtrhnutie a priclenenie k Srbsku tam stale su, ale velku sancu na uspech nemaju. Aj ked po Kosove, ktovie co bude…
Posledny krat ked som isiel do SRB cez HR tak tabule s Belehradom boli asi 50 km od hranic. To ale blo minuly rok.
Zo SRB dali v Belehrade prec tabule Zagreb a dali nove tabule Sid. Ale nie som si isty ci uz ked sa clovek blizi k hraniciam nie je tam tabula z sa ide smer HR.
k balkanu asi tolkoto: slovensko vyslalo od r. 1993 svojich vojakov rozneho zamerania do tychto statov: Albansko, Macedonsko, Chorvatsko, uzemie dnesneho statu Kosovo, Bosna a Hercegovina, pricom sem isli jednotky lekarske, zenijne, strazne, pozorovacie, uradne, vojenska policia, .. mudry clovek pochopi co som tym chcel ..