Ešte budem reagovať aj na toto:
Kanada:
Kanada prijme ďalších 2000 utečencov z Mjanmarska
Londýn 10. februára (TASR) - Kanada oznámila, že prijme v priebehu dvoch nasledujúcich rokov ďalších 2000 utečencov z Mjanmarskej republiky, kedysi známej ako Barma.
Utečenci sú členmi menšinového karenského etnika. Utiekli zo svojej krajiny v roku 1995 po veľkej ofenzíve barmskej armády proti Národnému karenskému zväzu (KNU). Patria medzi 140.000 barmských utečencov, ktorí žijú v thajských utečeneckých táboroch približne 20 rokov.
Kanada vlani privítala prvú skupinu utečencov, ktorí žili v neznesiteľných podmienkach mnohé roky. Z 810 karenských utečencov, ktorým Kanada dala súhlas k pobytu, 712 už pricestovalo a žije v mestách po celej krajine.
Organizácia Spojených národov (OSN) označila karenských utečencov v Thajsku za ohrozenú sociálnu skupinu a vyzvala medzinárodnú komunitu, aby pomohla s ich presídlením.
-
- 2007 19:30:00 | Copyright © TASR 2007
sme.sk/c/3140616/Kanada-prij … arska.html
Kanada prijme ročne niekolko 100 tisíc ludí na prácu a 25% tu zostane žiť. Kanada ani zďaleka nedáva na armádu tolko čo EÚ alebo USA a dosť dlhú dobu dávali od 1,2-1,6% HDP, pretože ich HDP išlo rýchlo nahore, aj ide stabilne nahore a budovali infraštruktúru a splácali dlhy aj keď ich nemali vysoké. Až od r. 2006 dáva Kanada 2-2,2% HDP.
Možeme mať rozne názory. Zo Slovenska viem že napríklad Gašparovič (3. prezident SR) pochádza od Chorvátska a predsa tu mal škandál, keď sa pomýlil .. kdo vie, ten vie. Rozpisovat to nebudem lebo sa mi nexce.
Žiadna chyba sa nestala. Ja som si nevšimol, že by niekomu vadili nové štáty Slovinsko, Chorvátsko, Bosna a Macedónsko. A po novom aj Čierna Hora. A ja proti Srbom nič nemám. Svetové spoločenstvo zasiahlo a tak by aj malo spraviť poriadok. Že ho nerobí dostatočne je chybné, ale USA chceli, lenže EÚ to stále jaksi odmieta a Brusel hovorí, že EÚ si tam nsadí viac vojakov. A čo s tým má Kanada ?
Keď vypukla vojna NATO vs. Miloševič tak nad slovenským územím lietali rozne lietadlá a je pravda, že vela z nich bolo kanadských. Transportné, tankovacie a stíhačky. Aj dnes nad Slovenskom lieta kanadská armáda. Na všetko sú povolenia. A rád by som pripomenul každému Slovákovi, že Kanada bola 1. krajina, ktorá ratifikovala so SR vstup do NATO.
Napísať že nebol žiadny štát NATO ohrozený tým čo sa dialo pod vládou Miloševiča je tiež totálna blbosť .. Balkán bol zatial vždy rozbuška s pušným prachom (aj nové učebnice dejepisu to majú dneska) a je správne, že NATO zasiahlo skor jako by tie problémy vznikli.
A vojna v Afganistane. To som mal dosť málo rokov .. ale viem, že v správach dávali ešte pár mesiacov pred tým ako Taliban livkiduje tisíce rokov staré sochy lebo im to vadí že to tam nepostavil Aláh. Ničili ich skoro 2 mesiace lebo nemali na to tanky. A potom New York. Takže Afganistan by som sem vobec neplietol.
Ja by som dal pochovať toho čo vynašiel zbraň. Ale to by sme nežili lebo my sme zbrane mali už na mamutov. A premyslený systém jako ho chytit do pasce.
Ale zvádzať Kosovo na Kanadu a extra na Diaľničiara je zvrhlé a nepomože to ospravedlniť ani nejaký generál. A je úplne jedno, kto som ja.