Srbsko ako krajina nema ziadny mierovy potencial v EU.
Chceme tam mat HR, SLO (uz je), Ciernu Horu a niektori aj Bosnu.
Je to pekne, ale so Srbskom to nepojde.
Kludne tu mozete pisat ako EU nieco hodnoti, ona EU rada hodnoti aj USA a Rusko, takze by som to moc sem nepisal.
Niekto mi niekde napisal ze vnimam krajiny ako rovne a rovnejsie. Spravne, pretoze takto tento svet funguje tisice rokov a je sen a naivita si mysliet nieco ine, ani EU nie je dnes rovnocenna, lebo keby ano tak Nemecko, Francuzsko, Grecko, Portugalsko, … maju pokuty za prekrocie 3%, ktoreho navrhovatelom bolo samotne Nemecko.
Niekto niekde napisal, ze mozeme ist diskutovat na temu slovensko-madarskych uzemi, kludne nech sa paci, ale nie v tejto teme.
Vyprosujem si, aby mi tu niekto pisal ze sa niekomu vyhrazam. Vazeny Pozorovatel, nestaraj sa medzi dvoch diskutujucich.
Su to vase nazory, ja mam svoje a neustupim z nich nikdy.
Porovnavate dialnice ako zakladne meradlo ???
Tak to potom SR nema krajinu prepojenu, z EU von, podobne Polsko, …
Nastastie to podla tohto nefunguje, lebo Irsko by v EU dlho nebolo a Svedsko takisto nie.
Srbsko je jedna super zaostala krajina, su tam super nasilni ludia, ktori nemienia dodrziavat medzinarodne dohody a medziludske vztahy su pre nich bezcenne slova.
Na temu Chorvatska. Chorvatsko samozrejme ze ma podobne problemy. Ale ujasnime si fakty. Bola vojna, Chorvati nevrazdili civilistov ako prvi. A nemali take zbrane ako Srbi. V HR bola kruta vojna, Varazdin, Karlovac, Dubrovnik, Osijek, … na Istriu sa nedostalo takmer nic a Zagreb prezil v pohode tiez. Samozrejme, ze dnes Chorvat Srba nenavidi. Ma dovod. Ak niekde boli zavrazdeni Srbi inak ako plati cez vojnu, je to chyba, urcite, cez vojnu idu city nabok a mali by byt prislusni generali potrestani, Chorvati sa ich snazia najst.
Ale ujasnime si fakty, Koksolam tu tvrdi, ze keby HR nespolupracovalo s Haaaagoooooom
, tak ze nebudu turisti. Vazeny Koksolam, HR rastie poctom turistov od r. 1995 vzdy o viac ako 40% kazdym rokom, bez ohladu na nejakych generalov. To, ze ty do HR nechodis, to je tvoj problem. Chodia do HR Slovinci, Bosniaci (niektori), vela Cechov, Slovakov, Poliakov, Madarov, vychodni Nemci, … turisticky ruch ma podiel na HDP viac ako 26%, takze by som nekecal voloviny.
Chorvatsko nepotrebuje nutne vstup do EU, prezilo sa bez EU, zije sa dalej. Dialnice sa stavaju take, ze Slovaci mozu zavidie, rozostavanych je dnes viac ako 120 km, v r. 2007 sa na A1 otvori 37 km usek a rozostavia sa dalsich 26 km. Keby sme mali vsetko chapat podla dialnic, tak HR je ako prve z novych krajin v EU.
Chorvati povazuju ale za nutne vstupit do EU, ktora je garanciou stability.
Chorvati si nesmierne vazia aj slovenskych vojakov, ktori odminovavali uzemia, ktori zapozicali techniku na odminovanie, 1/4 vnutrozemia je stale nepouzitelneho a nemysli si Koksolam ze to si Chorvati sami zaminovali.
Chorvati su nesmierne hrdy narod, to poznas podla vsade pritomnych statnych vlajok, nesmierne hrdost na sporty, vsetky rad radom, futbal, tenis, lyzovanie, … a maju byt na co hrdi, od roku 1990 do r. 1995 tam bola vojna, je to mlady stat. A myslim si, ze je narozdiel od Srbska dobre nastartovany a ma svoje problemy ktore bude musiet riesit.
Srbsko ked bude v EU, krajiny ako HR+SLO budu mat vzdy problemy so Srbskom.
A neviem kde si napisal ze SLO a HR sa nemaju v laske. Jeden spor o jednu zatoku ale to je medialna hra … tieto 2 krajiny vyuzivaju jednu spolocnu atomovu elektraren.