Azia - Cina - China

[video_youtube]YouTube
[size=85]url: youtube.com/watch?v=Lc7LWaxZlKs[/size]

OT: stavim sa, ze to urcite nestalo 40mio na km :smiley:

New highways for China’s Guizhou Province
First publishedon WorldHighways.com
China’s Guizhou Province looks set to gain from a major new highway construction programme. A budget of close to US$24.9 billion has been set for the construction of 11 highways in Guizhou Province. One of the priority projects will be the construction of a new highway connecting Anshun with Duyun. In all the highways will measure a total length of around 1,000km. Guizhou Province currently has some 6,100km of highways.

O ich diaľniciach: en.wikipedia.org/wiki/China_National_Highways

Porovnania dĺžok “top 10”: skyscrapercity.com/showthrea … 03&page=75

Dik, ale uz som si to dohladal aj sam :slight_smile:

youtube.com/watch?v=7roxh5R2ClY

Calatrava navrhol obchvat v Dohe. Skoro ako portál do Višňového. :smiley: :smiley: :smiley:

Číňania postavili Nebeskú diaľnicu za 4 miliardy dolárov. [size=77]1558[/size]

Čínska diaľničná sieť ako ôsmy div sveta (26. 5. 2019). [size=77]1561[/size]

Skrátenie času jazdy o 1% dvihne HDP o 0,25% … toto treba vyryť v parlamente na rečnícky pult …

e15.cz/byznys/doprava-a-log … el-1386670 Čína

V prepočte na eurá 1,374mld eur

V Číne postavili 158 km diaľnice bez zásahu človeka! Bude sa takto stavať tunel Karpaty? :laughing:
magazin.autobazar.eu/video-v-ci … 2024-12-04

Ja už sa ani nerozčuľujem. Titulok bombasticky ohlasuje výstavbu 158 km. Pritom v skutočnosti podľa všetkého iba naniesli nový asfaltový povrch, aj to asi len obrusnú vrstvu. Dobre, ja viem, “iba” je zasa trocha zľahčovanie, ale ten kontrast so slovom “postavili” je kolosálny.

Presne tak vznikajú pletky - novinár neznalý problematiky, cez translator niečo preloží a dopasuje si to bez recenzovania niekým odborne zdatným :slight_smile:

Extremna vysoky viadukt v cine…

1 lajk