Árpád Érsek - a jeho práca - minister dopravy (2016 - 2020)

No neviem. S tými KE diaľnicami to nebude horúce, Érsek dneska v telke hovoril, že jedine čo prejde cez CBA…
To bolo viac-menej k otázke Zsolta Simona, prečo sa nestavia Bátka.

:laughing: Ale keď budú v KE kraji dobre voliť, tak bude aj rýchlostná cesta Košice - Kráľovský Chlmec :laughing:
A každý má nárok na bezpečnú cestu v podobe štvorprúdovky (no čo, podľa tejto smiešnej logiky každý niekedy dostane na čo má nárok - v Skalitom už majú, Bátka v roku 2040).
Ale toto nie je myšlienka/pokus o vtip niekoho z Mosta-Híd, ale ich bývalých súputníkov, s ktorými sa kedysi rozišli.

Zmluvny termin dokoncenia privadzaca Zilina,juh II.etapa podpisany za madarskej nadvlady na ministerstve dopravy bol 30.6.2019, dokoncenie 2-pruhoveho prepojenia medzi koncom HP-LL a privadzacom, nemoze v letnej sezone zabrat viac ako 3 mesiace.

Tak mi vysvetli, ktoreho ministra je vizitka, ze D1 HP-LL spolu s prepojenim na privadzac Zilina,juh, a privadzac Zilina,juh II.etapa neboli uvedene do prevadzky ani v roku 2019?

Ale daj konkretne meno ministra, ktory zabezpecil, ze to nebolo otvorene?

To znamena co? Ze to musi mat BCR nad 1.0, alebo, ze musi UHP napisat dokument?
R2 Roznava - Jablonov nad Turnou BCR 0.78
R2 Krivan - Lovinobana,Tomasovce BCR 0.75

Ta debata ktoru spomina jarino fakt pobavila. Nech je Ersek aky je ale oproti Simonovi posobil mimoriadne odborne. Podla neho sa na ukor R2 stavia momentalne R3 (nie, to nie je preklep). A s tou rychlostnou do Kralovskeho Chlmca to uz uplne dorazil.

Bolo to dobré.
Škoda že to zastavil moderátor otázku Simonovi, že koľko má Kráľovský Chlmec obyvateľov, mohlo to ešte gradovať. Tou otázkou mu pristrihol krídla, lebo Simon povedal 25 tisíc, načo ho moderátor uzemnil, že 7 tisíc.

Nevidím Érsekovi do hlavy, ale podľa mňa sa odvoláva na to, čo hovorí záver CBA. A ten hovorí v oboch prípadoch stavať (ale pri iných úsekoch výchdnej R2 okrem KE taký štedrý už nie je), ale zo ŠR, leb eurofondy nato nedostanú.
Mňa už zaskočilo viacero záverov CBA, napr. že prepojenie Hornej Nitry a Turca by malo byť do 2030 a podobne.

S tou rýchlostnou prerazil dno až ku zemskému jadru. Celkovo v tej debate mi bolo Érseka a Druckera ľuto.
OT:
Tento obrázok dokonale vystihuje tú diskusiu
facebook.com/plugins/post.p … 4015881788[/url]

^^^ v case 34:40 Ersek:“Teraz ideme do obchvatov miest ako je Batka.”

Ak tym nemyslel mesto, ale miesto, tak potom mozeme stavat aj obchvaty nejakeho lesa, luky, ci pola a nazyvat to obchvat.

Uz sa fakt nemas coho chytit, co? Tak ostava len trapne slovickarenie…

Urcite je pre dialnicne prepojenie Slovenska (cize pre prepojenie vychod-zapad) dolezitejsi obchvat Batky, nez “koridor BA-CA” (na pašiach znamy ako koridor BAČA).

Ved ked bude pri Batke jazdit 20 tisic v/24h ako jazdilo v r.2015 na Kysuciach, tak nech je aj koridor BA-Batka, len zatial podla posledneho scitania jazdi pri Batke 5 tisic v/24h.

A keby som chcel chytat madara za slovicka, este by sme sa nasmiali, co ten narozpraval, ale to ma netrapi jeho slovencina.

Ked sa do okolia Batky investuje tolko do dialnic a zeleznic, ako sa doteraz investovalo do Kysuc, potom sa mozeme pozriet na inenzity. Vyhlasovat, ze hlavny slovensky koridor ma byt BAČA moze fakt napadnut niekoho s mentalnym rozsahom Slotu a Belousovej.

No, a viac ako na ktoromkolvek slovakovi madarskej narodnosti z Mostu sa urcite da nasmiat na uber-slovenskom kapitanovi z najnarodnejsej strany.

Chlapci už sa tolko nehádajte , len viem že od RK po Svrčinovec bola v piatok poobede čistá katastrofa.IVACHNOVA RK POD STREČNOM a ČADCA TOTALNE UPCHATÉ

To je nic, to maju v Batke kazdy den. :laughing:

A co z tej katastrofy pod strecnom, pri ivachnovej alebo pri cadci by nevyriesila 4-prudova jednotka/RC za primeranu cenu?

Zvlast pri Visnovom, ako bolo vela krat povedane, ste mohli kludne bojovat za STANDARDNE PPP, tj koncesinar, ktory si pozicia, postavi, a splaca z vyberu za prejazd tunelom. A hned by sa ukazalo, ako velmi by to bolo potrebne. Stat mohol medzitym za primerane peniaze rozsirit jednotku a urobit z nej 4-prudovu RC.

Rozdiel medzi Batkou a Cadcou je, ze obchvat Batky sa nestavia primarne pre Batku, ale pre spojenie vychod-zapad Slovenska. Zatialco kysucania si predstavauju, ze cele slovensko sa im posklada na lokalny problem, na ktory pozaduju megalomanske riesenia za 60mil EUR/km.

Nejake spojenie vychod-zapad cez Batku ale nikoho nezaujima. :unamused:

Este som tu nikde necital, ze by si bojoval za “STANDARDNE PPP” pre Sorosku!

teba to mozno nezaujima. ale opytaj sa niekoho z TV. pre porovnanie okres svidnik 33k obyvatelov, okres TV 105k obyvatelov. a mozeme menovat dalsie okresy ktore to zaujima.

btw. CA sa stavia, ruzomberok sa stavia tiez. batka uz mohla stat nezavisle od nich, pred vyse 10 rokmi postavili obchvat figa ze smiesnu sumu tak aj tych 15 km sa mohlo zmestit pod 100 mega.

ja neviem kto to nezabezpecil a nemyslim si ze tymto sa niekto schvali. uviedol som kolko km sa spustilo a kolko sa tendruje, je to slusne cislo, 86/3,5 roka je 24,5 km rok takze este mierne viac nez predtym bez zapocitania d4/r7 a bez zapocitania ZA a RK.

k tomu treba dodat ze z tych 54 + 32 km je vacsina na vychode. to tu myslim este nebolo. ja viem dobry minister by rozbehol 100 km v nasledovnom cleneni: 70 km v ZA kraji, 15 km v PO, 10 km v KE a na 5 km by si hodili mincu tak ze hlava je zapad, znak je vychod a ked to ostane stat na hrane tak BB kraj.

No ved je tam lokalny zaujem a nie zaujem prepojit zapad-vychod. :slight_smile:

lokalny zaujem je do susedneho okresu pripadne krajskeho mesta. ale TV pokial viem nie je pri RS

Zase len trepes nezmysly. Dobry minister by zabezpecil plynulu vystavbu rozostavanych usekov a co najskorsie odovzdavanie blizko zmluvneho terminu. V ZA kraji treba urgentne rozostavat jeden 2 km privadzac, a zacat stavat v nasledujucom volebnom obdobi 2 dialnicne useky celkovej dlzky menej ako 25 km. Okrem toho by sa mal postarat o riesenie/zacatie vystavby niektorych preloziek ciest I.triedy (aj na Orave ako cesty I.triedy).

dobry minister najskor musel odpratat *** jeho predchodcov v jednom a riesit polena pod nohami v druhom pripade. CA plynulo bezi a z toho privadzaca robis akurat “kauzu”. dobry minister zaroven riesil desiatky km dialnic inde, vacsinou na vychode.

a sice mu to trvalo viac nez malo ale nakoniec rozbieha aj velke opravy ciest.