Gagarinova/ďalej pokračujúc ako Popradská by mala byt celá od začiatku (ked to beriem v smere od mesta) od rozdvojenia s Prievozskou (pri Mc Donalde, potiaľ su bus pruhy až od Košickej) 3+3 s bus pruhmi až po ul. Svornosti (Čerpačka OMV), a to v každom prípade už teraz. Niekto mozno namietne ze podokonceni D4/R7 sa tu znížia intenzity.., mozno na chvíľu, ale z tejto strany prichádza do BA stále viac aut, stále pribúda v okolitych satelitoch množstvo nových domov a práve dokončenie obchvatu a R7 výstavbu este zintenzívni takze táto radiála bude vyťažená viac ako dost. A prechádza ňou viac autobusových a trolejbusovych liniek. Takto by vznikla súvislá radiála s bus-pruhmi od Mlynskych nív až po Podunajské Biskupice… to by bol super.
Je tam aj ďalšia možnosť v budúcnosti tadiaľ potiahnuť električku do Biskupic, ale vzhľadom že je tu uz prítomný relatívne nový trolejbus, najbližšie desaťročie to nie je aktuálne, skôr sa potiahne električka od šafka popri prístave a Slovnafte do Biskupic - dufam, že pri príprave D4/R7 sa s tým rátalo aby sa dala umiestniť do tohto priestoru. Uz teraz tam vzniká další obytný súbor …
Este k tej Gagarinke, mam dojem ze rozšírenie na 3+3 je možné takmer všade až na bodový problem pod železničným mostom (pri Vrakuňskom cintoríne/Harley-Davidson), nie som si istý, ale asi tri pruhy by tam nevošli. A usek od križovatky Ondrejovovej takmer az poTomášikovú; tu totiž povolili v posledných rokoch výstavbu nových budov na oboch stranách a zdá sa, že objekty su priam natlačené na cestu, a pritom tam je dostatok miesta aby hrana objektu bola v dostatočnej vzdialenosti od okraja terajšej 2+2 Gagarinovej, na pripadne rozšírenie na 3+3. Zdá sa mi to od mesta, mestskej casti vrcholne nekoncepčne …
Táto radiála potrebuje bus pruhy ako soľ …a súvislý usek od Biskupic az k Autobusovej stanici Mlynské Nivy by veľmi pomohol …premáva tade MHD, prímestské linky i diaľkové autobusy.
Mne šlo o to, že teraz sa vlastne prezradili. Ak by totiž NDS riadená odborne, nie politicky, tak by pri podpisovaní zmlúv vôbec nehralo rolu, aký minister a či vôbec nejaký minister je vo funkcii. Teraz naisto vieme, že šéf NDS je len ministrova bábka. Alebo Stromčekova.
Moc to nesedí, keď Stromček ostáva a sef NDS sa mení, ale nevadí.
Úprimne, pri príchode Brecelyho som mal istú nádej na zlepšenie (ktorá vyplyvala skôr z toho, ze som ho nepoznal), ale vykľul sa z neho viac politik ako manažér, takze sklamanie.
S príchodom Erseka a nového šéfa NDS mám zasa chvíľu nádej, že sa to zlepší, ktorá opäť vyplýva z toho, ze ho v takejto roli nepoznam. A opäť sa môže ľahko stať, že sa sklamem. Ale výmena Auxta podľa mňa v tomto smere nič nedokazuje. Ak by chcel aj minister riadiť NDS odborné, urobil by to isté.
Toto ste vedeli ? Ersek dnes prvýkrát strihal pásku ako MD na projekte ,ktorý súvisí s cestnou dopravou. Odovzdával spolu s madarským kolegom v Štúrove a Ostrihome novú ( je to síce jazdenka) kompu na Dunaji pre nákladnú dopravu. Obrázky nájdete tu : nif.hu/2016/09/sajtokozlemeny-me … tkelohely/
Viac info v inom vlákne.
Od noveho vedenia, co sa tyka D/RC, do konca roka ocakavam:
uzatvorenie tendrov D1 PO, D3 Cadca/Svrcinovec (bez ohladu na vysledok)
vyhlasenie tendra na stavbu R2 KE obchvat
a co je najdolezitejsie, predstavit plan vystavby a pripravy D/RC/ciest-I.triedy minimalne do roku 2020 s uvedenim predpokladanych zdrojov financovania
Súhlasím s mb1000, akurát by som pridal aj začatie výstavby D4 a doriešenie Triblaviny do konca roka + možno padne definitíva ohľadom priority R3 Martin - Rakovo, keďže ministerstvo formálne pripadlo Mostu a vieme, kto primátoruje v Martine…
Nechápem ako je možné, že ex štátny tajomník sa vôbec potrebuje rozkukávať…momentom, kedy sa stal ministrom dopravy sa mali diať veci, ale jediné, čo sa stalo sú zasa zbytočné striedania manažmentu a predlžovanie výstavby dôležitých úsekov…po dnešnom článku o otvorení úseku D3 až v máji som absolútne naštvaný na to, čo sa tu deje…
tomu uverim az ich zrusi.. a kedze je tam sialene predrazenie, nejake to vsimne kartelisti obetuju. sak chudaci by nemali aj napriek kartelu ziaden usek..
Moja otázka do pléna - potrebujeme mať kompletné diaľnice a rýchlostné cesty, alebo len ideme ťažiť politický kapitál na vlne “každá obec na Slovensku má ústavné právo na svoj vlastný diaľničný exit s vlastným názvom”? Nepoznám konkrétne čísla, ale mám pocit, že už teraz majú niektoré diaľnice podľa počtu áut nižšiu intenzitu ako niektoré cesty II. triedy.
a mas pravdu,a o tom tu uz roky hovorime. treba zrealnenie planov, zrusit nezmyselne dialnicne useky, zlucit NdS a SSC a riesit ako v cechach aj obchvaty a prietahy.
cize zrusit fetis dialnic… ale to nehrozi. ludia su viac napichani z 5 km useku dialnice ako 15km obchvatu. nadherny priklad je obchvat galanty, trnavy alebo alebo aj trencina…
a vid aj nezmyselne poziadavky kde pri ziline dozaduju 3+3 a ad absurdum dotiahnuta triblavina 5+5… chore
stále opakuješ tú svoju mantru, ako to majú v Čechách super, bla bla bla, naprieč rôznymi vláknami…Ja som v ČR študijne-pracovne už 16 rokov a o výstavbe ciest a diaľnic v ČR viem svoje. Realita je taká, že samotní Česi sú znechutení z toho ako sú vlastne neschopní niečo postaviť. Trvá to dlho, chýbajú posudky EIA, do toho obštrukcie všelijakých ekologických aj iných spolkov…PPP v Čechách nechcú, na EÚ za každú požiadavku navyše (z ich pohľadu obštrukcie) nadávajú…euroskeptici. V konečnom dôsledku sa Česi nikam nehýbu, zastali na mieste.
My sa radšej inšpirujme v Rakúsku, Poľsku, ale prečo preboha by sme sa mali inšpirovať Českom? Však tam sú na tom ešte horšie s výstavbou ako my…Treba sa už konečne zbaviť toho komplexu “mladšieho brata”, ktorý nekriticky pozerá na svojho “staršieho brata” a pozerať sa radšej ako to funguje v iných rozvinutých krajinách, ktoré sú hodné toho byť pre nás inšpiráciou. Česko to vo výstavbe diaľnic to určite nie je!
Potrebujeme konsenzualny dlhodoby Program vystavby ako prienik enviro poziadaviek, nezmanipulovanych CBA a dopravnych prieskumov, s vyhodnotenim vztahov s verejnou, zeleznicnou dopravou a cestami I. triedy. Tzn. zabezpecit aby sa s kazdym novym ministrom dopravy nekreslili nove dialnice…
bohuzel, souhlas. nicmene z velke casti je to dano politickou nestabilitou, viz 10 ministru dopravy za 5 let! vse to zacalo svrzenim vlady 24.03.2009 (predsedali jsme EU!) hlupakem paroubkem a vygradovalo to hlupakem bartou z veci verejnych v roce 2010. od roku 2009 se doprave defakto nikdo nevenoval, politikarilo se.
ja som na tuto aj ine temy debatu s cechmi a bolo to tak. ked sme vsak zacali preberat konkretnosti tak skoncili s pohladom what the f****… takze je to relative, oni mozu byt nespokojny tak ako my mozeme pred ukrajincami nadavat ake je to zle. fakty hovoria ze su na tom lepsie, maju lepsie jednicky a suvisle D/RC stavaju rozumnejsie.
PS: K tomu Cesku, fakt tvrdit, ze je to porovnatelne so Slovenskom moze len slepec. Cesi maju napojenie na tri zo styroch svetovych stran (teda JV, SV, JZ; a az na kusok aj SZ), prepojene vsetky hlavne centra, a celu krajinu pokrytu tak, ze z kazdeho - aj toho najodlahlejsieho - bodu je k suvislej dialnici nie viac ako cca 100km. Na SK z tohoto nie je nic. Cize fakt trieskate somariny; aj ked hlavny problem SK je ze zapadna polka je v podstate poriesena, akurat vychod nema bud nic (juhovychod) alebo dialnicu od pola do pola (severovychod). Takze nech len Ersek pekne riesi!!!
Mne nevadi, ak by ich zrusil a tendroval nanovo (pripadne zmena na polprofil, zlty FIDIC, vypustenie vetiev krizovatky D1/R4, rozlozenie D3 na 2 poduseky a pod.), ale nech nepreslapuju na mieste, lebo to robil Brecely a to robi Ersek, a naviac v jeho pripade, ak som tajomnik, tak viem kolka bije a rovno konam a netancujem okolo. Alebo bol tajomnik a nevie kolka bije, to je potom horsie.
Cesko na tom s cestami nie je porovnatelne so Slovenskom, maju ich ovela horsie, cestovat v piatok alebo v nedelu po D1 je uplna katastrofa, vlastne by som tu ich D1 ani nenazval dialnicou, lebo to sa ani na to nepodoba, kazdych 10 kilometrov skoro sa nieco na tej ceste robi… Cestujem casto po Cesku ale fakt podla mojho nazoru Cesi nemaju ani zďaleka lepsie cesty ako my…