Co sa tyka D/RC, minister ma pred sebou 2 vyzvy, z ktorych jednu zvladne rychlo a lahko a uspokoji nou volicsku zakladnu svojej strany (raznejsia priprava R2, R7, (R3), proti comu nic nenamietam, nech sa pripravuju) a druhu velmi tazku, ako zohnat financie na useky, ktore su/budu pripravene a su bolestive (z RC napr. R4 PO SO, R2 Soroska a R2 Krivan-Lovinobana, o D ani nehovoriac).
Taktiez som zvedavy, ako sa postavi k “malym” usekom R2, R3, ktore su relativne lacne a podla mna ich je mozne stavat cisto zo statneho rozpoctu.
tak dostavba D1 nie je prekvapenie, tiez by mohol podporit konecne vystavbu obchvatu TS na R3, rozostavat sorosku ci rozhybat obchvat ZV na R2, a samozrejme obchvat KE na R2 kedze je uz vo vysokom stadiu pripravy. tiez som zvedavy ako sa postavi ku predrazenej D3, mohol by to zrusit a vypisat nanovo. PO moze teoreticky podpisat ked sa s tym doteraz nehybalo…
Som velmi zvedavy, ci Ersek bude mat gule nahlas povedat, ze bude stavat D1 Bratislava - hejslovacko, ale ze na prepojenie BA - KE bude stavat priamu LACNU rovninatu NORMALNU dialnicu bez tunelov R1/R7+R2.
Inak podla toho jak sa planuje stavat R4 SO PO, by bolo logicke, ak by sa to oznacilo ako pokracovanie D1 az po Vranov, lebo ako R4 je to zig-zagovanie riadny nezmysel, ktory v ziadnom pripade nesluzi na prepojenie sever-juh, ked ide vychod-zapad.
A juzne spojenie potom moze byt cele oznacene ako D2 (alebo cokolvek ine) od BA cez DS-NZ-LC az po KE.
To neviem sice kde si nabral, ze pojde az po Vranov, o tom sa nikdy neuvazovalo Momentalne to vyzera tak, ze R4 pojde okolo Giraltoviec, takze ziadne zig-zagovanie
Tak Ersék odôvodnil odvolanie Auxta tým, že podpísal zmluvu, pred zmenou vedenia ministerstva. Takže už ani nepredstierajú, že NDS je riadená odborne a nie politicky.
V našej krajine je akosi zvykom odvolávať za rozumné kroky. Naopak to ale vôbec neplatí.
Čo zostane z plánov Auxta na pôsobenie NDS ako Asfinag - mimo štátneho rozpočtu ? Alebo inak, kde Érsek získa ďaľšie financie mimo eurofondov ? Možno by sa okrem R3 a R4 hodili aj na R7 Holice-Dunajská Streda (aby zabodoval aj u svojich).
Auxt urcite nebol odvolany za podpis D1 Budimir - Bidovce za vysutazenu cenu, najlacnejsiu z troch tendrov. Ale toto tu smrdi od hlavy aj od chvosta:
"Diaľničiari zároveň 22. augusta uzavreli viaceré pokyny na zmenu pri výstavbe D1 Hričovské Podhradie – Lietavská Lúčka so združením Ovčiarsko na čele so spoločnosťou Doprastav, a. s.
Štyri pokyny na zmenu predstavujú zvýšenie ceny prác spolu o 1,54 mil. eur. Pokyn na zmenu pri stavbe D3 Svrčinovec – Skalité, uzavretý so združením na čele s Váhostavom – SK, a. s. 26. augusta, zvyšuje cenu prác o 4,94 mil. eur."
holice - DS je podla mna blbost, tam je luxusna cesta prvej triedy. skor konecne aspon polprofil DS - NZ.
a odvolavanie je klasicky trapas. ale musia zjavne na papier dat dovod a papier znesie vsetko. skor ma zaujima ako sa v tomto bordeli posunie MUK triblavina… kedze auxt moc jej zmenu nechcel. osvieti noveho generala a zreviduje nezmyselulnu 5+5?
presne tak: DS-NZ, Soroska, a Krivan-Lovinobana a dalej az po Figu, a Kosice - Moldava by mali byt najvacsie priority. A kludne na to mozu usetrit zrusenim R2 Saca - Olsany.
svornosti na 2+2 nedas, tam by boli velke asanacie. a navyse po postaveni R7 by som ani len sa nesnazil urobit ju 2+2, naopak, ten treti pruh by sa mohol zmenit na BUS/taxi pruh .. ked uz tak skor slovnaftsku urobit na 2+2 po kaufland, co by odlahcilo popradsku ako aj gagarinku a na gagarinke sa az po OMV mohli utobit BUS pruhy
Ak by boli rozumní tak sa dohodnú že odstúpi…
Ak by ju zrušil to by bola ako výhra v lotérii. Jedine škoda nutnej úhrady ušlého zisku… 5+5 je samozrejme blbosť. V sobotu bola “drobná” nehoda pred Bratislavou a o pár desiatok minút aj v protismere. Ako sme už x krát spomínali rozšírenie cesty na Senec a Sereď by bolo väčším prínosom (a pooodstatne lacnejšie).
popravde radsej nech im daju par milionov eu usly zisk ako tam mat postavenu totalne stupidnu a zbytocnu krizovatku ktora absolutne nic neriesi, z celej svatej trojice na seba nasekanych MUK triblavina, cierna voda, D4/D1 by mala imho stat iba ta posledna a dorobit krizovatku vo vajnoroch, ale to mozme akurat tak snivat