Armady sveta - kvalitne foto z celeho sveta - vsetky stroje

Len dodavam, ze ide o “realisticke spracovanie” ultramodernej hry Battlefield 3 :slight_smile:

Takze pre vsetkych militaristov klikat na

megi.kabel1.cz/flash/battlefield_3.swf

afsouth.nato.int/exercises/C … %20293.jpg
afsouth.nato.int/exercises/C … 03-369.jpg
nato.int/pictures/2000/000625/b000625o.jpg

To je vysvetlenie preco GR dava 4% HDP na army. :slight_smile:

Ponukam dalsi dobry link:

militaryphotos.net/

Obsah: Realita zachytena velmi kvalitnymi fotkami z celeho svete armady aj ine bezpecnostne zlozky + forum + ine info + video.

Osobne odporucam. :sunglasses:

Vysvetlenie k 4% HDP na army je skor tu:

militaryphotos.net/forums/sh … hp?t=53823

A je to dost zlozite. To je 4% na r. 2005 ale k tomu patrilo viac penazi cez Hry. Grecka army dnes prechadza novou reformou ked sa investuje vela penazi na novu techniku pre vsetky zlozky armady. A mala by sa armada zmensit o 20-30 000 vojakov. :wink:

A este davam jednu linku:

hafcphotos.cs.net/

Tu najdete kompletne info o celej greckej armade :arrow_right:

hellas.org/military/army/index.htm

hellas.org/military/navy/index.htm

hellas.org/military/air_force/index.htm

hellas.org/military/index.htm

Info, foto, popis, konkretne udaje. A nakoniec - o celom Grecku. :wink:

aviation.ru/www.rusarm.ru/vi … Tor-M1.wmv

army.gr/html/GR_Army/dieuthi … sa%202.mpg

army.gr/html/GR_Army/dieuthi … sa%201.mpg

haf.gr/media/patriot_launch2.wmv

haf.gr/media/patriot_launch1.wmv

warfare.ru/video/WMV/s300pmu.wmv

haf.gr/media/skyhigh.wmv

haf.gr/media/HAFAniversaryPlanes.wmv

hellenicnavy.gr/upload/video … rt_med.wmv

hellenicnavy.gr/upload/video … gs_med.wmv

hellenicnavy.gr/upload/video … rt_med.wmv

V poslednych 2 prispevkoch su odkazy na videa z cviceni a inych akcii greckej armady - niekedy niektore niekolko dni nefunguju, ale zase fungovat budu. Lode, specialne jednotky, S-300, letectvo, … kazde video ma max. niekolko minut. Prajem pekne pozeranie - casto je tam “akcna hudba”. :wink:

Dalsia zaujimava linka - cuff.dk/cuff/index.html

Foto z armad sveta.

A aquila - zaujimalo by ma ci si za celkove zrusenie armad v dnesnych casoch - realisticky pohlad :question:

Preco sa potom zaujimas podla profilu o army atd. - to nie je ziadna provokativna otazka - to ma zaujima z osobnych dovodov. :wink:

Zakladne potrebne info o najlepsom vojenskom “osobnom” aute na svete priamo od vyrobcu :arrow_right:

amgeneral.com/

Kompletne info o U.S. army - foto, popis, technicke udaje. :arrow_right:

army.mil/fact_files_site/index.html

Logistika v armade je mimoriadne dolezita oblast pre vedenie vojny. Konkretne U.S. army viedla vojnu hlavne cez logisticku podporu a zasobovanie a dalej formou rychlej vojny. Odkaz na video - army.mil/professionalvideo/m … movie.html

A dalsie info - army.mil/

Toto je moje velmi oblubene video. Vyborne spracovanie, realita (vsimnite si ten zaciatok - dialnica, … vysvetlenie - tazko identifikovatelny vojensky ciel), ale odporucam skutocne cele video. Dobra hudba. :arrow_right:

army.mil/professionalvideo/m … movie.html

Keby niekomu prekazalo ze tu mam tak vela prispevkov za sebou len ja sam - moze admin/vyznamnejsi moderator kludne prispevky spojit. :wink:

V dnešní době už nemají opodstatnění mohutné tankové divize, těžké dělostřelectvo. V nejbližší době se nedá očekávat ve středoevropském prostoru nějaký závažný konflikt. V dnešní době by měla armáda klást důraz na specializaci proti ochraně proti zbraním hromadného ničení, dále by měly armády pomáhat v případě přírodních katastrof, a měli by být schopné ozbrojené sily reagovat kdekoliv.

V Europe a v Severnej Amerike nema vyznam tazka mohutna tankova armada.

Ale v Afrike je to rozhodujuca sila. Podobne v Latinskej Amerike. Podobne v podstatnej casti Azie.

Z hladiska EU - ja som za to aby sa vytvorila spolocna armada EU. Len je tu potom dost silna konkurencia s NATO - problem maju mnohe krajiny s financiami. Napriklad Lenny - prave informaticka technika je dnes drahsia ako tazke zbrane starsieho datumu - aj tanky dnes maju este vacsiu spotrebu nafty pretoze su tazsie ale su aj plne techniky - pocitatov atd.

CR ma dobre chemicke jednotky. Mala by podla mna viac investovat tymto smerom, podobne aj ceske vojenske nemocnice su OK. Je zbytocne investovat aj do letectva, aj do pozemnej army ak vsade a to aj Polsko, aj Madarsko, aj CR aj vsetci. … nevypocitatelne vztahy s Ruskom - ale Rusko ma skor problemy v udrzat krajinu a juzne krajiny a Severna Korea a Cina atd.

Kludne nech sa investuje tam kde je ktora krajina najlepsia. Aj SR - kludne nech dokaze zabezpecit vybavit 10 000 vojakov na zenijne prace. A nech je SR schopna poslat do zahranicia podla EU a NATO a UNO potreby aj viac vojakov ako je 800. Je zbytocne aby SR cvicila army aj na “boj” ked na to tu je skor napriklad Velka Britania, Nemecko, Grecko atd. - podobne je zbytocne aby Polsko stavalo velku flotilu ked na to tu je Velka Britania a Grecko a podobne je zbytocne aby Holandsko investovalo do letectva ked ziadny priamy utok tu nehrozi atd. - …

Ale na vsetky tieto aktivity chybaju tieto fakty - komunikacne problemy, financne problemy, slabe plany spoluprace medzi NATO, EU a UNO.

A potom treba aj pochopit ze budu staty v Europe ktore budu viac investovat do armad pretoze im hrozia priame mozne utoky alebo potrebuju byt silne - Velka Britania, Francuzsko, Grecko, … a nema pravo ziadny iny stat im “diktovat” kam maju investovat a kam nie.

Vyvoz vojenskeho materialu zo SR :arrow_right:

sme.sk/clanok.asp?cl=2643181

Strategia U.S. Army na roky 2006-2007, video a kvalitne info (kompletne texty, foto, popis - hovori Dr. Francis Harvey z vedenia army :arrow_right:

blueskybroadcast.com/Client/ … com_WWPAS/

Adaios,

koľko policajtov je v hlavnom meste Grécka, v Aténach ?