Armady sveta - kvalitne foto z celeho sveta - vsetky stroje

Toto forum je o dialniciach, ale predpokladam, ze vzhladom na pocet uzivatelov-muzov bude zaujem aj o tuto link:

Je to jedna z najlepsich (free) liniek (vo svete) na obrovske mnozstvo velmi kvalitnych armadnych strojov z cca. 60 armad sveta. Osobne odporucam. :arrow_right:

armyreco.ifrance.com/

Z obsahu:

Len skutocne niekolko galeri, pretoze je toho velmi vela. :arrow_right:

armyreco.ifrance.com/europe/angl … allery.htm

armyreco.ifrance.com/moyen_orien … jordan.htm

armyreco.ifrance.com/amerique_du … teriel.htm

… aj Slovensko …

armyreco.ifrance.com/russe/slova … teriel.htm

armyreco.ifrance.com/russe/slova … porama.htm

armyreco.ifrance.com/russe/slova … iption.htm

A najdete tu samozrejme aj vsetky info k danym strojom atd. :wink:

Adoas, kam na toto chodíš? Ja zisťujem, že vôbec internet nepoznám.

Musím reagovať, našiel som tu toto:

armyrecognition.com/europe/G … ctures.htm

To nie je žiadna provokácia voči Adoasovi ani inému Grékovi, ale mne sa to páči … takéto prehliadky majú význam tam, kde je čo predvádzať.

Ale toto som nečakal:

armyrecognition.com/europe/G … ece_02.jpg

Nič v zlom. Nakoniec aj v Izraeli sú ženy v armáde, dokonca povinne.

Ale tu je ďalší detail:

armyrecognition.com/europe/G … ece_01.jpg

V pozadí na tribúne je prítomný aj cirkevný hodnostár a z toho súdim, že skutočne armáda v Grécku má veľmi veľký význam a podobne aj cirkev zrejme.

A toto my tak skoro v armáde mať nebudeme:

armyrecognition.com/europe/G … ece_02.jpg

Skutočne dobrá stránka. Budem na dialniciach menej času. :laughing:

Dy,

som rad, ze sa ti stranka paci.

Ja este upozornim extra na tento odkaz:

armyrecognition.com/exhibiti … y_page.htm

Tu najdete komplexne rozne stranky k roznym armadam sveta - prehliadky, cvicenia - vsetko kvalitne foto a spolu.

Ohladom Greckej a Slovenskej army: Vlastnit Humvee a dalsiu techniku atd. - to je o prioritach - SR ma inu prioritu nez mat velku a kvalitne vyzbrojenu armadu. Nechcem to porovnavat. :wink:

Dy & Adoas: mozno vas to prekvapi ale slovenska armada ma co viem minimalne 12 ks humvee vo vyzvroji, ale tusim by sme ich uz mali mat medzicasom asi 18 ks;) ale to uz neviem presne, az tak moc to nesledujem :slight_smile:

ja viem ze to neni moc, ale kazdopadne pre slovenske podmienky to zatial bohate stacia aj aligatory a hlavne je to nas vyrobok :wink:

asi najvacsia pycha pozemnej armady je toto

armyrecognition.com/Russe/Sl … kia_01.jpg

fas.org/nuke/guide/russia/ai … 300pmu.htm

inak ja osobne zdroje z fas.org povazujem za jedny z najlepsich co sa tazkej techniky tyka :wink:

najlepsi krok armady bol zrejme u nas jej profesionalizacia a odburanie zbytocnych kapacit, lebo vsak kto by uz len nas napadol ? :slight_smile: takzie za velmi krok povazujem, ze slovenska vlada sa rozhodlo investovat 1 mld do generalky migov aby sme do roku 2015-2020 mali 12+2 bojaschopnych (z terajsich 21). co sa mi zda byt lepsie ako vrazit niekolko desiatok miliard do lietadiel ako to urobiili cesi, ktory dali 24mld ceskych korun t.j. vyse 30 miliard slovenskych za prenajom lietadiel na 10 rokov ..

aquila,

OSSR (Ozbrojené sily SR, ASR - Armáda SR už zanikla) majú vo výzbroji 5 ks Humvee … je to dar americkej armády pre našich vojakov v Iraku. O ďalšie kusy má naša armáda záujem, ale neviem o tom, že by už boli kúpené. Avšak Humvee sa radarovou úpravou SR nemá.

Aligátory. Naša armáda má len niekoľko kusov týchto strojov, podobne aj polícia. Armáda má záujem o ďalšie, ale funguje to tak, že je to síce dobrý stroj, ale nie sú peniaze a kupuje sa len toľko, aby daná firma bola nad vodou. Inak je záujem o tieto stroje aj v zahraničí, ale nie je to zatiaľ výrazné.

S-300. Armáda mala vo výzbroji 2ks cez deblokácie z Ruska. Bolo to kritizované NATO, aj to je kritizované doteraz. Môj názor je ten, že je to skutočne veľmi dobrá zbraň - nie som si istý, ale 1ks už nie je. A nebude ani 2. časom. Jeden zostal na 100% a mal by byť umiestnený v Martine, ale vzhľadom na dôležitosť tejto informácie si tiež nie som istý.

Húfnica Zuzana. Veľmi dobrý stroj medzi svojimi “druhmi” vo svete, podobný príklad ako aj Aligátor.

Ženijné vojsko reprezentuje SR s odmínovacím kompletom Božena po celom svete.

Letectvo. Nadzvukové letectvo disponuje stále funkčnými Mig-28, ktoré boli a sú stále opravované. Ja si tiež myslím, že je to správny krok. Využiteľnosť je skutočne minimálna vzhľadom na rozlohu SR, ale potrebné to je vzhľadom na možné teroristické útoky. Podzvukové letectvo by potrebovalo investície, ale realita je taká, že sa uprednostňuje udržiavanie stíhačiek. Vrtuľníky. Tu je situácia v stredne dobrom vývoji … je tu snaha modernizovať spolu s ČR a Poľskom, ale tento projekt stále nejako nevychádza. Stav vrtuľníkov je relatívne dobrý, no bolo by potrebné investovať aj tu. To, čo SR chýba, sú dopravné lietadlá.

Tanky. SR by potrebovala zmodernizovať svoje tanky T-72 ak sa nemýlim, avšak stále nie je dosť peňazí na tento účel.

Takže, aquila, technické vybavenie OS SR nie je v dobrom stave, to je proste fakt. Dôvod č. 1 sú peniaze. Relatívne dobre sa hospodári a je tu snaha udržiavať jednotlivé zložky našej armády v dobrom a funkčnom stave a SR sa snaží svoju armádu profilovať viac na ženijné a záchranné práce.

Ale peniaze chýbajú vo všetkých oblastiach vojenskej techniky. A potom aj v ďalších ako likvidácia starej munície, investície do vojenských objektov a veľmi pomaly sa tiež formuje sociálna istota našich vojakov.

Profesionalizácia. Ja tento krok tiež schvaľujem, ono totiž systém záložníkov zostáva. Okrem toho ja tiež považujem za dobré, že nech je vojakom ten, čo ním chce byť. Druhou stránkou mince je fakt, že armáda bude musieť niektoré svoje “časti” dať do súkromných rúk, čo nie je problém technický, ale finančný, lebo súkromná firma bude musieť zarobiť … ide napr. o stravovanie.

A ešte budem reagovať na ČR. Vieš aquila, ČR je väčšia krajina s relatívne silnou ekonomikou a NATO núti takúto krajinu, aby mala svoje letectvo. Museli investovať. Ťažko sa je porovnávať s ČR, SR by sa mala porovnávať s podobnými krajinami. V tomto treba byť spravodlivý.

Adoas, tvoja stránka má skutočne vo svojom obsahu veľmi veľa kvalitných obrázkov a sú tu aj informácie o počtoch jednotlivých kusov v jednotlivých armádach sveta, aquila ponúkol kvalitnú stránku, predovšetkým s technickými údajmi, tú ja však už poznám. :laughing:

Na záver ešte malá reakcia na náš zbrojársky priemysel. Kedysi bolo Československo hlavný výrobca zbraní vo svete. Po rozpade federácie SR začala stagnovať, ale veľký dosah na to mali aj niektoré kroky ČR. Nebudem to rozoberať, lebo to bolo a dnes je dnes. Dnes je snaha nášho zbrojárskeho priemyslu preniknúť naspäť na svetové trhy na veľmi dobrej ceste, len to trvá dlhšie. Aligátory, Zuzany, Boženy … toto sa predáva a to je dobre. :laughing:

Po revoluci v 89 by velmi silný tlak na útlum zbrojařského průmyslu, došlo mimojiné k ukončení výroby tanků T-72 v Pováží, byly zrušeny některé výzkumné ústavy a další. O pět let později někteří lidé křičeli, proč je tak málo zbrojařského průmyslu a byly rádi za to, co z něj zbylo. To byla jedna z chyb, která se po revoluci stala, vždyť ČSSR bylo jedním z předních vývozců zbraní. :sunglasses:

Dy,

to je silna sebakritika na vasu armadu, ale zase co by ste (SR) chceli za 1,9-2-2,2 % vasho HDP, ktore davate na armadu? Vasa armada vela ziskala z ruskej deblokacie - to ste velmi dobre spravili, lebo vas rozpocet nebol (a stale nie je ak mam spravne info :laughing: , uz len NATO vas nuti davat aspon 2-2,2% HDP) vyrazne zatazeny vydavkami na army.

Takze spravne, SR staci mensia, ale specializovana armada. Nakoniec SR mala a ma vo svete na pocet obyvatelov velmi vela vojakov a ste na poprednom mieste vo svete. Mali ste vo svete 800-900 vojakov a dnes je toto cislo na urovni cca. 600 vojakov, ale nie uz len cez UNO ale aj cez NATO. Myslim, ze prave na Cypre ma SR najviac vojakov z tych, co su v zahranici, az 200. :wink:

Lenny,

Československo bol znamy vyrobca a aj exporter zbrani na celom svete. Horsia bola ta obchodna politika - Kuba a spol. vam davala za vase zbrane ich ovocie atd. a vznikali hlavne len dlhy a tie zostali dodnes. Niektore vasa krajina aj odpustila. Po rozpade Ceskoslovenska sa stratil vyznam tejto oblasti - aj CR aj SR stratila vela trhov a horsie skoncila SR. A stratene trhy sa len tazko ziskavaju naspat - SR to ide pomaly, ale iste a CR je na tom lepsie, ale tiez ma problemy, pokial viem tak Aero Vodochody, podzvukove stihacky L-159. Tak snad to nezanikne. :wink:

Tu je link na foto + popis greckej army + videa:

greekmilitary.net/

Z obsahu:

Prehliadka v r. 2005:

greekmilitary.net/grkarmyparade2005.htm:sunglasses:

Jednotlive zlozky army:

greekmilitary.net/navy.htm
greekmilitary.net/gfile3/artillery.htm
greekmilitary.net/artillery.htm
greekmilitary.net/airforce.htm
greekmilitary.net/greektroops.htm

Osobne odporucam. :sunglasses:

A este nieco pre aquilu, aby si nemyslel, ze S-300 je zalezitostou len SR. Aj Greece disponuje touto zbranou:

aviation.ru/www.rusarm.ru/video/S-300V.wmv

greekmilitary.net/airdefence.htm

adoas, vsak to spominal v prispevku :slight_smile: kupili ste to pred OH, a je to tusim dislokovane na krete. a aj cyprus kupil mam taky dojem aspon jeden alebo dva komplety (ale to som si neni isty :wink:

Hladal som taky tvoj prispevok, ale nenasiel som. Kde si to pisal?

Ohladom umiestnenia: no comment.

Toto je ta slovenska “milovana” zbran: S-300

… znazornena aj tu:

… S-300 je jednoznacne velmi silna protivaha americkemu systemu PATRIOT …

A tu je dalsi velmi dobry slovensky army vyrobok, ktory ma viac modifikaci:

A pokial mam spravne info, tak SR vlastni 6 ks takychto aut, ktore jazdia po slovenskych dialniciach a meraju rychlost:

… s tymto zariadenim sa meria rychlost …

A tento kus (vodne delo) bol zrejme vo vsetkych vyznamnych mediach, ked na Slovensku boli velke socialne nepokoje u Romskej mensiny:

A mafia by sa mala jednoznacne zacat bat o seba:

Toto hovori o slovenskej kvalite v policajnych zlozkach:

policeman.sk/Police%20vehicles/Mercedes1.jpg - pre velke rozmery len odkaz

policeman.sk/Police%20vehicl … SuperB.jpg - pre velke rozmery len odkaz

A este prejdem aj k vojenskej polici:

Vase zenijne vojsko ma jeden z najlepsich odminovacich kompletov na svete(male upravy po podnete Dy, ze tu nie su presne foto, pridal som aj odkaz na video):

video v dlzke 12 min. o tomto stroji - Bozena 4: way-industry.sk/video/bozena4_hq.wmv

Adoas,

to je veľmi pekné od teba, že sa venuješ našim silovým zborom, ale mám niekoľko otázok a pripomienok. :arrow_right:

Otázky:

1. Čo konkrétne je podľa teba 6. obrázok od spodu … ten džíp s tým prívesom? :question:

2. Na čo sa podľa teba používa to malé autíčko (asi SMART) na 5. obrázku od spodu? :question:

Pýtam sa, lebo ja som ešte v živote nič takéto nevidel a ani som to nikde nečítal, takže odpovede neviem. :blush:

Pripomienky:

1. Posledné 2 obrázky zachytávajú (podľa mňa) odmínovacie komplety ČR, nie SR. A plne pochybujem, že by slovenská armáda mala takéto komplety už za Československa - to sme mali rovnakú (spoločnú) vlajku aj štátny znak.

2. A Aligátor tam máš 2x ten istý obrázok, prevedenie Polícia (podľa mňa) s majákmi, lebo to má ak dobre vidím takú istú značku.

A doplním ešte niečo:

Je to veľmi pekná snaha ukázať, že SR má veľmi dobre vyzbrojenú políciu, ale realita je Adoas často iná a ešte aj dnes sú také autá v našej Polícii, že človek neverí, že to ešte jazdí a veľmi často sú niektoré kúsky ako Lada Niva a Samara pokazené na cestách atď.

Aj ten systém S-300, to je asi skutočne jedna z mála vecí, čo je na Slovensku dobré, ale vzhľadom na to, že sme boli kedysi zbrojárska veľmoc aj na export zbraní, tak to nie je nič moc. Stratili sme naše bývalé trhy, mnohé štáty nám ešte dodnes nezaplatili na druhú stranu, … a nie je to žiadna sláva, čo by sme aj chceli, keď dávame na army cca. 750 mil. EURO.

Ale inak Adoas, pekné fotky, človek aspoň vidí, že sa investuje aj do rôznej techniky a vybavenia. :laughing:

Rozhodol som sa aj ja pridať niektoré kúsky, aby to bolo rovnocenné k Adoasovi:

Vojenská polícia - Lada Samara:

Pri dopravných nehodách zasahuje takmer vždy VW Multivan:

Ďalšie policajné autá:

Škoda Felicia:

TATRA 613:

Riečne člny:

Tu už skutočne nemá čo iné tento čln ťahať:

Policajná motorka radu BMW:

Policajný zbor je na tom už oveľa lepšie než pred r. 1998, to sa skutočne zlepšilo po stránke technického vybavenia, aj keď naše policajné zložky majú výhrady voči niektorým opatreniam súčasnej vlády až také veľké, že až cca. 3 000 policajtov protestovalo …

Ja už len ako perličku pridávam pár obrázkov:

Takéhoto niečoho sa tak skoro SR nedočká. Ale aspoň je vidieť, že je veľa áut, ktoré sú schopné jazdiť po diaľnici tak rýchlo ako je treba. :laughing:

Aj Talianska polica pouziva zaujmave auto:

Ale este dodam lepsiu provokaciu, auta ktore pouziva Bulharska policia:

Toto Porsche zhabala Bulharska policia jednemu mafianovi :slight_smile:

Dy,

To je zariadenie pyrotechnikov - likviduju sa v tom bomby.

Tak toto skutocne neviem. Je to vasa policia.

Je to mozne - este to preverim. A vymenim foto.

Viem o tom - tam ide o ten popis a iny uhol pohladu. :wink:

Koho by strasne zaujimalo, za kolko si moze kupit, ale liznut pre seba svoj MiG, Suchoj, alebo F-16 pre sukromnu prepravu, ponukam link na kvalitnu stranku, najde si tu veru kazdy a ked sa bojite Policie a prekrocenia rychlosti, je tam aj B-2 Spirit :wink:

aeronautics.ru/archive/refer … /index.htm

Este by som trosku reagoval na Dy, tie Bozeny su urcite Slovenske, Ceska armada by nemala urcite vo vyzbroji vozidla s logom vyrobcu Way Industry.

Este by tu mohla vzniknut otazka ako dialnice suvisia s armadou.

Ja napisem len takyto dovod: V armade patria dialnice k prvotnym cielom ktore by mali byt znicene v pripade ze nastane vojna. Pretoze dialnica je mimoriadne dolezity logisticky prvok v celom dopravnom systeme podobne ako napriklad aj zeleznica.

Zaroven sa vsak dialnice nelikviduju uplne cele - to sa ani tak lahko neda ale skor len na niektorych miestach ako su krizovatky, najazdy, mosty atd.

Gréci majú celú radu svojich armádnych strojov, rôzne úpravy Leonidas od tankov až po transportéry, ktoré používa aj Cyprus. :arrow_right:

A už len doplním, že Grécko dáva na armádu najviac peňazí z hľadiska HDP z celej EÚ. Je to stále viac ako 4% HDP, čo je suma väčšia než akú dáva Grécko napríklad na školstvo, ale menšia než akú dáva na zdravotníctvo. :laughing:

Mne sa paci ta SPZ (ECV) na tanku, ked som bol maly tuzil som raz prist do skoly na tanku a odparkovat ho pred vchodom.
Hadam s tymto by som mohol :sunglasses: