Takže pár nových správ:
- CT vyšetrenie nepotvrdilo že by nejaký nádor v hlave zostal

- dedkovi bude nasadená chemoterapia a ožarovanie v dávkach tak že ho to zaťaží na 40-55 dní a bude musieť byt v nemocnici kde je teraz, spraví sa tak ale až za 20 dní, dovtedy má dedko volno - nabratie nových síl
- dáva pozdravovať celé fórum
- odchádza na 10 dní do Maroka (šťastná to krajina), kde mu začal kontrakt na výstavbu druhej etapy dialničnej siete a bude pri samotnom královi

- po tomto ide na kongres dialniciarov do Moskvy na 2 dni
- a ešte ide aj do Chorvátska prerokovať dialničný úver
“moja práca v armáde bola 11 mesiacov, navrhol som cestnú sieť medzi niekoľkými základňami a tým sa pre mňa práca v armáde skončila, ale odvtedy som trošku zmenil názor” … “predstav si (písané mne 2 dni pred operáciov), že sa mi snívalo ako otváram diaľnicu D1 postavenú na 4+4 pruhy úplne hotovú a nemohol som prestrihnúť pásku presne ako keď som otváral A1 v HR (tam pri prestrihávaní pásky sa mu to podarilo až na 6. krát a aj to až po výmene nožníc) a ďalší deň sme podpisovali zmluvu na výstavbu diaľnice až do Kyjeva” … iný mail: “dneska sme mali ovocie v želé a ja som si to dal, pretože už mi idú na nervy tie muffini, to ti bolo naozaj želé, no to už ten puding bol lepší, ale jedol som to prvýkrát v živote, neviem kde tu chodia na tie recepty, 11 rokov som tu bol, ale toto, čo sa tu varí, som v živote nejedol”, … “čo sa má stať, nech sa stane (14 hodín pred opeáciou), chcel som ešte veľa vecí spraviť, neviem, čo skôr by som mal komu povedať, ale až by sme sa už tu v tomto svete nevideli, tak je veľmi potrebné, aby si robil v živote len to, čo ťa baví, tebe nechám celú zbierku modelov áut, s ktorými sa chcel toľkokrát hrať, mám neuveriteľný strach nie o seba, ale o vás všetkých, chcem aby ste sa netrápili, až tu nebudem”, … “bolo v mojom živote veľa vecí, ktoré by som dnes spravil inak, dnes kedy sa mňa prosia o pomoc alebo zaujíma môj názor ľudí v krajinách tretieho sveta, kam chodia stavať firmy najlepšie na svete, podpísal som viac ako 10 000 zmlúv rôzneho charakteru, reprezentoval som po plesoch na celom svete len jednu krajinu a tou bola Kanada, možno to bola chyba, ale tak ako sa ku mne už správali ľavicoví hajzli a ako sa ku mne správala nová politická éra, tak stále je to len o tom istom, nedá sa ale nič robiť, dnes Slovensko prežíva také časy, ako Česká republika alebo Maďarsko pred 400 rokmi, máme tu také kultúrne vnímanie aké máme, máme také správania aké máme, aj ty ho máš ako mladý Bratislavčan, to správanie je nedozreté, nedozreté národom, jednoducho sa táto krajina nemala kedy vyvinúť a transformovať v duchu kultúrnom a morálnom”, … "poviem ti presne, čo spravím, až prežijem, … pôjdem do Maroka a Moskvy, môj život sú diaľnice a cesty a aj keď si to niekedy tvoj otec nemyslí, vždy som tu bol len pre rodinu, pamätám sa ako mal horúčku 42, boli sme v zrube len ja a moji synovia a zrovna tvoj otec spadol do vody, celý bol vo vode ktorá mala kúsok na nulou, mal tvoj vek a ja som mal pri sebe len liek typu paralen, dal som mu rôzne bylinky a to ho postavilo na nohy, … nikdy si neodpustím jednu vec a tá je, keď zomrela tvoja babka, vtedy som mal sto chutí vykašlať sa na všetky diaľnice aj cesty, aj stavby (pre vás: babička zomrela, ked bola pri výstavbe dialnice Japonsku a stalo sa velké nešťastie a spadol na ňu nezaistený stavebný materiál, ona chodila s dedkom po všetkých krajinách, aby ich spoznávala a vždy sa išla pozrieť aj tam, kde on pracoval .. ale babička mala okrem toho nevyliečitelnú chorobu a mala velké problémy už ale proste sa stalo niečo čo sa fakt nemuselo) a vidíš sám, kam som to dotiahol, pretože svet diaľnic a ciest je pre mňa všetkým, aj keď som po tejto udalosti 2 roky navrhoval cestnú infraštruktúru v najväčších povrchových baniach na svete pod taktovkou NACG, "… “(napísané včera): neľutujem nič, čo som komu povedal alebo napísal pred operáciou, je ale po nej a ja sa naozaj nemienim teraz nechať spustošiť nejakou chémiou, takže idem tam, kde ma potrebujú, nevzdávam liečbu, ale musím vybaviť to najnutnejšie a to sú teraz diaľnice v Maroku a diaľničný kongres, ktorý vediem.”
Je to tak, .. dedko proste vidí, že nádor je fuč a nexce si dat povedat do ďalšej liečby, lebo že v tej nemocnici videl ludí ktorých tá chemoterapia úplne zložila .. pričom ale sa vie, že to prejde tento stav až po tých pár dňoch. Takže dobojoval ako lev a jako lev má 20 dní volno. Napísal som to sem aby ste videli jako on poslúcha doktorov čo mu život zachránili.