Alexander Velky a ďalšie smutné správy

Nachádzam sa práve v dedkovom dome a okrem toho, že som kŕmil psov, tak som sa rozhodol pozrieť aj mapu. Dostal som za úlohu ju aktualizovať, .. to neviem ako zvládnem, lebo sa mi ju podarilo práve vypnúť a zhasli všetky tie svetielka. Mam tu pred sebou zoznam so 110 menami a heslami a neviem nájsť nič.

Moja úloha ako 17 ročného chalana mladého tak, že ani nemám odvahu sa tu k niečomu vyjadrovať bude len v tom, že niekedy keď si spomeniem, tak vám napíšem, ako sa dedko=Diaľničiar má.

Niečo už je aj na tej kronike ako starom fóre.

Čo viem ja .. nie všetko sa mi dostane od otca. Ale veď toto snáď môžem: Dedko je v meste Toronto, takže tam je o 6 hodín menej ako tu. Nemá šancu vás sem prísť pozrieť, pretože má čas na internet obmedzený na 20 minút a z toho rieši len emails, na telefón aj to nie mobil má 70 minút a na sledovanie TV max. 80 minút. Spolu je to čas, ktorý je limitom pre prijímanie vĺn, ktoré tieto zariadenia vysielajú. Sú za ním rozhovory s profesormi a má za sebou nejaké vyšetrenia. Práve teraz by mal byť na CT vyšetrení hlavy, ktoré bude skoro 60 minút. Výsledky z tohoto majú byť do 3 dní. Šanca na úspech nie je určená lebo nikto to nechce odhadovať ale pán profesor dedkovi vysvetlil že dnes medicína ide dopredu a celkovo sa nádory v hlave operujú úspešne na 30-55%. A v tom už sú aj tie prvé operácie, kde to bolo 90% ako neúspech.

Ja ešte doma internet nemám. Presnejší, tak nejak je mi blokovaný celý počítač odvčera, takže len škola a tu.

Mohli by sme v tomto fóre vynechať mňa, moju rodinu a necháme to len na zdraví dedka.

Ja sa možno zapojím do diskusí ale skor asi ani nie. Idem si pozreť, o čom sa tu točí. :smiley:

koksolam, ze popri vsetkych dakujem aj ja :slight_smile:

honda, len kludne prispievaj, pouzijeme ta ako zveda. budes donasat tajne informacie od dedka. a dedko bude moct vyhlasovat " ja nic, ja muzikant"

dufam, ze sa to dedko nedozvie, co ti pisem, lebo by nas plan asi odhalil :slight_smile:

klavirista, budeš prekvapený ale ja by som kolkokrát takého zveda potreboval. :smiley: Ale veď schválne, čo ťa zaujíma :question:

Mily Honda,
nemal by si sa velmi cudovat, ze sa tu vsetci o teba zaujimame.
(vysvetlil ti to Adaios).
A som rad, ze sa si uz zapojil do diskusii, urcite ako 17 rocny si uz pobludil kade tade po forach.
Tak vitaj ( konto sa podarilo aktivovat), precitaj si o com sa tu toci a kto tu toci, napr. si reagoval na
uzivatela menom “KAVIARISTA” nie klavirista.
Dufam, ze sa coskoro naucis pre teba nove nicky a najdes si medzi spriaznene duse.
B; - pre spriaznene duse iba “B” :laughing:

Na začiatok - som honďák, to je moja prezývka. :sunglasses: Honda je len, keď sa na mňa niekto hnevá. :confused:
Kaviaristovi som sa ospravedlnil cez súkromnú správu hneď jako som to napísal.
Nezaujímajte sa o mňa, o sebe nič nehovorím.

OK Hondak, chces aj zmenit nick z “Honda” na “Hondak”?
Aby si nanadobudal dojem, ze sa tu na teba niekto hneva

uz to tu raz bolo, vtedy som sa vcelku dost nasmial :laughing:

vcelku multifunkcny nick :wink:

Prepis z mailu: .. Prvý výsledok z CT vyšetrenia a iných vyšetrení ukázal, že nádor sa bude musieť vybrať. Je zhubný a jeho ďalšie zväčšenie by spôsobilo smrť. Srdce dostane zabrať ale organizmus už je jednoducho aj tak starý. Konkrétny a presný dátum operácie sa určí ďalší týždeň, CT vyšetrenie absolvujem v pondelok ešte raz. Odhad je, že operácia bude v prvej polovici februára.

Lekári sú fakt milý ľudia, ale vidím v tejto nemocnici aj takých ľudí, ktorí to už majú zrátané alebo majú na mále … včera odvážali odtiaľto malé 11 ročné dievčatko, ktoré má úplne všetky vnútorne orgány napadnuté rakovinou. Už jej tu nedokážu pomôcť a vracia sa domov do miestnej nemocnice, kde jej už len budú dávať lieky na tlmenie bolesti a čaká ju istá smrť. Do mesiaca … :frowning:((( Rakovina je boj na dlhé trate a podľa druhu nádoru (je ich päť, kategórie sú to podľa toho, ako rýchlo sa dokáže zväčšiť) a podľa toho či je zhubný alebo nezhubný a podľa toho, kde sa nachádza sa určí liečba. Ale aj tá je silne individuálna pretože všetci sme iný ľudia. Obdivujem personál tejto nemocnice každý deň tu stretávať 100-200 ľudi, pacientov a liečiť ich a často určite aj neúspešne, veď to je fakt náročná práca. To nie sú zlomeniny alebo chrípka. A tu je pacient vnímaný ako človek. To isté aj v Bratislave špecializované strediská … lebo tu ľudia naozaj bojujú o holý život. Nebudeme si tu maľovať anjelov, ten moj stav je zlý, je naozaj zlý, ale ja hovorím, ešte nie je prehraté. Nie je ani vyhraté. Možno že tu za 10 dni už nebudem. Aj na to sa treba pripraviť.

.. bez interpunkčných znamienok …

Ja som dnes tu mal pravnika, firemneho aj rodinneho a rozdelil som financny majetok, akcie firmy, nehnutelnosti a niektore autorske prava. A ako je zvykom, este si dam nahrat kazetu, taku rozluckovu. Uz mam napisany text, takze viem presne co budem hovorit. Vela som toho chcel este stihnut spravit, forum www.dialnice.info som chapal ako pracu zadarmo. Pracu, ktora by mala donutit ludi zaujimat sa o dialnice, zaujimat sa a tlacit na politikov a kompetentnych, aby sa spamatali a konecne nieco robili pre ludi, pre stat a pre verejnost. Aby raz pochopili ze je uplne jedno kto rozostavia 100 km dialnic a kto otvori 100 km dialnic ale ze ide o to plynule tie dialnice stavat. Ja som daval co som vedel, takze pre laikov ozaj velmi vela. Aj pre odbornikov a vynimocne som sa s niekym nezhodol. Dal som svoje vizie a plany, financne moznosti a plany, ale su to len moje navrhy, ja sa dokazem prisposobit od 15 do 50 mld. SKK na rok, … ale nic sa nedeje podla planu, lebo nie je kontinuita.

Ja samozrejme verim, ze operacia dopadne dobre. Ale som realista a treba sa pripravit na najhorsie a ako zodpovedny clovek tuto variantu nepodcenujem, pretoze toto uz nie je mojich rukach. Uz len to, ze som tu, bolo odvazne. Urcite nemam standard, mam vysoky nadstandard, letiet sukromnym lietadlom az priamo na miesto, odtial specialnym autom a tu pomaly najlepsie podmienky, to je vsetko pekne, ale hold ja som celej tejto spolocnosti dal obrovske hodnoty a obrovske vedomosti som odovzdal mnozstvu mladych ludi. Tak snad si zasluzim to co mam dnes. Za inych okolnosti by ma okamzite viezli do Bratislavy, kde nepochybujem o tom, uz odbornici su tiez, lebo viem ze chodia na skolenia a staze do Nemecka, Svajciarska a podobne.

Je to z dvoch mailov, spravte si názor sami. Ja už idem do Blavy, zabávať sa, prišli kamoši, tak sa tu majte dobre a je to len fórum tak sa so mnou nehádajte o všetkom. Nie som dedko a nemám také vedomosti ako on. Raz by som ich chcel mať a potom sa tu možno budem aj viac odborne zapájať. :slight_smile:

Operácia Diaľničiara bude 8.2.2007, 15:30 SEČ. Operačný team sa pokúsi odstrániť zhubný nádor ktorý je v hlave. Najväčšie riziko je že operáciu nezvládne jeho srdce. Celkové vyhliadky sú dobré, nádor má celkom dobrú polohu. Štatisticky je šanca na úspech v tomto prípade 40-65%. Ešte sa čaká na včerajšie CT vyšetrenie ktoré doplní to predtým ale tento výsledok už neovplyvní plánovaný dátum operácie. Operačný team sa skladá z lekárov a Kanady a USA.

Dedko je po operácii, vybrali mu podla CT vyšetrenia celý nádor ale či naozaj celý tak to sa zistí až v ďalších dňoch po nových vyšetreniach. Kedy ale budú je zatial vo hviezdach lebo zatial sa musí spamätať po náročnej operácii. Ja ani neviem kolko trvala, len viem že bola dost dlhá. Celkovo neviem skoro nič podrobnejšie. Čo viem tak operácia prebehla hladko, neboli žiadne komplikácie. To je taký prvý krok k nájdeniu tej lepšej cesty v živote. :stuck_out_tongue:

To je dobrá správa… Snáď to bude v tomto duchu pokračovať aj ďalej…

Tak nedostal som dobrú správu .. dedko dostal horúčku 40,5 stupňa C pred asi hodinkou, oni majú zrovna skoro 13:00 a ani nemožu moc robiť - dostal silné lieky a ľad.

Dobre som si tu dneska s vami popísal, majte sa tu dobre. :stuck_out_tongue:

Teplota stúpla ešte na 40,8 a potom klesla o rovný stupeň na 39,8. Je to vraj celkom bežný stav že operácia zaťažila celý organyzmus už aj keď je po nej, tak telo reaguje neskôr na to, že nejaký zásah do tela vobec bol .. ja nie som doktor, ale verím, že to bude lepšie. Dedko dostal veľmi silné lieky od teploty dostáva ľadové obklady (ľadové kocky v takých gumených obaloch .. v živote som to nevidel :unamused: ), dneska sa zrovna začal preberať z umelého spánku.

Stále si plním jeho želanie, aby ste vedeli, čo s ním je a tak aj robím, rád by som dával skoršie informácie, ale sám ich mám neskoro a nie všetky.

ano honďák je to prirodzená reakcia organozmu po takom zásahu - horšie by bolo keby horúčka nebola. Ale držím palce nech to ide ako má - a skoré uzdravenie :slight_smile:

Teplota klesla na 37,7 st.C., .. stále len klesala, nerástla. Silné lieky sú vysadené, ale nejaké zostali. Prebúdza sa z umelého spánku a tento stav bude trvať ešte cca. 24h. Do konca týždňa sa bude zdržiavať hlavne na lôžku a bude v pokoji. Zajtra podstúpi ďalšie CT vyšetrenie hlavy, ktoré zistí presný stav, výsledky budú koncom týždňa.

Až pojde všetko tak jako má, tak mu bude koncom februára/začiatkom marca nasadená ďalšia liečba (ožarovanie alebo chemoterapia alebo oboje na zlikvidovanie posledných stôp rakovinotvorných látok v celom tele) a v apríli alebo v máji ho prepustia domov. :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

:stuck_out_tongue:

Takže pár nových správ:

• CT vyšetrenie nepotvrdilo že by nejaký nádor v hlave zostal :wink:
  • dedkovi bude nasadená chemoterapia a ožarovanie v dávkach tak že ho to zaťaží na 40-55 dní a bude musieť byt v nemocnici kde je teraz, spraví sa tak ale až za 20 dní, dovtedy má dedko volno - nabratie nových síl
  • dáva pozdravovať celé fórum
  • odchádza na 10 dní do Maroka (šťastná to krajina), kde mu začal kontrakt na výstavbu druhej etapy dialničnej siete a bude pri samotnom královi :astonished:
  • po tomto ide na kongres dialniciarov do Moskvy na 2 dni
  • a ešte ide aj do Chorvátska prerokovať dialničný úver

“moja práca v armáde bola 11 mesiacov, navrhol som cestnú sieť medzi niekoľkými základňami a tým sa pre mňa práca v armáde skončila, ale odvtedy som trošku zmenil názor” … “predstav si (písané mne 2 dni pred operáciov), že sa mi snívalo ako otváram diaľnicu D1 postavenú na 4+4 pruhy úplne hotovú a nemohol som prestrihnúť pásku presne ako keď som otváral A1 v HR (tam pri prestrihávaní pásky sa mu to podarilo až na 6. krát a aj to až po výmene nožníc) a ďalší deň sme podpisovali zmluvu na výstavbu diaľnice až do Kyjeva” … iný mail: “dneska sme mali ovocie v želé a ja som si to dal, pretože už mi idú na nervy tie muffini, to ti bolo naozaj želé, no to už ten puding bol lepší, ale jedol som to prvýkrát v živote, neviem kde tu chodia na tie recepty, 11 rokov som tu bol, ale toto, čo sa tu varí, som v živote nejedol”, … “čo sa má stať, nech sa stane (14 hodín pred opeáciou), chcel som ešte veľa vecí spraviť, neviem, čo skôr by som mal komu povedať, ale až by sme sa už tu v tomto svete nevideli, tak je veľmi potrebné, aby si robil v živote len to, čo ťa baví, tebe nechám celú zbierku modelov áut, s ktorými sa chcel toľkokrát hrať, mám neuveriteľný strach nie o seba, ale o vás všetkých, chcem aby ste sa netrápili, až tu nebudem”, … “bolo v mojom živote veľa vecí, ktoré by som dnes spravil inak, dnes kedy sa mňa prosia o pomoc alebo zaujíma môj názor ľudí v krajinách tretieho sveta, kam chodia stavať firmy najlepšie na svete, podpísal som viac ako 10 000 zmlúv rôzneho charakteru, reprezentoval som po plesoch na celom svete len jednu krajinu a tou bola Kanada, možno to bola chyba, ale tak ako sa ku mne už správali ľavicoví hajzli a ako sa ku mne správala nová politická éra, tak stále je to len o tom istom, nedá sa ale nič robiť, dnes Slovensko prežíva také časy, ako Česká republika alebo Maďarsko pred 400 rokmi, máme tu také kultúrne vnímanie aké máme, máme také správania aké máme, aj ty ho máš ako mladý Bratislavčan, to správanie je nedozreté, nedozreté národom, jednoducho sa táto krajina nemala kedy vyvinúť a transformovať v duchu kultúrnom a morálnom”, … "poviem ti presne, čo spravím, až prežijem, … pôjdem do Maroka a Moskvy, môj život sú diaľnice a cesty a aj keď si to niekedy tvoj otec nemyslí, vždy som tu bol len pre rodinu, pamätám sa ako mal horúčku 42, boli sme v zrube len ja a moji synovia a zrovna tvoj otec spadol do vody, celý bol vo vode ktorá mala kúsok na nulou, mal tvoj vek a ja som mal pri sebe len liek typu paralen, dal som mu rôzne bylinky a to ho postavilo na nohy, … nikdy si neodpustím jednu vec a tá je, keď zomrela tvoja babka, vtedy som mal sto chutí vykašlať sa na všetky diaľnice aj cesty, aj stavby (pre vás: babička zomrela, ked bola pri výstavbe dialnice Japonsku a stalo sa velké nešťastie a spadol na ňu nezaistený stavebný materiál, ona chodila s dedkom po všetkých krajinách, aby ich spoznávala a vždy sa išla pozrieť aj tam, kde on pracoval .. ale babička mala okrem toho nevyliečitelnú chorobu a mala velké problémy už ale proste sa stalo niečo čo sa fakt nemuselo) a vidíš sám, kam som to dotiahol, pretože svet diaľnic a ciest je pre mňa všetkým, aj keď som po tejto udalosti 2 roky navrhoval cestnú infraštruktúru v najväčších povrchových baniach na svete pod taktovkou NACG, "… “(napísané včera): neľutujem nič, čo som komu povedal alebo napísal pred operáciou, je ale po nej a ja sa naozaj nemienim teraz nechať spustošiť nejakou chémiou, takže idem tam, kde ma potrebujú, nevzdávam liečbu, ale musím vybaviť to najnutnejšie a to sú teraz diaľnice v Maroku a diaľničný kongres, ktorý vediem.”

Je to tak, .. dedko proste vidí, že nádor je fuč a nexce si dat povedat do ďalšej liečby, lebo že v tej nemocnici videl ludí ktorých tá chemoterapia úplne zložila .. pričom ale sa vie, že to prejde tento stav až po tých pár dňoch. Takže dobojoval ako lev a jako lev má 20 dní volno. Napísal som to sem aby ste videli jako on poslúcha doktorov čo mu život zachránili. :confused:

Je tu 1430 nových príspevkov. :open_mouth: Kým si ich prejdem, bude mi to chvíľu trvať. Ďakujem všetkým za (akúkoľvek) podporu.

Nádor je vonku, som zdravý. Dnes a zajtra budem doma, potom odchádzam na niekoľko dní do Afriky a následne do Ruska a potom sa uvidí. Budem chodiť do BA na chemoterapiu a ožarovanie.

Veľa vecí som si prehodnotil a je dosť možné, že nebudem na tomto fóre tráviť tak veľa času ako doteraz. A hlavne, keď vidím, že diskusia napreduje závratným tempom dopredu.

Prešiel necelý mesiac a ja som doma. Dnes skoro ráno som priletel a keďže som postihnutý zmenou času, tak nie som unavený. Nie viac ako po operácii a po nej sa budem celkovo 30 dní zotavovať. Aj keď je dosť možné, že niektorí to považujú za dlhý čas, ja si to nemyslím a je to môj život a … je tu krásne. :sunglasses:

dialniciar, pekne vitam naspat :wink:

Vitaj, radi ťa tu opäť vidíme. Teda ja určite :wink: