Alexander Velky a ďalšie smutné správy

V noci sa tu objavila informácia, že AV už nikdy nenapíše žiadnu správu. :cry: Bolo to len niekoľko minút po tom, čo dopísal posledný príspevok dialnice.info/viewtopic.php?t=1090.

Ráno tu tá smutná správa ešte bola, ale potom ju Ceasar vymazal bez vysvetlenia. :confused: Ceasar, ak môžeš, tak uveď čo sa vlastne stalo, lebo naďalej zostaneme v zmätku a neistote.

upravené: Caesar, dovolil som si pozmeniť názov tejto témy, aby zohľadňovala aktuálnu situáciu a zároveň tu aj táto skutočne smutná téma môže zostať, toto je “ľudské” fórum, kde je každá strata ktoréhokoľvek jeho člena vážnou stratou celého fóra a samozrejme nielen fóra, …

Alex mal dnes pohreb. Podobne ako jeho otec mal zhubný nádor na mozgu, odmietol sa liečiť, len bral nejaké lieky proti bolestiam hlavy, fungoval takto už rok a jeho cesta po Ázii, to bol nesplnený sen, ktorý už ani nestihol celý zrealizovať. Alexander zomrel krátko po dopísaní viacerých mailov a príspevkov a SS na tomto fóre, “cítil, že už je čas”. Nezomrel na následky rakoviny, v podstate sa predávkoval liekami. Ťažko sa to môže hodnotiť, pretože prišiel postupne o celú rodinu a sám žil v obrovksých bolestiach, aj keď sa snažil ich nedávať najavo. To by zatiaľ na vysvetlenie stačilo. Mal pri sebe veľa priateľov, ale asi už aj to bolo málo. :frowning: :cry:

Krateros alias Roman, najlepší kamarát AV od detstva

PS: Ja som požiadal Caesara, aby ten oznam stiahol. Jedným zo želaní AV bolo, aby sme tu (ja a ešte viacerí priatelia) prispievali namiesto neho, takže zvážim ja svoje pôsobenie tu. On o tomto fóre rozprával dosť dlho, pretože bol rád, že môže odpovedať na “zvedavé otázky”.

ja by som este aj takto “oficialne” zlozil uprimnu sustrast :cry:

je to velmi velka strata po vsetkych strankach (ci uz sukromnej, alebo profesnej) :unamused: a potom ze zivot je spravodlivy :unamused:

ani neviem, co napisat, je to smutne. vyjadrujem uprimnu sustrast vsetkym pozostalym a smutiacim priatelom Alexandra Velkeho :cry: :cry: :cry:

Jeho príspevky patrili k tým najzaujímavejším.
Úprimnú sústrasť všetkým priateľom a pozostalým Alexandra.

Keďže už bolo takmer všetko povedané a vysvetlené, tak úprimnú sústrasť Krateros. :cry:

Ja osobne z tohto fóra na dlhšiu dobu odchádzam, pretože už je toho na mňa veľa aj v práci/rodine aj na tomto fóre a už nemám dostatok času, takže fórum musí “uhnúť-počkať”. :sunglasses:

Nech Alexander Velky kráča svoju vysnívanú púť.

Úprimnú sústrasť všetkým, ktorí ste ho poznali. Bude nám tu ostatným veľmi chýbať. :cry:

Alexander bol skutočne veľkým človekom a prial si, aby sme my, jeho priatelia prispievali na toto fórum namiesto neho, ak by on už nemohol, takže ja sa pripájam ku Kraterosovi a splním sľub, ktorý som Alexovi dal.

Len by som doplnil, že AV mal veľa priateľov, no konkrétne Krateros, ja a Nearchos sme s ním aj pracovali, takže by nemalo robiť problém informovať, len narozdiel od AV, my 3 aktívne pracujeme (AV čerpal nekonečné voľná kvôli chorobe, … bol šéfom), takže tempo AV mať budeme jedine spolu. :slight_smile:

Presne tak, ja sa tiež pripájam, snáď AV-eho aspoň trochu nahradíme, aj keď to bude ťažké. :wink:

Krateros, Hefaistion a Nearchos, tymto vam vyjadrujem uprimnu sustrast a zaroven vas aj pri za tychto nie zrovna najradostnejsej situacii vitam an fore a urcite nielen ja budem rad za vase prispevky. ponahlat sa nemusite kam. ked vam vyjde cas a budete mat chut, tak kludne nieco postnite

aquila,

ďakujem (za seba) aj za ostatných, ktorí ste tu AV “podporovali”.

Asi je jasné, že keď som sem prišiel ja, tak som sem prišiel iba podporiť AV a potom aj vznikla tá téma “Kto je naj”, tam vôbec neišlo o to, kto je aký, ale len o podporu AV.

Keď vidíte kamaráta, spolupracovníka, ako sa vám pred očami “stráca” rok-dva, tak potom sa dá pochopiť, že on už bol všade a dalo sa pochopiť, že je na tomto fóre rád, aj keď ja sám by som asi trávil čas inak, lenže ja nie som AV a ani si neviem predstaviť jeho situáciu, keď prišiel v podstate o celú rodinu a sám vedel, že zomiera kvôli rakovine. Bol na fóre postupne menej a menej, tak len preto som sa rozhodol, že ho podporím, … teraz som sa rozhodol, že predsa len budeme písať za neho. Aj si to želal. Veľmi chcel napísať 1 000 “hodnotných” príspevkov, to sa jemu samému nepodarilo, ale v podstate Diaľničiar+Scotty+AV mali viac ako 1 000 príspevkov.

Aby aspoň trochu ste boli v obraze, tak AV už žil svojím historickým predchodcom a raz pred 1-2 rokami sme boli na plese, “maškarnom” a AV mal kostým Alexandra Macedónskeho, veľmi veľa vypil v ten večer a tak nás asi 20 priateľov pomenoval podľa - jednotlivý členovia-generáli AV Macedónskeho a odvtedy to tak fungovalo. Dalo sa to pochopiť, pretože jemu to spravilo radosť, že sme to “prijali”. On už žil v inom svete, aj keď samozrejme pracoval, ale v poslednom období sa snažil užívať si život. To, čo ho “zlomilo”, bol rozchod s jeho priateľkou a následne smrť jeho posledného brata.

Alex bude chýbať asi všetkým, ktorí ho poznali a je zjavné, že tu na vás zapôsobil, takže budú chýbať jeho príspevky, ale žiť sa musí ďalej a on by si určite želal, aby sa tu prispievalo aj naďalej a aby tu bolo čo najmenej hádok. :wink:

Čo dodať, na pohrebe som bol a je to … to sa ani nedá opísať, je to tragédia, nešťastie, smola, ja na to nemám slová pretože to sa už nedá opísať.

Hefaistion, Krateros, Nearchos, vy ste cenná náhrada, veľmi cenná náhrada, ale zase ak by ste nemali dosť času, tak nemusíte tak výrazne písať ako AV, pretože ten písal priamo a 4 dni každý deň po 100 príspeskoch, to som nestíhal čítať.

Krateros, ty si asi prišiel takmer o brata, čas to “zahojí”. Hefaistion, ty si prišiel o “učiteľa”, ako jeho zástupca budeš teraz ním a Nearchos ty si stratil ochrancu, teraz si musíš veriť sám a bude a ti dariť. Mne sa to takto ľahšie hodnotí, keď vás všetkých poznám a Alexander mi “zohnal” prácu, v ktorej som spokojný a už dosť dlho. Teraz ma mrzí, že ma 4x pozýval na pohárik a ja som nikdy nemal čas. Asi každý máme “niečo” s čím sa budeme musieť vedieť vyrovnať. Ja som sa mu nikdy nestihol nejak výraznejšie poďakovať. :frowning:

Diaľničiar bol legenda, AV bol po ňom a vy 3, vy ste pre toto fórum mimoriadne vzácni. Aj keď 99% tu prítomných užívateľov nevie, kto ste, tak pochopia, že ste tak vzácni ako AV až začnete písať.

Úprimnú sústrasť všetkým, čo ste ho poznali alebo aj čo ste ho cheli vidieť “naživo”. :cry:

Uf, chvilu som tu nebol a taka smutna sprava. Este pred tyzdnom sme si s AV vymienali SS, pisal, aky tazky osud mala v poslednej dobe jeho rodina, ale ze aj on …

Je mi to velmi luto.

je to smutne … uprimnu sustrast… bude chybat.

Je to zaražajúce koľko ľudí v poslednej dobe zomiera na zákernú chorobu, rakovinu, alebo na jej následky, aj vplyvných, verejne známych aj neznámych ako aj vôbec všetkých ľudí na tejto planéte a počty sa stále zvyšujú. A je jedno, či človek fajčí alebo nie, či pije alebo nepije či “to alebo ono”. Je jedno, či má 10 alebo 90 rokov, či má prácu alebo ju nemá, …

Najhoršie je, že takmer všetci, ktorí rakovinu majú a vedia o nej, chcú žiť a majú veľmi veľkú vnútornú silu na to, že sa dokážu liečiť alebo aspoň sa snažia žiť naplno, aj keď vedia, že je to boj často s veľmi malou pravdepodobnosťou úspešnej liečby.

Je ťažké sem na toto fórum písať pre mňa, aj pre Kraterosa či Nearchosa, pretože ako jeho priatelia a zároveň kolegovia z brandže pri každom príspevku, ktorý tu od AV vidíme, myslíme viac na to, keď bol medzi nami. Takže aj keď sme sem dali viaceré prísľuby, ja sám sa ospravedlňujem aj za ostatných, ale nie je v našich silách teraz sem písať intenzívnejšie, pretože potrebujeme čas, aby sme sa zmierili s tým, že AV už tu nie je, aj keď (nielen) na fóre zostane “vidieť”.

Uzavrel by som túto tému tak, že Alexander chýbať bude, ale treba sa s jeho smrťou, nečakanou smrťou vyrovnať. A zároveň ďakujem aj za prejavaný smútok od vás viacerých.

Zrejme je to súdené, ale asi toto fórum skutočne nepôsobí úplne správne na viacerých prispievajúcich. Keby som to tu aspoň čiastočne nepoznal, tak mi je to až trápne to tu už písať:

Nearchos - Sebastián - bol prepadnutý a na následky prepadnutia aj zomrel. Slováci, môžte sa upokojiť, bolo to v hlavnom meste v štáte, ktorý je v západnej EÚ.

Na toto už ja osobne nemám dostatok slov.

Tomuto fóru prajem len to najlepšie, aj keď už sa tu so mnou viacerí stihli pohádať. :smiling_imp:

PS. To samozrejme neznamená, že sem ja+Krateros nebudeme prispievať. Viacmenej je to práca pre admina - ďalšie “in memoriam”.

Kubo, čože? What?

Tak mi aspoň zdvihni mobil, … to nie je možné, ja som sa dnes so Sebastianom rozprával.

Tomu neverím. :unamused:

Táto téma už je skutočne smutná celým svojím obsahom.

Úprimnú sústrasť všetkým, čo ste poznali “AV” a “Nearchosa”.

Hefaistion, Krateros, … toto fórum je určite vyčerpávajúce pre vás v tomto období a ak sem nechcete prispievať, nemusíte, Alexander by to pochopil. Ja tu tiež “vidím” in memoriam pri viacerých ľuďoch, ktorých som osobne poznal a nie je to príjemné, … je to pekné od admina, že sa tak stará (ja skutočne oceňujem aj túto snahu), ale osobne je to pre mňa veľmi smutné, čo sa deje v poslednom období a vy 2 ste stratili 2 priateľov v krátkom období, ešte raz úprimnú sústrasť. Ako vám píšem aj v SS. :cry:

Jakub a Roman ČO? To snáď nie!!!

Chlapci Vašej partii sa nejak lepí smola na päty.
Je to strašné - niet čo dodať.
Úprimnú sústrasť :cry:

Caesar, ďakujem. :frowning:

MH, je to tak, nejako sa nám nedarí. Iróniou osudu je (ak sa to tak dá vôbec napísať), že Bastián mal 24h denne ochranku, ale na daný deň ju “pustil”, pretože si myslel, že už ju nepotrebuje. My sme v pozíciách, kde sa často vyhrážajú rôzne skupiny ľudí, takže je to ťažko hodnotiť, čo sa naozaj stalo, polícia v danom štáte to prešteruje, ale už majú vinníkov - bezdomovci/“mládež”, takže proste smola. Už niekoľkonásobná v poslednom období. :cry: