Aky operacny system pouzivate pre sukromne ucely???

uchovavanie informacii o prihlaseni a pod…

zalezi na nastaveni cookies.. (to su malicke subory, ktore generuju niektore servre, a uchovavaju napriklad informacie, co si robil, kde si bol a hlavne aj to, dokedy je platne toto prihlasenie a pod … zalezi na nastaveni servra ako s nimi pracuje a co si potrebuje u teba ulozit aku informaciu… preto sa moze stat, ze ak ti vyprsi platnost neiktoreho cookies, tak ta odhlasi…

cookies su ulozene v tvojom PC.. ked sa prihlasis na ten isty server z ineho PC, tak moze mat nastavenu inu politiku cookies… ale zaroven sa vytvori nove cookies aj na tomto pocitaci, sa prihlasis na ten server.. aby zistil kto si a co si…

tema je to velmi zlozita, a velmi vela moznosti.. ale je to o udrziavani aktualnej relacie a jej parametrov v PC, dalej nastavenie bezpecnosti a pod…

v kazdom pripade, velmi dobre robis, ak dlhsie texty pises v textovom editore a do formulara ich iba skopirujes…

nic konkretne na konkretneho uzivatela, pisem teraz vseobecne:
ano, je to mozne, ze IE nie je celkom bezpecny softver, resp. je velmi deravy.. pouzivam ho uz vela rokov, a zatial vsetko je OK (vlastne som zacinal v roku 1994 na Netscape, a az niekedy v roku 1997 som presiel na MS IE, dobra vezia bola 3.01, resp. 3.02, lebo Netscape trosku zaspal… ach tie studentske casy :slight_smile:
a to sa prihlasujem aj na stranky, ktore vyzaduju isty stupen bezpecia a pod.. ale je to o uzivatelovi, ci klika bez rozmyslu na kazdy link ktory vidi a potvrdzuje kazdu hlasku co mu system ponukne…

osobne som si na mozzilu nezvykol, neviem preco (a to nie som zastanca MS IE a MS vôbec celkovo)… ale v ramci bezneho pouzivania mi vyhovuje…

a mozno by admin vedel (urcite to vie) vytiahnut statistiku (asi sa to sleduje automaticky :slight_smile: ), kolko ludi pristupujucich na dialnice.info ma aky prehliadac? teda, zalezi na adminovi, ak ma tolko casu sa s tym pohrat :slight_smile:

Keď sme ťa tu už tak zasypali, ešte jedna možnosť, aby si mal v tom väčší bordel: cookies môžu byť na niektorom počítači úplne zakázané, tým pádom si prehliadač nevie zapamätať, že si sa prihlásil. Fóra, ktoré bežia na tom istom systéme ako toto si však vedia poradiť (nebudem vysvetľovať ako) a pomocou určitých postupov si nejaký čas pamätajú, že si prihlásený. Toto môže tvoj prípad.

Ten napad s tym ake browsre tu frcia sa mi paci a keby sa nahodu aquila a B; nudili mohli by spavit nejaku statistiku IP podla krajin a typu browsru, nieco ako na military.cz
PS. to je len napad , nemusite ma zanho ukamenovat :smiley:

Neboj sa, nie som zarytý mozillak alebo operista a nepovažujem užívateľov IE za menejcenných ani nič nepodobné. A určite na tomto fóre (a ani žiadnom inom) nehodlám rozoberať v čom je ktorý prehliadač je lepší. Faktom však je, že pre klasického používateľa, ktorý nemá veľmi šajnu o počítačovej bezpečnosti a zabezpečení počítačov je lepšie používať niektorý z alternatívnych prehliadačov a z mojich skúsenosti používatelia IE si najľahšie zvykajú na Firefox. Preto som ho spomenul.

Ja tiez neopovazujem IE pouzivatelv za menejcennych, tu na tejto serioznej stranke je naozaj jedno aky browser clovek pouziva, ale z hladiska globalnej bezpecnosti systemu je vhodnejsie urcite pouzivat nieco ine ako IE.
A co sa tyka Sergejom spomenuteho , kedysi bol dobry na prechod Netscape,ale nema p[rehlad ako na tom stoji, prestal som ho puzivat od verzie 7

Ad Firefox: Já ho používám už dlho a som veľmi spokojný z veľa hľadisiek. Jeho super plus boli tie vrchné panely, čo umožnilo odbremeniť už tak dosť plný panel Štart… Má určité muchy, ktoré mňa osobne ale v 99% času netrápia.

Problémom je napr. to že spústa mapových serverov napr. na stránkach krajov v ČR je optimalizovaná pre IE a ani vo FF ani v Opere nefungujú :frowning:

Já používam bežně FF a v pár percentách prípadov IE, IE nepoužívam pri https atp…

K otázke ohľadom Wordu, pri takom množstve príspevkou a ich rozsahu je to by som povedal takmer nutnosť používať nejaký textový procesor. Input field nie je zrovna najvhodnejší na písanie dlhých až “slohových” príspevkov…

Je tu este jeden mozny prakticky postup. Pred kazdym odoslanim formulara sa zamysliet, aka je narocnost a priorita napisaneho textu. Ak ju vyhodnotim za vyssiu, tak pred odoslanim pre istotu pastnem text do textoveho editoru (u mna obycajny notepad). Casom sa uz automaticky vytvori automaticky reflex, ze neodoslem ziaden text bez vyhodnotenia jeho priority.

Specialne pre dialniciara : Ak pisem telenovelovske texty, tak to nezvyknem zalohovat nikdy :slight_smile:

ja ked pisem na nete nejake dlhsie texty, tak ich tiez pisem v nejom editore (podla toho co je po ruke => notepad, word, vi …), lebo X krat sa mi stalo, ze prispevok vypadol, nastal logout po istej dobe necinnosti .. takze tak :slight_smile:

Nikto ťa moje telenovely ako to nazývaš nenúti čítať, alebo ti snáď dáva niekto 1 Euro za každý môj príspevok, ktorý prečítaš ? To už by si bol celkom bohatý a keby sme boli na burze, tak asi do mňa “investujú všetci”. :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: Mňa toto fórum zaujíma, baví a je seriózne, nie “pravda” alebo niečo iné (sme). Registrácia, minimálna kultúra dosiahnutá a tým, že je to špecializované fórum, tak to tu je celkom slušné a na úrovni. A každý prinášame nejaký druh informácií a každý máme nejaký spôsob diskusie. Pokiaľ mieniš stále opakovať, že ja tu píšem telenovely, tak začnem niečo písať ja v smere na teba ? Prečo stále musíš provokovať a urážať ? Baví ťa to, kopať si tu do mňa ? Mňa nie a ak máš viac ako 13 rokov, tak ti snáď zaplo. Som aj na skyscrapercity a mám tam cez 1000 príspevkov, ale ľudia typu kaviarista tam teda nie sú, lebo ide o spoločné dielo. :bulb:

Všetkým ostatným ďakujem za seriózne odpovede a znovu sa raz rozprúdila diskusia mojimi otázkami [size=59](podľa kaviaristu je to síce telenovela a spam, ale to nie je podstatné)[/size].

Čo sa týka značiek: Ja podporujem Gates-a. :sunglasses:

Dialniciar,
ja som tentoraz pisal o sebe a nie o tebe.

Ta druha cast mojho prispevku bola telenovelovska, ta prva ale nie.

Ty kym sa konecne vymacknes k veci, tak vacsinou tomu predchadza telenovelska cast, kedy kazdu nepozitivnu poznamku vztiahnes na seba a zacnes si namyslat, ze niekto obvinuje konkretne teba.

Ten uz davno nema v MS slovo, uz je len figurkou pre media. Ak mu fandis, beriem to, ale ak sa ti rozsype system (virus, chyba-nestabilita systemu, …) a medzitym ti este vyvedie nieco s postou (oblubene su virusy, ktore na vsetky mailove adresy, ktore najde, posle vsetky maily - teda vsetky odoslane, prijate, vsetku komunikaciu posle vsetkym tym, co si s nimi kedy komunikoval). Mam kamarata: presvedcil otca, ktory ma firmu, na Linux a o pol roka dve konkurencne firmy krachli len pre spominany virus - vsetci obchodni partneri dostali vsetky maily, viete si to predstavit. A jeden z nich mal este dlho tichu domacnost, lebo tym si aj jeho zena precitala komunikaciu s povedzme kolegynou. A prist o vsetky dokumenty v pocitaci tiez nie je nic moc.

Tak ked sa ti raz take nieco stane, a budes sa chciet stazovat, tak zistis, ze podla licencnej zmluvy sa vzdavas uplne vsetkych prav (ohladom softu samozrejme) a oni nenesu uplne ziadnu zodpovednost, aj keby ti tam naschval dali neviem co. Takze ty mu fandis, ale on chce len tvoje peniaze a inak na svoj produkt kasle - vyvoj OS od Win2000 nie je takmer ziadny, najviac zmien je len v tom, ze sa meni farebna schema a ikonky …

Niekedy nie je zle skusit aj nieco ine - da sa zohnat aj Live verzia Linuxu, teda vlozis CD a zapnes pocitac a system ti nabehne priamo z CD, pricom ti nezmeni tvoj sucasny system. Mozes na tom chvilu robit a tym si to vyskusas. Potom mozes porovnat, co ti viac vyhovuje.

Ani milión informatikov by ma nepresvedčilo … :smiling_imp:

Je to najpoužívanejší systém, možno monopolný v niektorých otázkach a preto najnapádanejší. Čo sa priamo osoby Gates-a týka, on už má peňazí dosť a pokiaľ viem, tak sa 90% majetku vzdal v prospech školstva, vedy a výskumu a charity. Takže aj tam tie moje peniaze idú. :stuck_out_tongue:

Ďalej, mne tichá domácnosť nehrozí, už pár rokov v nej som, keďže som už sám. :frowning: a čo sa týka e-mailov, na to mám druhý počítač a v úplne inom mám dôležité dokumenty a ešte mám aj tretí, ale ten je napojený len na jeden server a prepojený na jednu elektronickú mapu u mňa. Medzitým používám rôzne médiá na prenos dát. Poštu pravidelne mažem a dôležitejšie veci stále píšem listom na stroji.

Vidíš, ale stále sa so mnou bude väčšina fóra seriózne baviť a menšina hádať - aj tak sa dajú vytiahnuť informácie. Takže buď ma budeš konkrétne ty ignorovať úplne alebo sa nesťažuj.

Ja tak ako píšem, tak aj hovorím. Mal som byť obchodník, ja by som predal všetko. Ale svoj rečnícky talent ja v praxi využívam dosť.

Ja sa priznam tiez mam ten shit Mrkvosoft (zatial) , inac ja som presvedceny anti win, ale co uz, pozuivam ho :sunglasses: (tiez zatial).
Ono sa to da mat vsetko v jednom PC , staci mat dobru ochranu ( vmojom pripade NOD, ktory aj podla Virus Bulletin sfukol aj Symantec, aj kaspersky) a plus nejkay ten nie win firewall a clovek sa moze citit spokojne a bezpecne aj na Winoch , obcas este rpeletiet system s antispyware utilitkou a je to OK.
Stefan , ale uznam ze mas dobry system ochrany dat, myslim ze by to vzdal nie len kazdy hacker ale aj virus prevetivne :slight_smile:

Tiež mám NOD od firmy ESET, k tomu brány firewall a sem tam spustím aj hĺbkovú analýzu počítača, ktorý je pripojený doma na net a prebehne komplet celý počítať a zistí zamknuté súbory, prelieči nájdený vírus v ňom, odošle na zápis do firmy atď.

Počítače kdekoľvek v školách, e-café alebo niekde v nejakej firme ma až tak nezaujímajú. Som na nich len na serióznych stránkach a posielam len nutné e-maily, inak všetko vybavím mobilom. Je mi v podstate aj jedno, keby ma niekto odpočúval, nemám čo skrývať, ale nepotešilo by ma a to sa mi už raz stalo - keď by sa mi zmazal celý telefónny zoznam. A to považujem za oveľa horšie ako zmazané e-maily a niekomu odoslané. :angry:

Keď sme pri tomto bode … v na e-mailových stránkach sú možnosti adresárov s kontaktami a detailami ľudí - k nim sa môže dostať niekto cudzí, kto nepozná heslo do mojej schránky :question:

Ak neotvaras subory o ktorych pochybujes na co su (hlavne prilohy) tak z Tvojej strany nemoze dojst k uniku citlivych informacii, ak niekto nepozna heslo…normalne sa tam nedostane, obcas sa ale stane ze ta prihlasi po zadani tvojich udajov do cudzej schranky ( mne sa to stalo 2 krat). Preto ja mailu tiez neverim, okrem toho dnes si tie adresy nie je problem “kupit”.
Ale normalne k telu spravy sa nedostane ani virus, ten skor odosle tie adresy ktore sa zacnu zahlcovat spamom kludne aj pod tvojim menom.

Je jedno aky system pouzivate, ak nie su problemy a mate uz zabehany system, tak samozrejme nie je dovod cokolvek menit.

Ale ak clovek chce porovnat, musi najprv skusit aj iny system (Linux, Mac OS, Unix, Solaris, …). Co som sa rozpraval s ludmi, co presli na Linux, tak na zaciatku mali obavy napr. hned po nainstavovani spustit program bez restartu, pri dlhsej praci vo “Worde” pravidelne ukladali dokument, predtym, ako odchadzali od pocitaca vsetko ulozili predtym ,ako sa spusti setric - co ak sa komp. neprebudi. V linuxe su tieto veci nepotrebne, lebo system je poslusny - ak mam rozrobenu pracu v nejakom programe, bude tam. Nestava sa, zeby system zamrzol, alebo program zblbol… Jednoducho mozem systemu doverovat. Pocitace v praci bezia bez vypnutia/restartu uz vyse 200 dni (keby obcas nerobili nieco s elektrikou, tak by to bolo vyrazne dlhsie), denne sa na nich aspon 10 hodin pracuje a system nepadol, jedoducho vsetko bez problemov funguje.

Cize az ked clovek skusi to druhe a spozna, co je spolahlivost, az vtedy to dokaze ocenit a moze porovnavat. Ale este raz, ak je vsetko OK, je zbytocne nieco menit, ale ak chcete skusit nieco ine, velmi rad pomozem (dodam CD, poradim).

Pekne a pravdivo si to napisal, klobuk dole. Staci ked ludom par linkov kde si mozu cucnut live verziu popripade full.

Letecké spoločnosti

DOS Airlines
Všetci roztláčajú lietadlo pokiaľ nevzlietne. Potom všetci naskočia, nechajú lietadlo spadnúť a potom ho znovu všetci roztláčajú… naskočia…

DOS & QEMM Airlines
Presne to isté, iba je viac miesta na nohy pri roztláčaní.

Mac Airlines
Všetci stewardi, letušky, piloti, nošiči batožiny, predavači lístkov vyzerajú rovnako, pohybujú sa rovnako a hovoria to isté, keď sa ich opýtate na detaily, dostanete vždy rovnakú odpoveď: “To nepotrebujete vedieť, ani to vlastne nechcete vedieť. A všetko vlastne beží v poriadku.” Takže by ste vlastne mali byť ticho.

Windows Airlines
Letisková hala je pekná, pestrá, stewardi a letušky sú milí. Bez problémov sa dostanete na palubu, štart je bezchybný. Naraz sa však lietadlo bez akéhokoľvek varovania zrúti.

OS/2 Airlines
Aby ste sa dostali na palubu, musíte si dať lístok 10 krát opečiatkovať a stáť v 10 rôznych radoch. Naviac si ešte vyplníte formulár, v ktorom musíte uviesť, kde chcete sedieť a či vaše sedadlo má vyzerať ako v lodi, lietadle, vlaku či autobuse. A keď už sa vám podarí dostať na palubu a keď sa lietadlo odlepí od zeme, máte prekrásny let. Iba ak by výškovky alebo smerovky primrzli. V tom prípade máte stále dosť času pripraviť sa na pád.

UNIX Airlines
Každý si donesie so sebou kúsok lietadla. Všetci idú na štartovaciu dráhu a skladajú lietadlo kúsok po kúsku. Pritom sa stále diskutuje, aký typ lietadla sa skladá.

NT Airlines
Všetci prídu na štartovaciu dráhu, zborovo povedia heslo a vytvorí sa ilúzia lietadla. Potom sa všetci posadia na zem a vydávajú zvuky, ako keby naozaj leteli.